bovard_sh
Jenny Åkerberg på Colorama Arlandastad

Colorama Tipsar: Uteplatsen – gör din terrass fin för utelivet!

Många satsatar på en bekväm stor uteplats för soliga dagar ute. Men hur ska den underhållas och göras hållbar? Coloramas Fasadexperter ger dig några råd:

Hela denna artikel är en annons från Colorama Arlandastad

När du har en uteplats i trallvirke eller vanligt virke behöver den behandlas för att inte spricka eller mögla säger Jenny Åkerberg, Fasadexpert på Colorama Arlandastad/Märsta. ”Välj gärna träolja, kiselimpregnering som Sioox Premium eller Herdins tjärolja, tre alternativ som inte bildar någon hinna och därmed inte kan flagna”. Underhållet blir lättare under längre tid, träet skyddas och du kan också få olika kulörer på din uteplats. Vad du ska välja, säger Jenny, beror på hur du vill att träet ska se ut och hur mycket underhållsarbete du vill göra. Oavsett vilken produkt du väljer så krävs ändå att du städar av och tvättar din uteplats, för att hålla den fri från löv, smuts och förhindra att alger eller lav etablerar sig.

Gör så här när du vill behandla din uteplats/altan, Jenny tipsar:

  • Gör rent: Resultatet blir alltid bäst om du först använder en terrassrengöringsprodukt. Det tar bort restprodukter, döda grå träceller och öppnar upp för behandlingen. Har du grön påväxt eller svarta prickar? Då finns rengöring som tar bort detta också.
  • Underlaget ska vara torrt: När du ska behandla ska träet vara torrt. Det ska inte regna under den dag du väljer att göra din behandling. Colorama har fuktmätare för att kontrollera om du är osäker. Gör rent i god tid innan behandling så att träet hinner torka upp ordentligt.
  • Fast underlag: En uteplats som inte underhålls blir porös och kan också börja spricka. Ett underlag som är sprött och poröst är inte något bra underlag, då kan det vara dags för att slipa först. Underhåll lönar sig i längden.
  • Behandla: Använd gärna ett tråg för att hälla upp din olja, impregnering eller tjärolja. Använd pensel, microfiberroller eller terrassdyna med ett skaft för att stryka ut. Hos Colorama finns också golvhandlingsmaskin för att behandla uteplatsen, om du har en stor uteplats kan det förenkla.

Tänkt på att röra om i burken om du har en produkt med pigment, så att hela din uteplats för samma kulör. Inga frågor är för enkla, om du är osäker, fråga gärna hur du ska ta dig an din terrass, säger Jenny.
– Det är bra när kunder tar med en bild på den yta de vill behandla, då kan vi enklare ge rätt råd och resonera kring hur projektet ska ros i land.

Notera gärna vilken produkt du använt, så att du kan komplettera när det är dags! Till dess, njut av din uteplats när solen tittar fram!

Här finns tips på tre olika behandlingar för din terrass som Colorama tipsar om:
https://herdins.se/produkt/herdins-tjarolja-pigmenterad/
https://www.alcro.se/Utomhus/Arbetsomraden/UtemoblerTrall/UtemoblerTrall/Traolja/
https://sioox.com/se/premium-traskydd-altan/

Hela denna artikel är en annons från Colorama

eu_sap

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Kontorshotellet invigt på Office One

Näringsliv Office One i hade invigningen för det nya kontorshotellet United spaces: - Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda, säger Yvonne Sörensen Björud, VD på United Spaces.

varfest_helsida

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

Jetpak flyttar huvudkontor till Arlanda

Näringsliv Jetpak har flyttat in till Office One på Arlanda: - Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer, säger VD Kenneth Marx i ett pressmeddelande.

ica_valsta_choklad
v_eu_helsida
mp_eu
colorama_april2
moderaternamaj
bonava_maj_helsida
oppning_helsida

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

mp_eu_outsider
oppning_outsider
v_eu
sh_oppet
bonava_maj_outsider
nrh
defacto_outsider
fme_outsider
connys
ridskola2019_outsider
colorama_april
sh_bovard_out
moderaterna_maj_outsider