center_pan21
Johan Hemström, Origum, med Peter Fors, Fors Måleri & EntreprenadFoto: Pressbild

Här byggs en av kommunens största solcellsanläggningar

Fors Måleri & Entreprenad har fått i uppdrag att uppföra en av de största solcellsanläggningarna i kommunen.

centrum_artikel

Tillsammans med FastPartner installerar Fors Måleri & Entreprenad en av kommunens största solcellsanläggningar i Arlandastad åt Origum som ska hyra av FastPartner. Anläggningen kommer att bestå av 130 solcellsmoduler.
– För oss som fastighetsägare är miljö- och hållbarhetstänk superviktigt. Hela fastigheten kommer uppföras i enlighet med de direktiv som finns i certifieringssystemet Miljöbyggnad, i Origum Distributions fall i Miljöbyggnad Silver, och det tillsammans med den nya solcellsanläggningen kommer ju passa perfekt i linje med vår miljöstrategi på Fastpartner, berättar Andreas Ågren på FastPartner.

Byggnaden ska också miljöcertifieras enligt Sweden Green Building Council.
– De flesta som väljer att certifiera med Miljöbyggnad har Silver som mål för sina byggnader – det är en tydlig markering att fastighetsägaren – och i detta fall även hyresgästen – är långsiktigt engagerad i miljöfrågor och tänker på byggnadens klimatpåverkan och de personer som ska vistas i byggnaden, uppger Peter Fors på Fors Måleri & Entreprenad.

Solcellsanläggningen kommer att tillgodose fastighetens energibehov till 85 procent de kommande tjugo åren enligt Johan Hemström på Origum. Överskottselen kommer att kunnas skickas ut i elnätet så att det gagnar hela samhället.

mp_host_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
bostad_helsida
helsida_var2021

Ökat intresse för parrelationskurs

Näringsliv I Herresta lada märker Tord och Helene Olsson det ökande intresset för parrelation under pandemin:- Det som är särskilt spännande nu är att intresset för denna parkurs ökat rejält, högst sannolikt pga att man arbetat mera hemifrån under pandemin och kanske slitit lite mer på varann i vardagen när livet inte rullat på som vanligt, uppger Tord Olsson

happyhomes_sommar2020

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

dack-helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Snap-on etablerar i Arlandastad

Näringsliv Snap-on etablerar genom konceptet Car-o-Liner i Arlandastad: - Car-O-Liner sökte ett sammanhang med möjlighet till samarbete och en plats som ligger strategiskt rätt. Här hittade vi rätt förutsättningar för oss att nå vår målgrupp och våra kunder. Vi är dessutom redan en etablerad samarbetspartner och leverantör av teknisk utbildning till flera av de varumärken som finns här, säger Anna Nilsson, Manager Academy, Snap-on Equipment.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
mp-outsider