centrum_ettar
Mats "Skuggan" Wennersten

”Skuggan” startade i Rockplocket

Mats ”Skuggan” Wennersten som skött ljudet åt bland annat kent startade faktiskt sitt yrkesliv med Rockplocket på 80-talet: - Rockplocket betyder för mig att man får jobba lite på hemmaplan där allt började, säger Mats till märsta.nu

”Skuggan” som Mats Wennersten kallas startade sin karriär 1982 med Rockplocket, det var Ove Jansson som frågade om Mats kunde vara med och sköta ljud och ljus. På den tiden arbetade han i en musikaffär i Stockholm. Sedan Rockplocket lades ner 1992 har ”Skuggan” turnerat med Europe, Roxette, kent, Magnus Uggla och många fler.
– Det är riktigt häftigt att spela på stora scener med stora stjärnor men det är minst lika kul att få komma till Forum och rigga upp ljud och ljus inför Rockplocket igen, så har det alltid varit.

Tappade mixerbordet
Sedan 1982 har utvecklingen inom ljud och ljus varit explosiv. ”Skuggan” har varit en del av det på nära håll. Men han minns också några ”roliga” händelser från Rockplocket genom åren, bland annat när Peter Fors och Daniel Almling tappade ett helt nytt mixerbord från lastkajen. Nu ser han fram emot den sista upplagan:
– Det ska bli riktigt kul att få köra det här en sista gång och få möta alla vänner, träffa dem som spela på Rockplocket 1982 och framåt, om jag känner Ove rätt så kommer det säkert ett antal överraskningar även denna gång.

Måste ha bra grejer
Det blir fyra scener, på samma sätt som då det begav sig på 80-talet och början av 90-talet. ”Skuggan” har ansvaret för att ordna fram bra material till musiker och DJ:s.
– Det är synd att Rockplocket görs en sista gång, för det har varit kul att följa utvecklingen på att gäster som var där redan på den tiden som det var till för skolungdomar. Men vi har alla blivit äldre och det ska bli kul att ses igen.

Dubbla seriesegrar för Arlanda

Gatsmart Arlanda IBK:s representationslag vann sina respektive serier och nu har man även gjort klart med en långsiktig lösning för juniorverksamheten med en ny tränare.

forskontor
pedagog2018
bildextra!

Elever hade sin egna Oscarsgala

Nöjesnyheter Det arrangerades Oscarsgala för Sätunaskolans elever, Sätuna Filmgala, som läraren Bob van den Eijkhof ligger bakom: - Sätunaskolans elever på fritids har under de senaste åren använt sig av bildmanus, greenscreen och iMovie för att producera egna kortfilmer, berättar Bob för märsta.nu

Hyllad hästshow kommer till Sigtuna

Nöjesnyheter Häst- och showartisten Tobbe Larsson kommer till Sigtuna för ett uppträdande senare i mars: -Hästarna har skapat det liv jag lever idag, de har gett mig möjligheten att träffa kungligheter, artister och många intressanta människor som jag aldrig hade mött utan dem, säger Tobbe i ett pressmeddelande.

februari
EXTRA

Grafittiväggen kan tas bort

Kulturnyheter Grafittiväggen på Stockholmsvägen kan plockas bort, under året ska framtiden för väggen utredas: - Bakgrunden är att vi under många år fått synpunkter på graffitiväggen från kommuner och polis i Stockholms län samt det faktum att antalet anmälda fall av klotter i vår kommun ökat markant under förra året, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

foretagarlunch

Steningebo tävlar i Grill och BBQ

Märstafolket Märstabon Robin Edsmyr ska kvala med sitt lag till SM i Grill och BBQ: - Jag tillhör ett grill och BBQ-lag som är relativt nystartat som heter Kings of BBQ, och vi satsar nu stenhårt på olika events och har nu fått möjligheten att ställa upp i endel tävlingar, berättar Robin för märsta.nu

aretsforetag

Sigtunabo ger ut bok om bredband

Kulturnyheter Sigtunabon Crister Mattsson ger ut en bok om bredband och bredbandets utveckling i Sverige: - Jag har jobbat med Bredband som rådgivare åt offentlig sektor, kommuner, regioner och EU, säger Christer till märsta.nu

fettisdagen

Antonio laddar för Fettisdagen

Nöjesnyheter På Bistro Valvet i Sigtuna har det laddats för Semmeldagen i flera veckor och till imorgon så blir det en tidig morgon för bagaren Antonio Gumussoy: - Jag går upp tre på morgonen och börjar jobba, säger han till märsta.nu

Spin of hope

Målet: Samla in 60 000 till Barncancerfonden

Märstafolket Therese Berkovits och WE gör det i år igen, deltar i Spin of Hope, men nu ska man samla in 60 000 kronor till Barncancerfonden: - Vi fick ihop över 45 000 förra året och vårt mål var 25 000. Engagemanget från medlemmar, icke-medlemmar och personal var helt fantastiskt, berättar Therese för märsta.nu

Fler klara till litteraturfestivalen

Kulturnyheter Sedan tidigare är det klart att bland annat Jan Guillou kommer till Sigtuna litteraturfestival, nu har tre nya namn lagts till agendan; Marie-Louise Ekman, Bea Uusma och Uje Brandelius.

objekt4
Festspecialisten – Standard
objekt3
objekt2
nfc_vinter
matcher_skanela
sangensemble
sigtunavatten_standard
standard_start
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
veterankraft_standard
standard_ridskola
standard
vuxentutbildning