forsmaleri

Kommunen i vinstbotten

Ekonomi Sigtuna kommun gjorde en vinst på 16,3 miljoner kronor för 2016 men per invånare är vinsten nästan sämst i landet enligt Dagens Samhälle.

forskontor

Färre sökte skuldsanering

Ekonomi Antalet personer som ansökte om skuldsanering i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året från 89 till 60 stycken: - Inskickade skuldsaneringsansökningar från Sigtuna kommun var fler än vanligt 2015. Antalet ansökningar 2016 ligger på ungefär samma nivå som 2014 och tidigare. Varför antalet var så högt 2015 vet vi inte, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun.

dackia_vinter2018
farbrorbla_host2017
banner_december

136 miljoner i skatteåterbäring

Ekonomi Skatteåterbäringen för nästan 17 000 förvärvsarbetare i kommunen är klar och tillsammans får de 136 miljoner kronor att dela på innan midsommar.

Ökad flygfrakt viktig för Arlandas utveckling

Ekonomi Under 2015 ökade flygfrakten med 6,3 procent på Arlanda vilket även har betydelse för den kommersiella trafiken: – Tillgänglighet handlar inte bara om persontransporter. För den svenska näringslivsutvecklingen är möjligheten att transportera varor snabbt och säkert med flyg minst lika viktigt, säger Ylva Arvidsson, chef för fraktutvecklingen på Swedavias flygplatser, i ett pressmeddelande.

Kraftigt höjda elnätspriser i Sigtuna kommun

Ekonomi Elnätspriserna i kommunen har på bara fem år gått upp med 29 procent: - Vi ser inget slut på prisökningarna. I kommuner med Fortum som huvudsaklig nätägare har priserna hittills i år stigit med upp till 8,7 procent. I Vattenfall-kommuner har priset ökat upp till 4,6 procent, säger Anna Werner, samhällspolitisk analytiker på Villaägarna, i ett pressmeddelande

E-handeln ökar i kommunen

Ekonomi Kommuninvånarnas e-hanlande ökade med elva procent det första kvartalet 2015 jämfört med samma period förra året - Med det är man på nionde plats i länet, där Nykvarn med 3,1 paket per hushåll är flitigast att e-handla, meddelar Maria Ibsén, pressekreterare på Post Nord.

Kommuninvånarna drabbas av höjd bensinskatt

Ekonomi Enligt branschföreningen Skattebetalarna hör invånarna i Sigtuna kommun till de som drabbas mest när bensinskatten höjs: - För många är bilen helt nödvändig för att få vardagslivet att fungera. Höjningen av bensinskatten drabbar framför allt hushåll med låga inkomster, där effekten blir mycket kännbar, säger Joacim Olsson, VD på Skattebetalarna, i ett pressmeddelande.

Miljonregn över kommunen

Ekonomi 16 800 invånare får i juni tillbaka 146 miljoner kronor på skatteåterbärningen uppger Skatteverket i ett pressmeddelande.