budget_panorama
Foto: Pressbild

Café i Valsta ska locka alla

märsta.nu kunde i torsdags rapportera om att Skyddsvärnet ska etablera mötesplats för äldre, ansvarig för verksamheten blir Tintin Pazur: – Vi vill erbjuda något som lockar alla, säger Tintin.

fraga_liberalerna

Tintin Pazur arbetar som samordnre på Valsta Café som startades i höstas som resultat av ett samarbete mellan Skyddsvärnet och Sigtuna kommun. I torsdags berättade märsta.nu om det nya projektet med mötesplats för äldre:
– Vi har chansen att göra ett otroligt viktigt arbete för att minska utanförskap i ett område som behöver det. Som organisation kan vi göra avtryck hos ungdomar och skapa en trygg mötesplats, i ett gott samarbete med kommunen, säger Tintin i ett pressmeddelande.

Lyxigt men billigt
Tintin har en bakgrund i restaurangbranschen och vill skapa ett hållbart mat- och fikautbud som passar in ett mångkulturellt område som Valsta. Det blir matiga mackor, sallader, soppor. Lyxigt men till billiga priser. Olika teman blir det också, som Mellanösterninspirerat.

Erbjuder arbetsträning
Skyddsvärnets samarbete med kommunen innefattar även att personer som står långt ifrån arbetsmarknaden ska få arbetsträning så att anställningsbarheten ökar, utöver det ska Mimers hörna vara en del av caféet med olika evenemang som filmvisning kombinerat med temabuffé som speglar olika kulturer. Thomas hoppas att det blir mer puls i Valsta med caféet.
– Jag hoppas att man vill kliva av bussen vid Valsta centrum och kan känna sig trygg. Och att man vill komma till centrumet för att det händer roliga och trevliga saker här, säger Thomas.

speedy_vinter_helsida

Krögaren: Vi tappade hundra luncher över helgen

Näringsliv Bistro & Café Valvet på Stora gatan vittnar om hur de senaste coronarestriktionerna slår hårt mot deras bransch och verksamhet: - Vi gick från 120 luncher till 8-9 över helgen, säger ägaren Abraham Gumussoy till märsta.nu

helsida
kkdk_helsida
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

meko_helsida

Byggprocessen igång för ett av Stockholms största bilföretag

Näringsliv Fordonsbolaget som etablerar i Rosersberg är igång med byggprocessen: - Vi har precis skickat in en bygglovsansökan och ser verkligen fram emot den nya anläggningen. Jag ser fram emot bolagets expansion i kommunen jag vuxit upp i då vi funnits i Upplands Väsby sen bolagets start 2012, säger VD tillika sigtunabon Kevin Aslan.

defacto_helsida
manskold_helsida

Lidl öppnade i Sigtuna

Näringsliv Lidl öppnade upp sin butik i Sigtuna under torsdagen: - Att öppna vår 200:e butik i Sveriges mest hållbara stadsdel känns nästan för bra för att vara sant, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige

ABS Wheels ett av superföretagen

Näringsliv ABS Wheels har utsetts till ett av Sveriges superföretag för bland annat in starka tillväxt: - Att få vara med på den exklusiva listan visar att vi gör rätt i motorbranschen som satsar på miljö, stabilitet och långsiktighet i affären, säger VD Andie Lahdo.

centrum_helsida2020
connys_helsida

WE invigdes i Stadsängarna

Näringsliv På lördagen invigde WE Träning & Hälsa sin andra anläggning i Sigtuna stad: - Vi hade velat öppna med folk överallt, happenings och köer till alla våra erbjudanden, men tiderna gjorde att vi fick tänka om, säger Niklas Wikegård, en av ägarna och grundare till WE.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Två konkurser i kommunen

Ekonomi Antalet konkurser i länet uppgick till drygt 170 stycken för oktober vilket är färre än samma tidpunkt förra året.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

budget_outsider
swedol_outsider
manskold_outsider
centrum_sommar_out
outsider
kkdk_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider