defacto_pan
Mats "Skuggan" Wennersten

”Skuggan” startade i Rockplocket

Mats ”Skuggan” Wennersten som skött ljudet åt bland annat kent startade faktiskt sitt yrkesliv med Rockplocket på 80-talet: - Rockplocket betyder för mig att man får jobba lite på hemmaplan där allt började, säger Mats till märsta.nu

”Skuggan” som Mats Wennersten kallas startade sin karriär 1982 med Rockplocket, det var Ove Jansson som frågade om Mats kunde vara med och sköta ljud och ljus. På den tiden arbetade han i en musikaffär i Stockholm. Sedan Rockplocket lades ner 1992 har ”Skuggan” turnerat med Europe, Roxette, kent, Magnus Uggla och många fler.
– Det är riktigt häftigt att spela på stora scener med stora stjärnor men det är minst lika kul att få komma till Forum och rigga upp ljud och ljus inför Rockplocket igen, så har det alltid varit.

Tappade mixerbordet
Sedan 1982 har utvecklingen inom ljud och ljus varit explosiv. ”Skuggan” har varit en del av det på nära håll. Men han minns också några ”roliga” händelser från Rockplocket genom åren, bland annat när Peter Fors och Daniel Almling tappade ett helt nytt mixerbord från lastkajen. Nu ser han fram emot den sista upplagan:
– Det ska bli riktigt kul att få köra det här en sista gång och få möta alla vänner, träffa dem som spela på Rockplocket 1982 och framåt, om jag känner Ove rätt så kommer det säkert ett antal överraskningar även denna gång.

Måste ha bra grejer
Det blir fyra scener, på samma sätt som då det begav sig på 80-talet och början av 90-talet. ”Skuggan” har ansvaret för att ordna fram bra material till musiker och DJ:s.
– Det är synd att Rockplocket görs en sista gång, för det har varit kul att följa utvecklingen på att gäster som var där redan på den tiden som det var till för skolungdomar. Men vi har alla blivit äldre och det ska bli kul att ses igen.

hostfest_centrum

Nadja kan prisas på Framtidsgalan

Märstafolket Undersköterskan Nadja Karademir kan prisas på Framtidsgalan i Stockholm 20:e november: - Jag trodde att det var ett skämt när jag fick ett färgglatt mejl med stjärnor om att jag var nominerad och frågade mina arbetskamrater om de drev med mig, säger hon i ett pressmeddelande.

defacto_host2018
objekt3
sigtunavatten_standard
nrh
sbrf_sep
objekt4
sportfiske_banner
connys
komvuxq3_4
objekt2
outsider