centrum_panorama2020
Hålbar Destination främjar elbilstaxiFoto: Pressbild

Hotellnätverk i kommunen främjar elbilstaxi

Hotellnätverket Hållbar Destination har tecknat ett avtal med Nollzon för att främja elbilstaxin i samband med resor från hotellen: - Idag har inte taxibolagen tillräckligt många elbilar för att våra gäster alltid ska få åka tyst och rent. Genom att som första hotelldestination ansluta oss till Nollzon hoppas vi kunna påverka taxibolagen att köpa fler elbilar, säger Camilla Zedendahl, VD på Destination Sigtuna och ansvarig för Hållbar Destination.

centrum_artikel

15-talet hotell runt om i kommunen är engagerade i Hållbar Destination för att minska koldioxidutsläppen, trots att de är konkurrenter samverkar de kring flera gemensamma mål. Nu har nätverket tecknat ett avtal med Sustainable Innovation som ligger bakom Nollzon. Nollzon är ett nätverk som hanterar elbilstaxin, syftet är att få fram så många elbilstaxin som möjligt till hotellen som är anslutna till Hållbar Destination.

Sedan tidigare har Hållbar Destination satsat på laddstolpar och elbilsladdning. Ett taxibolag som satsat på nya elbilar i sin flotta är Taxi Stockholm som kommer att köpa in 50 nya elbilar. En taxi får köra 12500 mil per år, att ändra deras drivmedel skulle innebära en stor minskning av koldioxidutsläppen enligt ett pressmeddelande från Nollzon.
– Nollzons mål är att skapa efterfrågan. När en så stark hotelldestination som Arlanda och Sigtuna efterfrågar elbilstaxi är signalen tydlig, vi behöver fler elbilar och fler snabbladdare, säger Roland Elander, chef för mobilitet på Sustainable Innovation som koordinerar initiativet.

connys_helsida

WE blir Årets företag

Näringsliv WE Träning och Hälsa utses till Årets företag av Företagarna i Sigtuna kommun: Jonas Eriksson och Niklas Wikegård, Årets Företagare i Sigtuna, är värdiga vinnare som vågat göra nytt, satsar friskt och förbättrar hälsan i kommunen, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

speedy_helsida

Märstabo utser e-handelsvinnare

Näringsliv Jorge Castro har valts in till juryn för Svenska SEO-priset: - Det känns fantastiskt att få tillhöra juryn och jag kommer att göra mitt bästa tillsammans med alla andra SEO experter för att ta fram vinnarna för 2020, säger Jorge Castro till märsta.nu

sommarlov_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

studenten2020_helsida
kcbygg_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
marina_outsider
sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider