sommar

Arbetet fortskrider på Praktiska Gymnasiet

Det är glädjande att se att arbetet flyter på och att man följer den fastsatta tidsplanen som eleverna själva har varit med och tagit fram.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad

När eleverna sedan kommer ut i arbetslivet kommer de att upptäcka att det är extremt viktigt att man följer tidsplanen då man har en hyresgäst som ska flytta in vid ett visst utsatt datum och eventuella förseningar medför både problem och kostar pengar.

Vissa av eleverna är t.o.m. så motiverade att de har kommit in och arbetat på Valborg då de normalt sett är lediga från skolan. Arbetsmässigt så har el dragit klart elen i klassrummen och de har påbörjat arbetet med elen till installationsbåsen. I slutet av veckan så ska även det nya inbrottslarmet installeras i lokalen som ska ersätta det gamla som fortfarande är
i bruk.

Bygg och måleri har samarbetat i veckan och förutom att de har färdigställt
planerade byggmoment så har de på målerisidan även lagat och spacklat väggar, slipat och påbörjat färdigmålningen av väggarna.

Vi på FME tycker att det är glädjande att se att eleverna har tagit till sig den teoretiska utbildningen och att de nu omsätter detta praktiskt i samband med anpassningen av skolans utökade lokaler. Dessa kunskaper kommer ge dessa elever ett försprång som de kommer att ha stor nytta av när de sedan börjar arbeta efter studenten.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

bonava_juli_hel
sommar_centrum

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

colorama_april2

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

defacto_helsida
sommar
arlanda_golf_juli
bonava_juli_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
colorama_april
defacto_outsider
sportfiske_sommar