defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Rekorddag för ABS Wheels

ABS Wheels satte nytt omsättningsrekord för sin e-handel med tre miljoner kronor för en dag: -Gårdagen (måndag, reds anm) var vår all-time high under ett dygn men hela föregående vecka har legat runt 48 procent högre i försäljning, säger Vd Andie Lahdo till ehandel.se

centrum_artikel

I måndags omsatte ABS Wheels i Arlandastad tre miljoner kronor på e-handel, ett nytt rekord och kraftigt över en normaldag där omsättningen ligger på 400-600 000 kronor enligt Ehandel.se.
– Vi har aktivt jobbat med att bredda sortimentet, i dagsläget har vi ökat med 30 aktörer till 72 stycken på vår plattform då tanken är att vi ska gå mot Amazon-tänket. Konsumenten ska kunna hitta alla världens märken på vår sajt. Genom att bygga ut sidan så attraherar vi in nya sökord vilket leder till mer trafik och därmed fler affärer, säger VD Andie Lahdo till tidningen Ehandel.

Under pandemin har ABS Wheels ökat sin omsättning och man har kunnat behålla sin personalstyrka:
– Pandemin har gjort att människor känner sig tryggare att handla på nätet, av den anledningen har vi ökat och något som vi tror gjort oss extra populära är att vi valt att jobba med säkra hemleveranser till dörren, fortsätter Lahdo enligt ehandel.se

När ABS Wheels gör bokslut sommaren 2021 räknar man med att komma upp i 150 miljoner i omsättning med bibehållen vinstmarginal. 2019 omsatte företaget 94 miljoner och för bara fem år sedan låg omsättningen på knappt 25 miljoner kronor. Andie Lahdo utsågs till Årets företagare i Sigtuna kommun 2019.

Steningebor startar kvinnlig erotikapp

Näringsliv Linnea Taube och Rosanna Thun startar appen AVA stories som är en app för kvinnlig erotik: - Vi har jobbat stenhårt för att komma dit vi är idag och har nu en skarp produkt att utmana den förlegade och mansdominerade porrindustrin med. AVA är en plattform av kvinnor för kvinnor som själva vill äga sin sexualitet och ser det som en självklar rättighet att få njuta på sina egna villkor, säger Linnea Taube.

rentawreck_helsida

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
connys_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
Moderaterna_helsida2021
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

2020_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
rentawreck_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna
connys
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider