defacto_pan2020
Så här ska det se ut närmast Stenladan i Steninge slottFoto: Pressbild/Steninge slottsby

Gelba säljer mer i Steninge slottsby

Fastighetsbolaget Gelba som äger Steninge slott och utvecklar bostadsområdet Steninge slottsby har sålt ännu en bit mark i området, köpare är Steninge Bostadsutveckling AB med säte i Linköping.

I och med affären med Steninge Bostadsutveckling AB har Gelba nu sålt 44 procent av området som ska bebyggas med bistäder. märsta.nu kunde tidigare rapportera om en annan affär med en köpare om att bygga bostäder. Gelba avser sälja ut marken till byggare som ska uppföra hus enligt den vision för områdets som arbetats fram. Steninge Bostadsutveckling AB ska bygga hus närmast Stenladan med inflyttning preliminärt andra halvan av 2017. De kommer att uppföra 26 villor och 50-60 bostadsrätter. Gelba har sålt eller bokat upp alla tomter för flerbostadshusen medan det det fortfarande fins ca hälften kvar av villatomterna.

Blir klassiska svenska trähus
De hus som Steninge Bostadsutveckling ska uppföra är i klassisk svensk stil och bestå av trä samt vara i varierande storlek. Tom Löwgren på Steninge Bostadsutveckling AB berättar att man i första hand vänder sig till familjer och bygger utifrån deras behov. Han tror att familjer från både Stockholm och Uppsala kommer lockas till området samt även de som redan bor i kommunen. De boende kommer att ha ett utbud av nöje, natur och båtplats.

happyhomes_2019
defacto_helsida
colorama_jul
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

teatergrillen_outsider
connys
nrh