centrum_jul_panorama
Jenny Åkerberg på Colorama Arlandastad

Colorama Tipsar: Uteplatsen – gör din terrass fin för utelivet!

Många satsatar på en bekväm stor uteplats för soliga dagar ute. Men hur ska den underhållas och göras hållbar? Coloramas Fasadexperter ger dig några råd:

defacto_jul_artikel

Hela denna artikel är en annons från Colorama Arlandastad

När du har en uteplats i trallvirke eller vanligt virke behöver den behandlas för att inte spricka eller mögla säger Jenny Åkerberg, Fasadexpert på Colorama Arlandastad/Märsta. ”Välj gärna träolja, kiselimpregnering som Sioox Premium eller Herdins tjärolja, tre alternativ som inte bildar någon hinna och därmed inte kan flagna”. Underhållet blir lättare under längre tid, träet skyddas och du kan också få olika kulörer på din uteplats. Vad du ska välja, säger Jenny, beror på hur du vill att träet ska se ut och hur mycket underhållsarbete du vill göra. Oavsett vilken produkt du väljer så krävs ändå att du städar av och tvättar din uteplats, för att hålla den fri från löv, smuts och förhindra att alger eller lav etablerar sig.

Gör så här när du vill behandla din uteplats/altan, Jenny tipsar:

  • Gör rent: Resultatet blir alltid bäst om du först använder en terrassrengöringsprodukt. Det tar bort restprodukter, döda grå träceller och öppnar upp för behandlingen. Har du grön påväxt eller svarta prickar? Då finns rengöring som tar bort detta också.
  • Underlaget ska vara torrt: När du ska behandla ska träet vara torrt. Det ska inte regna under den dag du väljer att göra din behandling. Colorama har fuktmätare för att kontrollera om du är osäker. Gör rent i god tid innan behandling så att träet hinner torka upp ordentligt.
  • Fast underlag: En uteplats som inte underhålls blir porös och kan också börja spricka. Ett underlag som är sprött och poröst är inte något bra underlag, då kan det vara dags för att slipa först. Underhåll lönar sig i längden.
  • Behandla: Använd gärna ett tråg för att hälla upp din olja, impregnering eller tjärolja. Använd pensel, microfiberroller eller terrassdyna med ett skaft för att stryka ut. Hos Colorama finns också golvhandlingsmaskin för att behandla uteplatsen, om du har en stor uteplats kan det förenkla.

Tänkt på att röra om i burken om du har en produkt med pigment, så att hela din uteplats för samma kulör. Inga frågor är för enkla, om du är osäker, fråga gärna hur du ska ta dig an din terrass, säger Jenny.
– Det är bra när kunder tar med en bild på den yta de vill behandla, då kan vi enklare ge rätt råd och resonera kring hur projektet ska ros i land.

Notera gärna vilken produkt du använt, så att du kan komplettera när det är dags! Till dess, njut av din uteplats när solen tittar fram!

Här finns tips på tre olika behandlingar för din terrass som Colorama tipsar om:
https://herdins.se/produkt/herdins-tjarolja-pigmenterad/
https://www.alcro.se/Utomhus/Arbetsomraden/UtemoblerTrall/UtemoblerTrall/Traolja/
https://sioox.com/se/premium-traskydd-altan/

Hela denna artikel är en annons från Colorama

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

julbord_helsida

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

trainingpartner_jobb_helsida

Arlandabanan fyller tjugo år

Näringsliv I år firar Arlandabanan tjugo år: - Arlandabanan är än idag Sveriges enda renodlade OPS-lösning, där privata aktörer stått för hela risken med bygget mot att få driva verksamheten under ett visst antal år, fortsätter Magnus Zetterberg, VD Arlanda Express.

fme_oktober
centrum_jul_helsida

Ny hotelmanager till Clarion Arlanda

Näringsliv Liza Nyberg har rekryterats till tjänsten som Hotel Manager på Clarion Arlanda: - Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av det mycket framgångsrika teamet på Clarion Arlanda, säger hon.

Arlanda får direktlinje till Tokyo

Näringsliv Arlanda får en ny linje till japanska Tokyo med start till sommaren: - Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

tp_helsida
sigtunavatten_standard

ÖoB öppnade i Märsta

Nyöppnat ÖoB öppnade upp sin nya butik i Märsta på torsdagen: - Varuhuset i Märsta är vår 14:e etablering i Stockholm och 18:e i regionen, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Handel.

greeknighthelsida
defacto_jul

Ett år kvar till invigning av nya mässområdet

Näringsliv Bara ett år återstår till öppningen av Scandinavian XPO: - år ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Holding.

happyhomes_2019
connys
valsta_tomte_outsider
nrh
tp_outsider
greeknight_outsider
julbord
julshow_outsider
colorama_april2
trainingpartner_jobb_outsider