moderaterna_riksdag
Foto: Insändarbild

Stort tryck på Operabiljetter

Operan Maskeradbalen som intar Steninge slott denna vecka är nästan slutsåld: - Ett fåtal platser kvar till söndagens föreställning så passa på att gå på fredag istället, hälsar Cecilia Wickström, kassör på Sigtuna Kulturförening.

centrum_artikel

Opera på Steningeslott har blivit ett lika säkert kort som julmarknaden. En trappa upp i Stenladugården är det nu Operahall. Den fina scenen byggdes upp förra veckan och de senaste dagarna har intensiva repetitioner pågått inför föreställningen Maskeradbalen 23 och 25 oktober. Söndagens föreställning ska vara i det närmaste slutsålt men till fredagen finns det ännu biljetter kvar. Huvudrollen spelas av valstabon Anders Håkansson som även är med i Notorius på Göteborgsoperan. Han har tidigare gjort roller på Folkoperan och Norrlandsoperan. Anders kommer att spela Gustav III. Det är fjärde året som Scensångarna arrangerar opera på Steninge Slott, det går att få en helhetslösning med både middag och biljett vilket har varit populärt.

dack-helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
oppethus_helsida

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

flygskola_helsida
connys_helsida

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

helsida_var2021
julmarknad_helsida
defacto_helsida

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

mp_host_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
centrum_sommar_out
flygskolan_outsider
oppethus_outsider
connys
nrh
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
dack-outsider