center_pan21
Så här ska det se ut närmast Stenladan i Steninge slottFoto: Pressbild/Steninge slottsby

Gelba säljer mer i Steninge slottsby

Fastighetsbolaget Gelba som äger Steninge slott och utvecklar bostadsområdet Steninge slottsby har sålt ännu en bit mark i området, köpare är Steninge Bostadsutveckling AB med säte i Linköping.

centrum_artikel

I och med affären med Steninge Bostadsutveckling AB har Gelba nu sålt 44 procent av området som ska bebyggas med bistäder. märsta.nu kunde tidigare rapportera om en annan affär med en köpare om att bygga bostäder. Gelba avser sälja ut marken till byggare som ska uppföra hus enligt den vision för områdets som arbetats fram. Steninge Bostadsutveckling AB ska bygga hus närmast Stenladan med inflyttning preliminärt andra halvan av 2017. De kommer att uppföra 26 villor och 50-60 bostadsrätter. Gelba har sålt eller bokat upp alla tomter för flerbostadshusen medan det det fortfarande fins ca hälften kvar av villatomterna.

Blir klassiska svenska trähus
De hus som Steninge Bostadsutveckling ska uppföra är i klassisk svensk stil och bestå av trä samt vara i varierande storlek. Tom Löwgren på Steninge Bostadsutveckling AB berättar att man i första hand vänder sig till familjer och bygger utifrån deras behov. Han tror att familjer från både Stockholm och Uppsala kommer lockas till området samt även de som redan bor i kommunen. De boende kommer att ha ett utbud av nöje, natur och båtplats.

julmarknad_helsida
mp_host_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
flygskola_helsida
dack-helsida
centrum_helsida2020
oppethus_helsida
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

helsida_var2021
2020_helsida

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
connys
mp-outsider
nrh
oppethus_outsider
dack-outsider