defacto_pan2020
Johan Hemström, Origum, med Peter Fors, Fors Måleri & EntreprenadFoto: Pressbild

Här byggs en av kommunens största solcellsanläggningar

Fors Måleri & Entreprenad har fått i uppdrag att uppföra en av de största solcellsanläggningarna i kommunen.

centrum_artikel

Tillsammans med FastPartner installerar Fors Måleri & Entreprenad en av kommunens största solcellsanläggningar i Arlandastad åt Origum som ska hyra av FastPartner. Anläggningen kommer att bestå av 130 solcellsmoduler.
– För oss som fastighetsägare är miljö- och hållbarhetstänk superviktigt. Hela fastigheten kommer uppföras i enlighet med de direktiv som finns i certifieringssystemet Miljöbyggnad, i Origum Distributions fall i Miljöbyggnad Silver, och det tillsammans med den nya solcellsanläggningen kommer ju passa perfekt i linje med vår miljöstrategi på Fastpartner, berättar Andreas Ågren på FastPartner.

Byggnaden ska också miljöcertifieras enligt Sweden Green Building Council.
– De flesta som väljer att certifiera med Miljöbyggnad har Silver som mål för sina byggnader – det är en tydlig markering att fastighetsägaren – och i detta fall även hyresgästen – är långsiktigt engagerad i miljöfrågor och tänker på byggnadens klimatpåverkan och de personer som ska vistas i byggnaden, uppger Peter Fors på Fors Måleri & Entreprenad.

Solcellsanläggningen kommer att tillgodose fastighetens energibehov till 85 procent de kommande tjugo åren enligt Johan Hemström på Origum. Överskottselen kommer att kunnas skickas ut i elnätet så att det gagnar hela samhället.

helsida
meko_helsida

NRH stödjer BRIS-arbete

Näringsliv Sigtunabon David Sandberg Hjelm föreläste för Norra Redovisningshusets personal som samtliga samtidigt passade på att bli stödmedlemmar: - Jag tycker BRIS gör ett fantastiskt jobb och vi vill stödja deras arbete, säger Johan Sandberg, VD för Norra Redovisningshuset.

Rekorddag för ABS Wheels

Näringsliv ABS Wheels satte nytt omsättningsrekord för sin e-handel med tre miljoner kronor för en dag: -Gårdagen (måndag, reds anm) var vår all-time high under ett dygn men hela föregående vecka har legat runt 48 procent högre i försäljning, säger Vd Andie Lahdo till ehandel.se

kkdk_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
landsbygdsdag
personal_sandstrom_helsida

Bottennotering i näringslivsranking

Näringsliv Sigtuna tappar kraftigt i Svenskt Näringslivs ranking över Företagsklimat: - För att klättra i rankingen behöver Sigtuna fokusera på förbättrad dialog mellan företagen och kommunens beslutsfattare och på förbättrad service i företagarärenden, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv i Stockholms län.

happyhomes_sommar2020

NRH tar över knivstabaserad byrå

Näringsliv Norra Redovisningshuset i Arlandastad tar över knivstabaserade Columna Ekonomi & Redovisning AB: - Min ambition är att Norra Redovisningshuset ska vara en stark lokal aktör som tillfredsställer kundernas behov och hjälper dem att utveckla sina företag, säger NRH:s VD Johan Sandberg.

2020_helsida
skanela_event_helsida
fixa_laddplats_helsida
centrum_helsida2020
ridskola_2020_outsider
outsider
corner_outsider
meko_outsider
personal_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
skanela_event_outsider
kkdk_outsider
swedol_outsider
laddplats_out
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider
nrh