defacto_pan
Jenny Åkerberg på Colorama Arlandastad

Colorama Tipsar: Uteplatsen – gör din terrass fin för utelivet!

Många satsatar på en bekväm stor uteplats för soliga dagar ute. Men hur ska den underhållas och göras hållbar? Coloramas Fasadexperter ger dig några råd:

Hela denna artikel är en annons från Colorama Arlandastad

När du har en uteplats i trallvirke eller vanligt virke behöver den behandlas för att inte spricka eller mögla säger Jenny Åkerberg, Fasadexpert på Colorama Arlandastad/Märsta. ”Välj gärna träolja, kiselimpregnering som Sioox Premium eller Herdins tjärolja, tre alternativ som inte bildar någon hinna och därmed inte kan flagna”. Underhållet blir lättare under längre tid, träet skyddas och du kan också få olika kulörer på din uteplats. Vad du ska välja, säger Jenny, beror på hur du vill att träet ska se ut och hur mycket underhållsarbete du vill göra. Oavsett vilken produkt du väljer så krävs ändå att du städar av och tvättar din uteplats, för att hålla den fri från löv, smuts och förhindra att alger eller lav etablerar sig.

Gör så här när du vill behandla din uteplats/altan, Jenny tipsar:

  • Gör rent: Resultatet blir alltid bäst om du först använder en terrassrengöringsprodukt. Det tar bort restprodukter, döda grå träceller och öppnar upp för behandlingen. Har du grön påväxt eller svarta prickar? Då finns rengöring som tar bort detta också.
  • Underlaget ska vara torrt: När du ska behandla ska träet vara torrt. Det ska inte regna under den dag du väljer att göra din behandling. Colorama har fuktmätare för att kontrollera om du är osäker. Gör rent i god tid innan behandling så att träet hinner torka upp ordentligt.
  • Fast underlag: En uteplats som inte underhålls blir porös och kan också börja spricka. Ett underlag som är sprött och poröst är inte något bra underlag, då kan det vara dags för att slipa först. Underhåll lönar sig i längden.
  • Behandla: Använd gärna ett tråg för att hälla upp din olja, impregnering eller tjärolja. Använd pensel, microfiberroller eller terrassdyna med ett skaft för att stryka ut. Hos Colorama finns också golvhandlingsmaskin för att behandla uteplatsen, om du har en stor uteplats kan det förenkla.

Tänkt på att röra om i burken om du har en produkt med pigment, så att hela din uteplats för samma kulör. Inga frågor är för enkla, om du är osäker, fråga gärna hur du ska ta dig an din terrass, säger Jenny.
– Det är bra när kunder tar med en bild på den yta de vill behandla, då kan vi enklare ge rätt råd och resonera kring hur projektet ska ros i land.

Notera gärna vilken produkt du använt, så att du kan komplettera när det är dags! Till dess, njut av din uteplats när solen tittar fram!

Här finns tips på tre olika behandlingar för din terrass som Colorama tipsar om:
https://herdins.se/produkt/herdins-tjarolja-pigmenterad/
https://www.alcro.se/Utomhus/Arbetsomraden/UtemoblerTrall/UtemoblerTrall/Traolja/
https://sioox.com/se/premium-traskydd-altan/

Hela denna artikel är en annons från Colorama

bonava_juli_hel
defacto_helsida
colorama_april2
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

happyhomes_2019
sommar_centrum

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

sommar

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

arlanda_golf_juli
defacto_outsider
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
sportfiske_sommar
nrh
bonava_juli_outsider