defacto_pan
Hålbar Destination främjar elbilstaxiFoto: Pressbild

Hotellnätverk i kommunen främjar elbilstaxi

Hotellnätverket Hållbar Destination har tecknat ett avtal med Nollzon för att främja elbilstaxin i samband med resor från hotellen: - Idag har inte taxibolagen tillräckligt många elbilar för att våra gäster alltid ska få åka tyst och rent. Genom att som första hotelldestination ansluta oss till Nollzon hoppas vi kunna påverka taxibolagen att köpa fler elbilar, säger Camilla Zedendahl, VD på Destination Sigtuna och ansvarig för Hållbar Destination.

centrum_tvaar

15-talet hotell runt om i kommunen är engagerade i Hållbar Destination för att minska koldioxidutsläppen, trots att de är konkurrenter samverkar de kring flera gemensamma mål. Nu har nätverket tecknat ett avtal med Sustainable Innovation som ligger bakom Nollzon. Nollzon är ett nätverk som hanterar elbilstaxin, syftet är att få fram så många elbilstaxin som möjligt till hotellen som är anslutna till Hållbar Destination.

Sedan tidigare har Hållbar Destination satsat på laddstolpar och elbilsladdning. Ett taxibolag som satsat på nya elbilar i sin flotta är Taxi Stockholm som kommer att köpa in 50 nya elbilar. En taxi får köra 12500 mil per år, att ändra deras drivmedel skulle innebära en stor minskning av koldioxidutsläppen enligt ett pressmeddelande från Nollzon.
– Nollzons mål är att skapa efterfrågan. När en så stark hotelldestination som Arlanda och Sigtuna efterfrågar elbilstaxi är signalen tydlig, vi behöver fler elbilar och fler snabbladdare, säger Roland Elander, chef för mobilitet på Sustainable Innovation som koordinerar initiativet.

EXTRA

WE etablerar ännu en anläggning i Sigtuna

Näringsliv WE har tecknat avtal med Lidl om att etablera i deras nya fastighet i Sigtuna stadsängar 2020: - Med vår anläggning i Sigtuna stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle, säger grundarna av WE Niklas Wikegård och Jonas Eriksson i ett gemensamt uttalande.

sangensemble

MaskinExpo tillbaka i maj

Näringsliv MaskinExpo kommer tillbaka i vår efter ett års uppehåll: - 2017 års besökare uppskattade det nya, kompakta mässområdet så det har vi kvar, säger Carina Tegelberg, marknadschef för MaskinExpo.

defacto_helsida
connys
sigtunavatten_standard
ridskola_2019_helsida
happyhomes_2019
banner_trerosor
icavalsta_semlor

Synsam Märsta blev Årets butik

Näringsliv Synsam i Märsta har utsetts till årets franchisebutik inom Synsam Sverige: - Vi blev väldigt överraskade av att bli årets franchise butik 2018 eftersom vi är en av de minsta butikerna inom Synsam, säger ägaren Ann-Charlotte Berglund till märsta.nu

arlandagolf
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
sh_oppet