moderaterna_riksdag
Förre sigtunabon Peter Jangbratt blir sverigechef på ScandicFoto: Pressbild/Scandic Hotels

Peter blir sverigechef på Scandic

Peter Jangbratt från Sigtuna, bosatt numera i Sollentuna, är ny chef för Scandic i Sverige: - Jag ser med stor förväntan fram emot min nya roll på Scandic. Scandics starka varumärke tillsammans med marknadsutvecklingen och det goda momentum som finns inom den svenska organisationen utgör en bra plattform för fortsatt god tillväxt även framöver, säger Peter Jangbratt i ett pressmeddelande från Scandic.

centrum_artikel

För sigtunaborna är Peter Jangbratt, 47, ett välkänt namn även om han numera bor i Sollentuna. Hans pappa är förre kommunalrådet Rolf Jangbratt som tog familjen till Sigtuna från Mölndal då Peter var fyra år gammal. Peter är uppväxt i Sigtuna och gick i skola på S:t Per, S:t Olof och SSHL. I sitt yrkesliv gjorde han sedan karriär inom hotellbranschen och har nu gått hela vägen till att bli sverigechef för Scandic. Den svenska verksamheten på Scandic är den största i kedjan med över 80 hotell och 16 000 hotellrum. Peter har även varit driftansvarig för den svenska verksamheten och dristriktschef i Stockholm City. Tjänsten som sverigechef tillträdde han 1:a september:
– Jag ser med stor förväntan fram emot min nya roll på Scandic. Scandics starka varumärke tillsammans med marknadsutvecklingen och det goda momentum som finns inom den svenska organisationen utgör en bra plattform för fortsatt god tillväxt även framöver, säger Peter Jangbratt i ett pressmeddelande från Scandic.

Ska utveckla satsningarna
Frank Fiskers, VD & Koncernchef på Scandic Hotels, uppger i pressmeddelandet att Peter ska driva den svenska verksamheten och utveckla satsningarna. Peter anses ha goda ledaregenskaper, han har kommersiell erfarenhet av hotelldrift och fokus på service och innovation.
– Den svenska verksamheten är nu i en fas där vi fullt ut kan realisera och bygga vidare på de strategiska satsningar som gjorts under senare år, vilket bland annat omfattar betydande renoveringar av vår svenska hotellportfölj samt strategiska satsningar på nya flaggskeppshotell i framförallt Stockholm, kommenterar Frank Fiskers

mod_helsida

Arlandastadbaserade Veddestagruppen köps upp

Näringsliv Arlandastadbaserade Veddestagruppen köps upp av Posti Group: - Det är med stor spänning och förväntan Veddestagruppen med Aditro Logistics som ny ägare kliver in i nästa kapitel av resan som påbörjades för 30 år sedan, säger Jonas Eriksson, VD för Veddestagruppen.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida
handbollsskola
coronakrisen

SAS ökade trafik med 300 procent

Näringsliv SAS såg en kraftig ökning av resenärer under november: - Vi har sett en gradvis ökning av efterfrågan under de senaste månaderna i takt med att reserestriktioner har hävts, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
nrh
moderat_outsider
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider