arlandagk_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

E-handeln ökar i kommunen

Kommuninvånarnas e-hanlande ökade med elva procent det första kvartalet 2015 jämfört med samma period förra året - Med det är man på nionde plats i länet, där Nykvarn med 3,1 paket per hushåll är flitigast att e-handla, meddelar Maria Ibsén, pressekreterare på Post Nord.

centrum_pask

E-handeln i hela landet och länet ökar. Likaså i Sigtuna kommun där det i snitt plockades ut 2.5 paket per hushåll under det första kvartalet 2015, en ökning med elva procent jämfört med förra året då siffran var 2.3 paket. Nykvarnsborna är flitigast på att handla online med 3,1 paket per hushåll. Barnfamiljer och par mellan 30-50 år ses som de flitigaste e-handlarna i länet. Den totala handeln i länet uppgick till 2,2 paket och varubrev och stod för 21 procent av den totala e-handeln i landet. Södertälje visar dock den högsta enskilda tillväxten i länet med 16 procent. Rikssnittet är elva procent.

defacto_helsida
ica_pask

Stockholmare vill bygga ut Arlanda

Näringsliv Enligt en undersökning som Stockholms handelskammare har gjort så är 60 procent av stockholmarna positiva till en utbyggnad av Arlanda: - För huvudstadsregionen är goda flygförbindelser och möjligheten att så effektivt som möjligt resa till och från olika delar av världen en förutsättningar för att kunna mäta sig mot global konkurrenter som redan har tillgång till starka flygnav, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

colorama_april2

SAS etablerar linje Arlanda-Beirut

Näringsliv Med start 30:e juni kommer SAS att flyga mellan Arlanda och Libanons huvudstad Beirut: - Vi ser en ökad efterfrågan på resor till Beirut från Skandinavien och det är glädjande att vi nu kan erbjuda en attraktiv tidtabell för våra resenärer från Arlanda.

logistik_utbildning
fme_helsida

Svenco tar hem riksomfattande upphandling om matavfallspåsar

Näringsliv Arlandastadbaserade Svenco har vunnit en upphandling hos Sveriges kommuner och landsting gällande papperssäckar och matavfallspåsar: - För Svenco är det roligt att vi återigen blivit utsedda som ramavtalsleverantör nummer ett av SKL Kommentus avseende leveranser av matavfallspåsar och säckar, säger VD Christer Hansson.

bonava_helsida
happyhomes_2019

Ny affär i hamn för Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade utökar samarbetet med Swerock och ska sköta ballasttransporter till Swerock: - För att kunna transportera det här krävs specialanpassade fordon, berättar Staffan Haglund, affärsområdeschef för bygg och anläggning på Märsta Förenade.

EXTRA

WE etablerar ännu en anläggning i Sigtuna

Näringsliv WE har tecknat avtal med Lidl om att etablera i deras nya fastighet i Sigtuna stadsängar 2020: - Med vår anläggning i Sigtuna stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle, säger grundarna av WE Niklas Wikegård och Jonas Eriksson i ett gemensamt uttalande.

sigtunavatten_standard

MaskinExpo tillbaka i maj

Näringsliv MaskinExpo kommer tillbaka i vår efter ett års uppehåll: - 2017 års besökare uppskattade det nya, kompakta mässområdet så det har vi kvar, säger Carina Tegelberg, marknadschef för MaskinExpo.

valsta_utveckling
fme_outsider
valsta_utveckling_2
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
defacto_outsider
bonava_outsider
colorama_april
ridskola2019_outsider