defacto_pan
Hålbar Destination främjar elbilstaxiFoto: Pressbild

Hotellnätverk i kommunen främjar elbilstaxi

Hotellnätverket Hållbar Destination har tecknat ett avtal med Nollzon för att främja elbilstaxin i samband med resor från hotellen: - Idag har inte taxibolagen tillräckligt många elbilar för att våra gäster alltid ska få åka tyst och rent. Genom att som första hotelldestination ansluta oss till Nollzon hoppas vi kunna påverka taxibolagen att köpa fler elbilar, säger Camilla Zedendahl, VD på Destination Sigtuna och ansvarig för Hållbar Destination.

15-talet hotell runt om i kommunen är engagerade i Hållbar Destination för att minska koldioxidutsläppen, trots att de är konkurrenter samverkar de kring flera gemensamma mål. Nu har nätverket tecknat ett avtal med Sustainable Innovation som ligger bakom Nollzon. Nollzon är ett nätverk som hanterar elbilstaxin, syftet är att få fram så många elbilstaxin som möjligt till hotellen som är anslutna till Hållbar Destination.

Sedan tidigare har Hållbar Destination satsat på laddstolpar och elbilsladdning. Ett taxibolag som satsat på nya elbilar i sin flotta är Taxi Stockholm som kommer att köpa in 50 nya elbilar. En taxi får köra 12500 mil per år, att ändra deras drivmedel skulle innebära en stor minskning av koldioxidutsläppen enligt ett pressmeddelande från Nollzon.
– Nollzons mål är att skapa efterfrågan. När en så stark hotelldestination som Arlanda och Sigtuna efterfrågar elbilstaxi är signalen tydlig, vi behöver fler elbilar och fler snabbladdare, säger Roland Elander, chef för mobilitet på Sustainable Innovation som koordinerar initiativet.

fme_oktober
defacto_helsida

Barnens dag tillbaka i maj

Näringsliv Barnens dag arrangeras igen 2020 hos Märsta Förenade: -Våra åkerier och chaufförer har tydligt talat om att man åter vill ge alla barn möjligheten att se hur vi arbetar, säger Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade.

ica_oktober

ABS Wheels utses till Gasellföretag igen

Näringsliv ABS Wheels har utsätts till Gasellföretag för tredje året i rad: - Bolaget har tillsammans med ledning och personal lyckats bygga ABS Wheels till ett attraktivt varumärke med stark kultur och stabil tillväxt, säger VD och ägare Andie Lahdo.

Näringslivsgalan hålls i mars

Näringsliv Datumet för nästa års Näringslivsgala är spikat till 27:e mars nästa år: - Vi har över 5 000 fantastiska entreprenörer som bidrar till att skapa välfärd i vår kommun. Näringslivsgalan är vårt sätt att visa uppskattning, att lyfta företag och organisationer som har betytt mycket för tillväxten och utvecklingen i Sigtuna kommun och satt oss på kartan, säger Mathias Forsberg.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Svensk Fastighetsförmedling nyanställer

Mäklare Svensk Fastighetsförmedling Sigtuna kommun har rekryterat sigtunabon Jenny Arnefjord till sitt kontor: - Jag ser verkligen fram emot att jobba i samma kommun som jag och min familj bor i då jag trivs så bra här och vill gärna förmedla det till andra, säger Jenny till märsta.nu

colorama_april2
nrh
defacto_outsider
connys