sommar
Hålbar Destination främjar elbilstaxiFoto: Pressbild

Hotellnätverk i kommunen främjar elbilstaxi

Hotellnätverket Hållbar Destination har tecknat ett avtal med Nollzon för att främja elbilstaxin i samband med resor från hotellen: - Idag har inte taxibolagen tillräckligt många elbilar för att våra gäster alltid ska få åka tyst och rent. Genom att som första hotelldestination ansluta oss till Nollzon hoppas vi kunna påverka taxibolagen att köpa fler elbilar, säger Camilla Zedendahl, VD på Destination Sigtuna och ansvarig för Hållbar Destination.

marstakalaset_artikel

15-talet hotell runt om i kommunen är engagerade i Hållbar Destination för att minska koldioxidutsläppen, trots att de är konkurrenter samverkar de kring flera gemensamma mål. Nu har nätverket tecknat ett avtal med Sustainable Innovation som ligger bakom Nollzon. Nollzon är ett nätverk som hanterar elbilstaxin, syftet är att få fram så många elbilstaxin som möjligt till hotellen som är anslutna till Hållbar Destination.

Sedan tidigare har Hållbar Destination satsat på laddstolpar och elbilsladdning. Ett taxibolag som satsat på nya elbilar i sin flotta är Taxi Stockholm som kommer att köpa in 50 nya elbilar. En taxi får köra 12500 mil per år, att ändra deras drivmedel skulle innebära en stor minskning av koldioxidutsläppen enligt ett pressmeddelande från Nollzon.
– Nollzons mål är att skapa efterfrågan. När en så stark hotelldestination som Arlanda och Sigtuna efterfrågar elbilstaxi är signalen tydlig, vi behöver fler elbilar och fler snabbladdare, säger Roland Elander, chef för mobilitet på Sustainable Innovation som koordinerar initiativet.

sigtunavatten_standard
sommar_centrum
defacto_helsida
colorama_april2
sommar
kontor_thaifong
ica_valsta_choklad

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

arlanda_golf_juli
marstakalas_helsida

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

defacto_outsider
nrh
connys
miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar