center_pan21
Foto: Bring

Bring satsar på logistikanläggning i Rosersberg

Bring kommer att bygga upp en så kallad Shelfless anläggning i Rosersberg för att kunna möta efterfrågan på paketutlämning i Stockholmsområdet.

centrum_artikel

Shelfless finns sedan tidigare i Oslo och nu kommer konceptet till Stockholm Nord, Rosersberg. Bring bygger etablerar logistikyta för ändamålet att snabbt kunna leverera paket i hela stockholmsområdet från nätbutiker inom bara några timmar efter beställning.
– Shelfless är en av våra största satsningar på e-handelslogistik och snabba och gröna leveranser. Rosersberg har ett bra geografiskt läge, nära både Arlanda, Stockholm city och Uppsala. Läget möjliggör att vi kommer kunna leverera inom samma dag till över tre miljoner människor, säger Per Öhagen, koncerndirektör för e-handel och logistik.

Den aktuella lokalen är nyetablerad och tas i bruk under hösten och vintern, den ska sen byggas om och anpassas.
– Shelfless blir revolutionerande för de nätbutiker som vill etablera sig och växa på den nordiska marknaden. Eftersom samma teknologi finns i Oslo, betyder det att nätbutikerna kommer kunna erbjuda leverans redan samma dag till nästan fem miljoner människor i Sverige och Norge. Dessutom blir majoriteten av leveranserna fossilfria, säger Per Öhagen.

Leveranstid och pris är viktiga aspekter för Brings kunde. Med Shelfless uppfyller man det samtidigt som man har hållbarhet och transparens.
– Vi ser att kunderna vill ha full koll på hela köpresan – vilket blir möjligt med vår digitala lösning. Trots att vi använder oss av avancerad teknologi så ska det vara enkelt att använda sig av, och ansluta till Shelfless, som i princip är en “plug-and-play”-lösning, uppger Öhagen.

helsida_var2021

Ökat intresse för parrelationskurs

Näringsliv I Herresta lada märker Tord och Helene Olsson det ökande intresset för parrelation under pandemin:- Det som är särskilt spännande nu är att intresset för denna parkurs ökat rejält, högst sannolikt pga att man arbetat mera hemifrån under pandemin och kanske slitit lite mer på varann i vardagen när livet inte rullat på som vanligt, uppger Tord Olsson

mp_host_helsida
vaccin

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

dack-helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
connys_helsida
bostad_helsida

Snap-on etablerar i Arlandastad

Näringsliv Snap-on etablerar genom konceptet Car-o-Liner i Arlandastad: - Car-O-Liner sökte ett sammanhang med möjlighet till samarbete och en plats som ligger strategiskt rätt. Här hittade vi rätt förutsättningar för oss att nå vår målgrupp och våra kunder. Vi är dessutom redan en etablerad samarbetspartner och leverantör av teknisk utbildning till flera av de varumärken som finns här, säger Anna Nilsson, Manager Academy, Snap-on Equipment.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
dack-outsider
vaccin-outsider
centrum_sommar_out
connys
swedol_outsider
nrh
bostad_outsider