centrum_jul_panorama
Andie Lahdo, VD på ABS Wheels. Foto: Magnus Granhagen

Andie nominerad till företagarpris

Andie Lahdo, grundare och ägare av ABS Wheels, kan prisas för sitt arbete som utmanare i fälgbranschen. Han är nominerad i tidningen Driva Eget i kategorin David mot Goliat.

defacto_jul_artikel

Tidningen Driva Eget utser varje år David mot Goliat. En av de nominerade i år är Andie Lahdo på ABS Wheels som utmanar tyska jättar inom fälgbranschen. Andie har lyckats med en egen så kallad ”kon” och omsätter idag 40 miljoner kronor. Konen, ABS360, är excentrisk borrad och kan flytta bultindelningen med upp till 14 millimeter vilket gör att man kan använda samma fälg på flertalet olika bilar.

Inspirerad i USA
Det startade ungefär för 16 år sedan när Andie efter en resa i USA bestämde sig för att använda sina kontakter inom branschen där till att importera och sälja fälgar på den svenska marknaden. I USA är branschen en mångmiljardindustri. Han startade E-handel och kunde ta ut riktigt bra betalt, säger han till Driva Eget. Ibland 400 procent i påslag. Inom kort kom han på idéen att tillverka containervis med fälgar där hans egna kona var en del av produkten.

Snabb ökning på fem år
Resan gick sedan snabbt, 2011 omsatte han fyra miljoner. Idag 35 miljoner, från två anställda till 14 under högsäsong. Han jagar idag monteringsverkstäder som kan montera hans fälgar istället för att alla ska behöva komma till Arlandastad och göra det. En annan framgångsfaktor var att han lade av med den klyschiga bilreklamen med lättklädda kvinnor. Därefter ska beställningarna från kvinnor ha mångdubblats. Målgruppen generellt ändrades också från 18-24 år till upp till 50 år.
– Min Goliat är helt klart en tysk aktör som har fem olika däcksajter på svenska. De är jättestora. Det är Goliat gånger tio, säger Andie enligt tidningen Driva Eget

 

fme_oktober

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

defacto_jul
greeknighthelsida

Arlandabanan fyller tjugo år

Näringsliv I år firar Arlandabanan tjugo år: - Arlandabanan är än idag Sveriges enda renodlade OPS-lösning, där privata aktörer stått för hela risken med bygget mot att få driva verksamheten under ett visst antal år, fortsätter Magnus Zetterberg, VD Arlanda Express.

centrum_jul_helsida

Ny hotelmanager till Clarion Arlanda

Näringsliv Liza Nyberg har rekryterats till tjänsten som Hotel Manager på Clarion Arlanda: - Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av det mycket framgångsrika teamet på Clarion Arlanda, säger hon.

julbord_helsida

Arlanda får direktlinje till Tokyo

Näringsliv Arlanda får en ny linje till japanska Tokyo med start till sommaren: - Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

sigtunavatten_standard

ÖoB öppnade i Märsta

Nyöppnat ÖoB öppnade upp sin nya butik i Märsta på torsdagen: - Varuhuset i Märsta är vår 14:e etablering i Stockholm och 18:e i regionen, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Handel.

trainingpartner_jobb_helsida
happyhomes_2019
ica_oktober

Ett år kvar till invigning av nya mässområdet

Näringsliv Bara ett år återstår till öppningen av Scandinavian XPO: - år ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Holding.

julbord
colorama_april2
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
connys
tp_outsider
nrh