bostadsformedling
Andelen ekologisk livsmedel i butikerna ökarFoto: Daniel Iskander

Ekologiskt utbud ökar bland kommunens butiker

Ica Maxi behåller sin förstaplats bland butikerna med mest ekologiskt utbud enligt ett pressmeddelande från Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden som även konstaterar att samtliga undersökta butiker ökat sitt utbud av ekologiska varor det senaste året.

centrum_artikel

Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden har undersökt andelen ekologiskt i de lokala butikerna och kommit fram till att ICA Maxi har flest varor i sitt sortiment med 299 stycken, en ökning de senaste 18 månaderna med 88 procent. Den butik som ökat andelen ekologiskt mest är Matöppet i Rosersberg som gått från 13 till 37 varor sedan juli 2014. Matöppen lämnar därmed över jumboplatsen till Lidl som bara har 31 varor och ökat från 23 varor det senaste året. COOP Extra är tvåa med 270 varor och en ökning med 53 procent sedan juli 2014. Willys är trea med 223 varor. ICA Sigtuna som är fyra har på 18 månader mer än dubblat antalet varor till 218 stycken. Även Ica Valsta får plus för att de ökat sin andel av ekologiska produkter.

Kommer med en restaurangguide
På uppdrag av Sigtuna kommun har föreningen även undersökt hur mycket Fairtrade-märkta produkter som finns och där är COOP etta med 38 produkter, därefter följer ICA Maxi med 27 och ICA Sigtuna med 15. Den populäraste fairtradevaran var kaffe som utgjorde totalt 67 av 121 varor i samtliga undersökta butiker. Socker var en annan produkt som butikerna satsade på att ha fairtrade-alternativ av. Under året kommer man också presentera resultatet ekologiskt och vegetariskt på 60 restauranger i kommunen. Det kommer att resultera i en guide som ska underlätta för restauranggäster att göra medvetna val om vart man ska äta för att välja ekologiskt eller vegetariskt.

landsbygd_sigtuna_helsida
2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
marina_helsida
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
speedy_helsida

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020
sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
brobygget_outsider_valsta
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
nrh