moderaterna_juni
Mats "Skuggan" Wennersten

”Skuggan” startade i Rockplocket

Mats ”Skuggan” Wennersten som skött ljudet åt bland annat kent startade faktiskt sitt yrkesliv med Rockplocket på 80-talet: - Rockplocket betyder för mig att man får jobba lite på hemmaplan där allt började, säger Mats till märsta.nu

”Skuggan” som Mats Wennersten kallas startade sin karriär 1982 med Rockplocket, det var Ove Jansson som frågade om Mats kunde vara med och sköta ljud och ljus. På den tiden arbetade han i en musikaffär i Stockholm. Sedan Rockplocket lades ner 1992 har ”Skuggan” turnerat med Europe, Roxette, kent, Magnus Uggla och många fler.
– Det är riktigt häftigt att spela på stora scener med stora stjärnor men det är minst lika kul att få komma till Forum och rigga upp ljud och ljus inför Rockplocket igen, så har det alltid varit.

Tappade mixerbordet
Sedan 1982 har utvecklingen inom ljud och ljus varit explosiv. ”Skuggan” har varit en del av det på nära håll. Men han minns också några ”roliga” händelser från Rockplocket genom åren, bland annat när Peter Fors och Daniel Almling tappade ett helt nytt mixerbord från lastkajen. Nu ser han fram emot den sista upplagan:
– Det ska bli riktigt kul att få köra det här en sista gång och få möta alla vänner, träffa dem som spela på Rockplocket 1982 och framåt, om jag känner Ove rätt så kommer det säkert ett antal överraskningar även denna gång.

Måste ha bra grejer
Det blir fyra scener, på samma sätt som då det begav sig på 80-talet och början av 90-talet. ”Skuggan” har ansvaret för att ordna fram bra material till musiker och DJ:s.
– Det är synd att Rockplocket görs en sista gång, för det har varit kul att följa utvecklingen på att gäster som var där redan på den tiden som det var till för skolungdomar. Men vi har alla blivit äldre och det ska bli kul att ses igen.

steningeslottsommar

Här visas kvartsfinalen

Nöjesnyheter Vill du också se kvartsfinalen tillsammans med andra? Sveriges VM-äventyr har varit en succé för både landslag och lokala krogar som satsat på gemenskap i samband med matcherna.

happy_homes_juli

Pop-up-park öppnar i Märsta

Nöjesnyheter Ikväll invigs Pop-up-parken i Vikingafältet i Märsta: - Pop up-park Märsta är en tillfällig mötesplats under sommaren där det kommer att finnas massor av kul saker att göra, säger planarkitekten och projektledaren Maria Nästesjö

sportfiskebanner2
EXTRA

Märstasalongen klippte hemlösa

Nöjesnyheter Peter Aslan och hans team från Frisyr var med och klippte hemlösa på Medborgarplatsen under söndagen: - Det är en bra möjlighet för oss att ge hjälpa utsatta, säger Peter Aslan.

sap_valet2018
bildextra!

Så gick det i Brännplattan

Nöjesnyheter Brännplattan Open gjorde comeback i lördags och blev en succé: - Det var en mycket grymt härlig dag och lycka och ett lyckat evenemang. Jag tror ingen vaknade på söndagen och hade haft tråkigt, däremot var det säkert många som hade ont i kropparna, säger Jimmy Karlsson i Skånela som låg bakom arrangemanget.

socialutmarkelse

Konstverk till nya Arlanda

Kulturnyheter Arlanda flygplats får ett nytt konstverk som kommer att installeras i samband med nybyggnationerna: - Som en del i arbetet med att utveckla en gemensam designstrategi för Swedavias flygplatser har tillgängligheten till och utbudet av konst på våra flygplatser etablerats som ett viktigt verktyg, säger Jessica Einebrant, ansvarig för varumärke och design på Swedavia.

Lyckad insamling för Stiko Per i Märsta

Nöjesnyheter Stiko Per Larsson som besökte Magasinet i Märsta Centrum lyckades med ett av de bästa insamlingsresultaten på turnén: - Jag måste skicka en tanke bakåt till Märsta och Magasinet som igår (läs onsdag) slog till med ett av de absolut bästa insamlingsresultaten nånsin under en vandring. Jag är mållös.Tack, skriver Stiko i ett facebookinlägg

forskontor
objekt4
sigtunavatten_standard
outsider_moderat
veterankraft_standard
nfc_vinter
val2018
yearlingsales
objekt3
outsider_defacto
connys
sap_outsider
Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning
objekt2