abs_pask
Så här ska det se ut närmast Stenladan i Steninge slottFoto: Pressbild/Steninge slottsby

Gelba säljer mer i Steninge slottsby

Fastighetsbolaget Gelba som äger Steninge slott och utvecklar bostadsområdet Steninge slottsby har sålt ännu en bit mark i området, köpare är Steninge Bostadsutveckling AB med säte i Linköping.

I och med affären med Steninge Bostadsutveckling AB har Gelba nu sålt 44 procent av området som ska bebyggas med bistäder. märsta.nu kunde tidigare rapportera om en annan affär med en köpare om att bygga bostäder. Gelba avser sälja ut marken till byggare som ska uppföra hus enligt den vision för områdets som arbetats fram. Steninge Bostadsutveckling AB ska bygga hus närmast Stenladan med inflyttning preliminärt andra halvan av 2017. De kommer att uppföra 26 villor och 50-60 bostadsrätter. Gelba har sålt eller bokat upp alla tomter för flerbostadshusen medan det det fortfarande fins ca hälften kvar av villatomterna.

Blir klassiska svenska trähus
De hus som Steninge Bostadsutveckling ska uppföra är i klassisk svensk stil och bestå av trä samt vara i varierande storlek. Tom Löwgren på Steninge Bostadsutveckling AB berättar att man i första hand vänder sig till familjer och bygger utifrån deras behov. Han tror att familjer från både Stockholm och Uppsala kommer lockas till området samt även de som redan bor i kommunen. De boende kommer att ha ett utbud av nöje, natur och båtplats.

2020_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Varslad hotellpersonal erbjuds jobb i omsorgen

Näringsliv Choicekedjan med tre hotell i kommunen lånar ut sin personal till omsorgsföretaget Attendo: - Vår grundfilosofi i Nordic Choice handlar om att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

centrum_helsida2020
#hålligångsigtunakommun

Johan hjälper oroliga företagare

Näringsliv På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

speedy_helsida
festspec_corona_helsida
marina_helsida
happy_homes_mars
nrh
swedol_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
festspec_corona_outsider