centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Café i Valsta ska locka alla

märsta.nu kunde i torsdags rapportera om att Skyddsvärnet ska etablera mötesplats för äldre, ansvarig för verksamheten blir Tintin Pazur: – Vi vill erbjuda något som lockar alla, säger Tintin.

Tintin Pazur arbetar som samordnre på Valsta Café som startades i höstas som resultat av ett samarbete mellan Skyddsvärnet och Sigtuna kommun. I torsdags berättade märsta.nu om det nya projektet med mötesplats för äldre:
– Vi har chansen att göra ett otroligt viktigt arbete för att minska utanförskap i ett område som behöver det. Som organisation kan vi göra avtryck hos ungdomar och skapa en trygg mötesplats, i ett gott samarbete med kommunen, säger Tintin i ett pressmeddelande.

Lyxigt men billigt
Tintin har en bakgrund i restaurangbranschen och vill skapa ett hållbart mat- och fikautbud som passar in ett mångkulturellt område som Valsta. Det blir matiga mackor, sallader, soppor. Lyxigt men till billiga priser. Olika teman blir det också, som Mellanösterninspirerat.

Erbjuder arbetsträning
Skyddsvärnets samarbete med kommunen innefattar även att personer som står långt ifrån arbetsmarknaden ska få arbetsträning så att anställningsbarheten ökar, utöver det ska Mimers hörna vara en del av caféet med olika evenemang som filmvisning kombinerat med temabuffé som speglar olika kulturer. Thomas hoppas att det blir mer puls i Valsta med caféet.
– Jag hoppas att man vill kliva av bussen vid Valsta centrum och kan känna sig trygg. Och att man vill komma till centrumet för att det händer roliga och trevliga saker här, säger Thomas.

2020_helsida
coronakrisen

Varslad hotellpersonal erbjuds jobb i omsorgen

Näringsliv Choicekedjan med tre hotell i kommunen lånar ut sin personal till omsorgsföretaget Attendo: - Vår grundfilosofi i Nordic Choice handlar om att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

centrum_helsida2020
#hålligångsigtunakommun

Johan hjälper oroliga företagare

Näringsliv På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

marina_helsida
ridskola2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
festspec_corona_helsida
happy_homes_mars
defacto_helsida
speedy_helsida
festspec_corona_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider