moderater_pan_sommar
Johan Hemström, Origum, med Peter Fors, Fors Måleri & EntreprenadFoto: Pressbild

Här byggs en av kommunens största solcellsanläggningar

Fors Måleri & Entreprenad har fått i uppdrag att uppföra en av de största solcellsanläggningarna i kommunen.

Tillsammans med FastPartner installerar Fors Måleri & Entreprenad en av kommunens största solcellsanläggningar i Arlandastad åt Origum som ska hyra av FastPartner. Anläggningen kommer att bestå av 130 solcellsmoduler.
– För oss som fastighetsägare är miljö- och hållbarhetstänk superviktigt. Hela fastigheten kommer uppföras i enlighet med de direktiv som finns i certifieringssystemet Miljöbyggnad, i Origum Distributions fall i Miljöbyggnad Silver, och det tillsammans med den nya solcellsanläggningen kommer ju passa perfekt i linje med vår miljöstrategi på Fastpartner, berättar Andreas Ågren på FastPartner.

Byggnaden ska också miljöcertifieras enligt Sweden Green Building Council.
– De flesta som väljer att certifiera med Miljöbyggnad har Silver som mål för sina byggnader – det är en tydlig markering att fastighetsägaren – och i detta fall även hyresgästen – är långsiktigt engagerad i miljöfrågor och tänker på byggnadens klimatpåverkan och de personer som ska vistas i byggnaden, uppger Peter Fors på Fors Måleri & Entreprenad.

Solcellsanläggningen kommer att tillgodose fastighetens energibehov till 85 procent de kommande tjugo åren enligt Johan Hemström på Origum. Överskottselen kommer att kunnas skickas ut i elnätet så att det gagnar hela samhället.

social_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
helsida_sfs
connys_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

mp_helsida_april
ewas_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

pantamera_avc_helsida

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider_social
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
ewas_outsider
connys
nrh
moderat_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
sfs_out
event_outsider
pantamera_out