defacto_pan
Foto: Fors Måleri & Entreprenad

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad

Oljud och buller är en stor orsak till ohälsa. När buller och andra ljud inte absorberas blir de till slut påträngande och kan påverka koncentrationen och resultera i huvudvärk och trötthet.

Ett undertak har många fördelar, förutom att minska oljud och buller i lokalen så döljer även undertaksplattorna ventilationsrör och kabeldragningar. Resultatet blir mer enhetligt och man uppnår en god arbetsmiljö för de som ska vistas i lokalerna.

Eleverna har under veckan även förberett inför golvläggningen. De har spacklat och slipat golvet. När sedan ytan är jämn och fin är det dags att lägga själva textilmattan som består av rutor som klistras fast mot golvet. Förutom detta så har de även dragit klart elen till installationsbåsen och nu börjar även målningen bli klar och vi börjar närma oss slutet av entreprenaden.

sommar
arlanda_golf_juli
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

happyhomes_2019
bonava_juli_hel

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

colorama_april2

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

sommar_centrum
colorama_april
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
connys
bonava_juli_outsider
nrh