defacto_pan2020
Foto: Fors Måleri & Entreprenad

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

centrum_artikel

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad

Oljud och buller är en stor orsak till ohälsa. När buller och andra ljud inte absorberas blir de till slut påträngande och kan påverka koncentrationen och resultera i huvudvärk och trötthet.

Ett undertak har många fördelar, förutom att minska oljud och buller i lokalen så döljer även undertaksplattorna ventilationsrör och kabeldragningar. Resultatet blir mer enhetligt och man uppnår en god arbetsmiljö för de som ska vistas i lokalerna.

Eleverna har under veckan även förberett inför golvläggningen. De har spacklat och slipat golvet. När sedan ytan är jämn och fin är det dags att lägga själva textilmattan som består av rutor som klistras fast mot golvet. Förutom detta så har de även dragit klart elen till installationsbåsen och nu börjar även målningen bli klar och vi börjar närma oss slutet av entreprenaden.

kcbygg_helsida
speedy_helsida
studenten2020_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

valvet_helsida
defacto_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

stottasigtuna_helsida
coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

studeravidare_helsida
happy_homes_mars
marina_helsida
nrh
valvet_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
stottasigtuna_outsider
kcbygg_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider