beijer_panorama
Andelen ekologisk livsmedel i butikerna ökarFoto: Daniel Iskander

Ekologiskt utbud ökar bland kommunens butiker

Ica Maxi behåller sin förstaplats bland butikerna med mest ekologiskt utbud enligt ett pressmeddelande från Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden som även konstaterar att samtliga undersökta butiker ökat sitt utbud av ekologiska varor det senaste året.

swedol_artikel

Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden har undersökt andelen ekologiskt i de lokala butikerna och kommit fram till att ICA Maxi har flest varor i sitt sortiment med 299 stycken, en ökning de senaste 18 månaderna med 88 procent. Den butik som ökat andelen ekologiskt mest är Matöppet i Rosersberg som gått från 13 till 37 varor sedan juli 2014. Matöppen lämnar därmed över jumboplatsen till Lidl som bara har 31 varor och ökat från 23 varor det senaste året. COOP Extra är tvåa med 270 varor och en ökning med 53 procent sedan juli 2014. Willys är trea med 223 varor. ICA Sigtuna som är fyra har på 18 månader mer än dubblat antalet varor till 218 stycken. Även Ica Valsta får plus för att de ökat sin andel av ekologiska produkter.

Kommer med en restaurangguide
På uppdrag av Sigtuna kommun har föreningen även undersökt hur mycket Fairtrade-märkta produkter som finns och där är COOP etta med 38 produkter, därefter följer ICA Maxi med 27 och ICA Sigtuna med 15. Den populäraste fairtradevaran var kaffe som utgjorde totalt 67 av 121 varor i samtliga undersökta butiker. Socker var en annan produkt som butikerna satsade på att ha fairtrade-alternativ av. Under året kommer man också presentera resultatet ekologiskt och vegetariskt på 60 restauranger i kommunen. Det kommer att resultera i en guide som ska underlätta för restauranggäster att göra medvetna val om vart man ska äta för att välja ekologiskt eller vegetariskt.

helsida_var2021
coronakrisen

Thai Airways flyger från Arlanda igen

Näringsliv I oktober startar Thai Airways med flyg till och från Arlanda.

centrum_helsida2020

Gelba säljer delar av Arlandastad Group

Näringsliv Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB köper upp femton procent av Arlandastad Group från Gelba som har planer för en börsintroduktion: - Arlandastad Group och Per Taube som huvudägare har visat att de är en strategisk partner avseende utvecklingen kring Stockholm Arlanda och därmed större infrastrukturprojekt. SBB som är Europas ledande ägare av social infrastruktur räknar med att bidra med ny infrastruktur samt fastighetsutvecklingskunnande för att ytterligare stärka såväl Stockholmsregionen som andra strategiska platser, säger Ilija Batlijan, VD för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

happyhomes_sommar2020
coronakrisen

Återhämtningen har startat men fortsatt ansträngt

Näringsliv Swedavia har fortfarande en ansträngd situation men ser ljust i tunneln för flygets återhämtning.

brobygget_day
coronakrisen

Fem interkontinentala linjer blir snart elva

Näringsliv Den senaste veckan har det lanserats sex interkontinentala linjer mellan Arlanda, Asien och USA vilket välkomnas av Swedavia.

Märstabon nomineras till Kungens pris

Näringsliv Märstabon och entreprenören Andie Lahdo har nominerats till Kungens pris som Årets nybyggare: - Jag är jätteglad över nomineringen som mottagits och idag har vi förberett med tårta och läsk på huvudkontoret i Arlandastad, säger Lahdo i ett uttalande.

andersojag
coronakrisen

SAS satsar på USA från Arlanda igen

Näringsliv Inte bara Finnair satsar på USA utan SAS meddelar att man återupptar rutt till New York och etablerar till Miami.

2020_helsida
praktiska_helsida
EXTRA

Finnair satsar på interkontinentala resor från Arlanda

Näringsliv Finnair startar upp direktlinjer till Miami, Bangkok och Phuket från Arlanda: - Vi är glada att kunna möta svenskarnas längtan efter resande med direktflyg från Arlanda till Bangkok, Phuket och Miami. Detta är några av de absolut populäraste vinterdestinationerna för svenskar. Vi vet att många just nu planerar sina vinterresor i takt med att världen öppnar upp och vi ser fram emot att välkomna dem ombord på våra Airbus A350, säger Ole Orvér, Chief Commercial Officer på Finnair.

brobygget_night
coronapandemin

Resenärerna börjar hitta tillbaka

Näringsliv En lång period under pandemin har 9 av 10 resenärer lämnat Arlanda, nu visar junis siffror på att 2 av 10 återigen reser.

connys_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Ny företagspark i Arlandastad

Näringsliv En ny företagspark kommer etableras i Arlandastad öster om E4:an: - Här finns utrymmet att skapa affärsmöjligheter i bästa läget. Vi har redan fått ett stort intresse från marknaden för etablering i F60. Med tanke på de miljardbelopp som investeras i Arlandaområdet varje år är intresset högt från bland annat de verksamheter som står för själva byggnationerna av de investeringar som görs, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad Group som äger Explore Arlandastad.

Nystart på Wenngarn med äventyrsgolf, mat och nöjen

Näringsliv Bröderna Daniel och Filip Guven som äger ZFD Fastigheter tar över Wenngarn och ska utveckla det till en destinationsplats med mängder av aktiviteter: - Det ska vara en plats för familjer men även nöje, restaurang och aktiviteter för alla, säger Daniel Guven.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

beijer_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_night_out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
andersojag_outsider
nrh
praktiska_outsider
connys
brobygget_day_out