arlandagk_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Fler söker skuldsanering i år

Antalet som söker skuldsanering i kommunen har ökat med 30 procent på bara ett år enligt uppgifter från Kronofogden.

banner_juni_artikel

Siffror från Kronofogden för det första halvåret 2015 visar att 39 personer bosatta i kommunen behövde skuldsanering, det är en ökning med 30 procent jämfört med första halvåret 2014. Enligt Kronofogden har antalet kommuninvånare som fått skuldsanering mer än dubblats sedan 2012 då 19 personer fick hjälp av kommunen för skuldsanering. Bara sju kommuner i länet visar på en minskning av antalet fall medan grannkommunen Väsby är den som ökar mest med 116 procent till 41 personer det första halvåret 2015.

sigtunavatten_standard

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

fme_helsida
happyhomes_2019

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

sommar

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

colorama_april2
defacto_helsida
ica_valsta_choklad
sbrf_helsida
banner_juni_helsida

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

connys
fme_outsider
sportfiske_sommar
nrh
colorama_april
defacto_outsider
sbrf_outsider