sommar
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

E-handeln ökar i kommunen

Kommuninvånarnas e-hanlande ökade med elva procent det första kvartalet 2015 jämfört med samma period förra året - Med det är man på nionde plats i länet, där Nykvarn med 3,1 paket per hushåll är flitigast att e-handla, meddelar Maria Ibsén, pressekreterare på Post Nord.

E-handeln i hela landet och länet ökar. Likaså i Sigtuna kommun där det i snitt plockades ut 2.5 paket per hushåll under det första kvartalet 2015, en ökning med elva procent jämfört med förra året då siffran var 2.3 paket. Nykvarnsborna är flitigast på att handla online med 3,1 paket per hushåll. Barnfamiljer och par mellan 30-50 år ses som de flitigaste e-handlarna i länet. Den totala handeln i länet uppgick till 2,2 paket och varubrev och stod för 21 procent av den totala e-handeln i landet. Södertälje visar dock den högsta enskilda tillväxten i länet med 16 procent. Rikssnittet är elva procent.

ica_valsta_choklad

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

colorama_april2

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

fme_helsida
happyhomes_2019
sommar_centrum
logistik_sigtuna
sbrf_helsida

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

fme_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar
connys
defacto_outsider
nrh
sbrf_outsider