defacto_pan2020
Förre sigtunabon Peter Jangbratt blir sverigechef på ScandicFoto: Pressbild/Scandic Hotels

Peter blir sverigechef på Scandic

Peter Jangbratt från Sigtuna, bosatt numera i Sollentuna, är ny chef för Scandic i Sverige: - Jag ser med stor förväntan fram emot min nya roll på Scandic. Scandics starka varumärke tillsammans med marknadsutvecklingen och det goda momentum som finns inom den svenska organisationen utgör en bra plattform för fortsatt god tillväxt även framöver, säger Peter Jangbratt i ett pressmeddelande från Scandic.

centrum_artikel

För sigtunaborna är Peter Jangbratt, 47, ett välkänt namn även om han numera bor i Sollentuna. Hans pappa är förre kommunalrådet Rolf Jangbratt som tog familjen till Sigtuna från Mölndal då Peter var fyra år gammal. Peter är uppväxt i Sigtuna och gick i skola på S:t Per, S:t Olof och SSHL. I sitt yrkesliv gjorde han sedan karriär inom hotellbranschen och har nu gått hela vägen till att bli sverigechef för Scandic. Den svenska verksamheten på Scandic är den största i kedjan med över 80 hotell och 16 000 hotellrum. Peter har även varit driftansvarig för den svenska verksamheten och dristriktschef i Stockholm City. Tjänsten som sverigechef tillträdde han 1:a september:
– Jag ser med stor förväntan fram emot min nya roll på Scandic. Scandics starka varumärke tillsammans med marknadsutvecklingen och det goda momentum som finns inom den svenska organisationen utgör en bra plattform för fortsatt god tillväxt även framöver, säger Peter Jangbratt i ett pressmeddelande från Scandic.

Ska utveckla satsningarna
Frank Fiskers, VD & Koncernchef på Scandic Hotels, uppger i pressmeddelandet att Peter ska driva den svenska verksamheten och utveckla satsningarna. Peter anses ha goda ledaregenskaper, han har kommersiell erfarenhet av hotelldrift och fokus på service och innovation.
– Den svenska verksamheten är nu i en fas där vi fullt ut kan realisera och bygga vidare på de strategiska satsningar som gjorts under senare år, vilket bland annat omfattar betydande renoveringar av vår svenska hotellportfölj samt strategiska satsningar på nya flaggskeppshotell i framförallt Stockholm, kommenterar Frank Fiskers

Steningebor startar kvinnlig erotikapp

Näringsliv Linnea Taube och Rosanna Thun startar appen AVA stories som är en app för kvinnlig erotik: - Vi har jobbat stenhårt för att komma dit vi är idag och har nu en skarp produkt att utmana den förlegade och mansdominerade porrindustrin med. AVA är en plattform av kvinnor för kvinnor som själva vill äga sin sexualitet och ser det som en självklar rättighet att få njuta på sina egna villkor, säger Linnea Taube.

speedy_vinter_helsida

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

centrum_helsida2020
connys_helsida
2020_helsida
vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

dackskiftarna_helsida
Moderaterna_helsida2021
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna