arlandagolf_pan_aug
Foto: Fors Måleri & Entreprenad

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad

Oljud och buller är en stor orsak till ohälsa. När buller och andra ljud inte absorberas blir de till slut påträngande och kan påverka koncentrationen och resultera i huvudvärk och trötthet.

Ett undertak har många fördelar, förutom att minska oljud och buller i lokalen så döljer även undertaksplattorna ventilationsrör och kabeldragningar. Resultatet blir mer enhetligt och man uppnår en god arbetsmiljö för de som ska vistas i lokalerna.

Eleverna har under veckan även förberett inför golvläggningen. De har spacklat och slipat golvet. När sedan ytan är jämn och fin är det dags att lägga själva textilmattan som består av rutor som klistras fast mot golvet. Förutom detta så har de även dragit klart elen till installationsbåsen och nu börjar även målningen bli klar och vi börjar närma oss slutet av entreprenaden.

sigtunavatten_standard

Norwegian utökar på Arlanda-Krabi

Näringsliv Norwegian ökar sina avgångar till och från Arlanda-Krabi, Thailand, från två till tre gånger i veckan: - Vi ökar antalet avgångar till Krabi från två till tre gånger i veckan under hela julen (16 december – 20 januari). Detta eftersom vi märker av ett stort intresse och en stor efterfrågan på resor till Thailand och framför allt Krabi under julen, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmberg Jacobsson i ett pressmeddelande.

sommar_centrum

Ny hästklinik etablerar i Rosersberg

Näringsliv Wallstanäs Gård i Rosersberg startar upp veterinärklinik för hästar: - Här har vi möjlighet att på en personlig och lite mindre klinik ta emot hästar för allt från veterinärbesiktning och hälsoutredning till tandkontroll och röntgen, säger Emma Lindell, veterinär och delägare i Stockholms Hästklinik, i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
connys
defacto_outsider