mote_sommar
Andie Lahdo, VD på ABS Wheels. Foto: Magnus Granhagen

Andie nominerad till företagarpris

Andie Lahdo, grundare och ägare av ABS Wheels, kan prisas för sitt arbete som utmanare i fälgbranschen. Han är nominerad i tidningen Driva Eget i kategorin David mot Goliat.

centrum_artikel

Tidningen Driva Eget utser varje år David mot Goliat. En av de nominerade i år är Andie Lahdo på ABS Wheels som utmanar tyska jättar inom fälgbranschen. Andie har lyckats med en egen så kallad ”kon” och omsätter idag 40 miljoner kronor. Konen, ABS360, är excentrisk borrad och kan flytta bultindelningen med upp till 14 millimeter vilket gör att man kan använda samma fälg på flertalet olika bilar.

Inspirerad i USA
Det startade ungefär för 16 år sedan när Andie efter en resa i USA bestämde sig för att använda sina kontakter inom branschen där till att importera och sälja fälgar på den svenska marknaden. I USA är branschen en mångmiljardindustri. Han startade E-handel och kunde ta ut riktigt bra betalt, säger han till Driva Eget. Ibland 400 procent i påslag. Inom kort kom han på idéen att tillverka containervis med fälgar där hans egna kona var en del av produkten.

Snabb ökning på fem år
Resan gick sedan snabbt, 2011 omsatte han fyra miljoner. Idag 35 miljoner, från två anställda till 14 under högsäsong. Han jagar idag monteringsverkstäder som kan montera hans fälgar istället för att alla ska behöva komma till Arlandastad och göra det. En annan framgångsfaktor var att han lade av med den klyschiga bilreklamen med lättklädda kvinnor. Därefter ska beställningarna från kvinnor ha mångdubblats. Målgruppen generellt ändrades också från 18-24 år till upp till 50 år.
– Min Goliat är helt klart en tysk aktör som har fem olika däcksajter på svenska. De är jättestora. Det är Goliat gånger tio, säger Andie enligt tidningen Driva Eget

 

brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
2020_helsida
sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020
studeravidare_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

marina_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
kaa_outsider
brobygget_outsider_valsta
nrh
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
landsbygd_sigtuna_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider