centrum_host
Så här ska det se ut närmast Stenladan i Steninge slottFoto: Pressbild/Steninge slottsby

Gelba säljer mer i Steninge slottsby

Fastighetsbolaget Gelba som äger Steninge slott och utvecklar bostadsområdet Steninge slottsby har sålt ännu en bit mark i området, köpare är Steninge Bostadsutveckling AB med säte i Linköping.

centrum_farsdag_artikel

I och med affären med Steninge Bostadsutveckling AB har Gelba nu sålt 44 procent av området som ska bebyggas med bistäder. märsta.nu kunde tidigare rapportera om en annan affär med en köpare om att bygga bostäder. Gelba avser sälja ut marken till byggare som ska uppföra hus enligt den vision för områdets som arbetats fram. Steninge Bostadsutveckling AB ska bygga hus närmast Stenladan med inflyttning preliminärt andra halvan av 2017. De kommer att uppföra 26 villor och 50-60 bostadsrätter. Gelba har sålt eller bokat upp alla tomter för flerbostadshusen medan det det fortfarande fins ca hälften kvar av villatomterna.

Blir klassiska svenska trähus
De hus som Steninge Bostadsutveckling ska uppföra är i klassisk svensk stil och bestå av trä samt vara i varierande storlek. Tom Löwgren på Steninge Bostadsutveckling AB berättar att man i första hand vänder sig till familjer och bygger utifrån deras behov. Han tror att familjer från både Stockholm och Uppsala kommer lockas till området samt även de som redan bor i kommunen. De boende kommer att ha ett utbud av nöje, natur och båtplats.

ÖoB öppnade i Märsta

Nyöppnat ÖoB öppnade upp sin nya butik i Märsta på torsdagen: - Varuhuset i Märsta är vår 14:e etablering i Stockholm och 18:e i regionen, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Handel.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
centrum_farsdag

Ett år kvar till invigning av nya mässområdet

Näringsliv Bara ett år återstår till öppningen av Scandinavian XPO: - år ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Holding.

fme_oktober
greeknighthelsida
ica_oktober
defacto_mustach_helsida

Barnens dag tillbaka i maj

Näringsliv Barnens dag arrangeras igen 2020 hos Märsta Förenade: -Våra åkerier och chaufförer har tydligt talat om att man åter vill ge alla barn möjligheten att se hur vi arbetar, säger Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade.

Näringslivsgalan hålls i mars

Näringsliv Datumet för nästa års Näringslivsgala är spikat till 27:e mars nästa år: - Vi har över 5 000 fantastiska entreprenörer som bidrar till att skapa välfärd i vår kommun. Näringslivsgalan är vårt sätt att visa uppskattning, att lyfta företag och organisationer som har betytt mycket för tillväxten och utvecklingen i Sigtuna kommun och satt oss på kartan, säger Mathias Forsberg.

nrh
greeknight_outsider
colorama_april2
connys