dackskiftarna_panorama
Foto: Fors Måleri & Entreprenad

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad

Eleverna tog fram arbetsritningar, satte tidsplan, gjorde en KMA-plan, materialbeställningar, kontroll av mottaget gods m.m.

De utbildades även i kvalitet, miljö och arbetsmiljö, deltog i KMA-ronder samt säkerställde en säker arbetsplats.

Projektet genomfördes i samverkan, där eleverna bidrog med massor av energi in i projektet och sina erfarenheter och sitt kunnande, för att gemensamt åstadkomma en bättre helhetslösning än i traditionella genomförande former.

På slutmötet vid erfarenhetsåterföringen från eleverna kan vi läsa bland annat att:

  • Vi har lärt oss hur ett arbete går till från grunden och hur man utför det
  • Viktigt att hålla tidsplanen
  • Vi har samarbetat bra med andra yrkesgrupper
  • Det var kul, lärorikt
  • Att inte använda telefonen när man arbetar

Det är med blandade känslor som vi nu lämnar det här projektet, främst är det elevernas vilja att lära och den energi som de uppvisat under resans gång som gör att man känner en saknad trots att det alltid är skönt när ett projekt är i mål.

När vi slutligen summerar allt kan vi glädjande konstatera att vi har nått våra kvalitativa, tidsmässiga och ekonomiska mål för projektet och att eleverna även har haft en personlig utveckling som gör att de står väl rustade för framtiden och arbetslivet.

Hela denna artikel är en annons från Fors Måleri & Entreprenad

defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Barnens dag tillbaka i maj

Näringsliv Barnens dag arrangeras igen 2020 hos Märsta Förenade: -Våra åkerier och chaufförer har tydligt talat om att man åter vill ge alla barn möjligheten att se hur vi arbetar, säger Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade.

ica_oktober

ABS Wheels utses till Gasellföretag igen

Näringsliv ABS Wheels har utsätts till Gasellföretag för tredje året i rad: - Bolaget har tillsammans med ledning och personal lyckats bygga ABS Wheels till ett attraktivt varumärke med stark kultur och stabil tillväxt, säger VD och ägare Andie Lahdo.

Näringslivsgalan hålls i mars

Näringsliv Datumet för nästa års Näringslivsgala är spikat till 27:e mars nästa år: - Vi har över 5 000 fantastiska entreprenörer som bidrar till att skapa välfärd i vår kommun. Näringslivsgalan är vårt sätt att visa uppskattning, att lyfta företag och organisationer som har betytt mycket för tillväxten och utvecklingen i Sigtuna kommun och satt oss på kartan, säger Mathias Forsberg.

happyhomes_2019
dackskiftarna_helsida
fme_oktober

Svensk Fastighetsförmedling nyanställer

Mäklare Svensk Fastighetsförmedling Sigtuna kommun har rekryterat sigtunabon Jenny Arnefjord till sitt kontor: - Jag ser verkligen fram emot att jobba i samma kommun som jag och min familj bor i då jag trivs så bra här och vill gärna förmedla det till andra, säger Jenny till märsta.nu

colorama_april2
nrh
connys
defacto_outsider