bostadsformedling
Dustin i RosersbergFoto: Pressbild/Dustin

Dustin ökar kapacitet med robotar

Dustin i Rosersberg investerar i en robotlösning till sitt lager som ska öka tempot för orderhantering.

centrum_artikel

Dustin som har centrallager i Rosersberg meddelade i juni att implementerat robotiserat system som kan hantera 1600 ordrar i timmen, det motsvarar 75 procent av alla kundordrar. Arbetet med systemet startade redan i februari och är nu satt färdigställt.

Cirka 60robotar finns på lagret för att plocka varor bland 35 000 backar längs den 1300 kvadratmeter stora lagringsytan. Effektiviteten ökar med 25 procent och roboten frigör en förvaringsvolym på 8000 kubik vilket i sin tur medför 15 procent högre lagerkapacitet.
– Med det automatiserade lagret ska vi fortsätta leverera kundnöjdhet på högsta nivå. Vi kommer bland annat att kunna hantera order senare på dagen och därmed korta leveranstiderna för de nordiska kunderna. Ett effektivt och automatiserat logistikkoncept är dessutom en viktigt framgångsfaktor för att behålla och stärka vår ledande position på marknaden och fortsätta skapa tillväxt, säger Jenny Ring, EVP Supply Chain på Dustin.

sommar_sigtuna2020
defacto_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

connys_helsida
centrum_helsida2020
marina_helsida

WE blir Årets företag

Näringsliv WE Träning och Hälsa utses till Årets företag av Företagarna i Sigtuna kommun: Jonas Eriksson och Niklas Wikegård, Årets Företagare i Sigtuna, är värdiga vinnare som vågat göra nytt, satsar friskt och förbättrar hälsan i kommunen, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

2020_helsida