moderaterna_sep2020
Foto: Pressbild

Café i Valsta ska locka alla

märsta.nu kunde i torsdags rapportera om att Skyddsvärnet ska etablera mötesplats för äldre, ansvarig för verksamheten blir Tintin Pazur: – Vi vill erbjuda något som lockar alla, säger Tintin.

Tintin Pazur arbetar som samordnre på Valsta Café som startades i höstas som resultat av ett samarbete mellan Skyddsvärnet och Sigtuna kommun. I torsdags berättade märsta.nu om det nya projektet med mötesplats för äldre:
– Vi har chansen att göra ett otroligt viktigt arbete för att minska utanförskap i ett område som behöver det. Som organisation kan vi göra avtryck hos ungdomar och skapa en trygg mötesplats, i ett gott samarbete med kommunen, säger Tintin i ett pressmeddelande.

Lyxigt men billigt
Tintin har en bakgrund i restaurangbranschen och vill skapa ett hållbart mat- och fikautbud som passar in ett mångkulturellt område som Valsta. Det blir matiga mackor, sallader, soppor. Lyxigt men till billiga priser. Olika teman blir det också, som Mellanösterninspirerat.

Erbjuder arbetsträning
Skyddsvärnets samarbete med kommunen innefattar även att personer som står långt ifrån arbetsmarknaden ska få arbetsträning så att anställningsbarheten ökar, utöver det ska Mimers hörna vara en del av caféet med olika evenemang som filmvisning kombinerat med temabuffé som speglar olika kulturer. Thomas hoppas att det blir mer puls i Valsta med caféet.
– Jag hoppas att man vill kliva av bussen vid Valsta centrum och kan känna sig trygg. Och att man vill komma till centrumet för att det händer roliga och trevliga saker här, säger Thomas.

defacto_helsida

NRH tar över knivstabaserad byrå

Näringsliv Norra Redovisningshuset i Arlandastad tar över knivstabaserade Columna Ekonomi & Redovisning AB: - Min ambition är att Norra Redovisningshuset ska vara en stark lokal aktör som tillfredsställer kundernas behov och hjälper dem att utveckla sina företag, säger NRH:s VD Johan Sandberg.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
festspec_host2020_helsida
connys_helsida
boisigtuna
kcbygg_aug_helsida
2020_helsida
festspec_host2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
kcbygg_outsider
swedol_outsider