sportfiske_jubileum
Hålbar Destination främjar elbilstaxiFoto: Pressbild

Hotellnätverk i kommunen främjar elbilstaxi

Hotellnätverket Hållbar Destination har tecknat ett avtal med Nollzon för att främja elbilstaxin i samband med resor från hotellen: - Idag har inte taxibolagen tillräckligt många elbilar för att våra gäster alltid ska få åka tyst och rent. Genom att som första hotelldestination ansluta oss till Nollzon hoppas vi kunna påverka taxibolagen att köpa fler elbilar, säger Camilla Zedendahl, VD på Destination Sigtuna och ansvarig för Hållbar Destination.

rosta_sigtuna2

15-talet hotell runt om i kommunen är engagerade i Hållbar Destination för att minska koldioxidutsläppen, trots att de är konkurrenter samverkar de kring flera gemensamma mål. Nu har nätverket tecknat ett avtal med Sustainable Innovation som ligger bakom Nollzon. Nollzon är ett nätverk som hanterar elbilstaxin, syftet är att få fram så många elbilstaxin som möjligt till hotellen som är anslutna till Hållbar Destination.

Sedan tidigare har Hållbar Destination satsat på laddstolpar och elbilsladdning. Ett taxibolag som satsat på nya elbilar i sin flotta är Taxi Stockholm som kommer att köpa in 50 nya elbilar. En taxi får köra 12500 mil per år, att ändra deras drivmedel skulle innebära en stor minskning av koldioxidutsläppen enligt ett pressmeddelande från Nollzon.
– Nollzons mål är att skapa efterfrågan. När en så stark hotelldestination som Arlanda och Sigtuna efterfrågar elbilstaxi är signalen tydlig, vi behöver fler elbilar och fler snabbladdare, säger Roland Elander, chef för mobilitet på Sustainable Innovation som koordinerar initiativet.

Framåt för näringslivet i kommunen

Näringsliv Näringslivet i Sigtuna kommun har förbättrats en aning enligt en enkätundersökning som Svenskt Näringsliv gjort: - Sigtuna kommun har varit tydliga i sin ambition att förbättra det lokala företagsklimatet. Det återspeglar sig i vår undersökning, kommenterar Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

rosta_sigtuna2

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

varfest_helsida

Kontorshotellet invigt på Office One

Näringsliv Office One i hade invigningen för det nya kontorshotellet United spaces: - Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda, säger Yvonne Sörensen Björud, VD på United Spaces.

oppning_helsida

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

Jetpak flyttar huvudkontor till Arlanda

Näringsliv Jetpak har flyttat in till Office One på Arlanda: - Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer, säger VD Kenneth Marx i ett pressmeddelande.

v_eu_helsida
mp_eu
happyhomes_2019
nationaldag_helsida
eu_sap
nationaldag_helsida

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

nationaldag_out
v_eu
bonava_maj_outsider
fme_outsider
mp_eu_outsider
sap_outsider_eu
nrh
connys
rosta_sigtuna
sh_bovard_out
moderaterna_maj_outsider
oppning_outsider
colorama_april
defacto_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider