eurosko_december
Mats "Skuggan" Wennersten

”Skuggan” startade i Rockplocket

Mats ”Skuggan” Wennersten som skött ljudet åt bland annat kent startade faktiskt sitt yrkesliv med Rockplocket på 80-talet: - Rockplocket betyder för mig att man får jobba lite på hemmaplan där allt började, säger Mats till märsta.nu

marstac_aug

”Skuggan” som Mats Wennersten kallas startade sin karriär 1982 med Rockplocket, det var Ove Jansson som frågade om Mats kunde vara med och sköta ljud och ljus. På den tiden arbetade han i en musikaffär i Stockholm. Sedan Rockplocket lades ner 1992 har ”Skuggan” turnerat med Europe, Roxette, kent, Magnus Uggla och många fler.
– Det är riktigt häftigt att spela på stora scener med stora stjärnor men det är minst lika kul att få komma till Forum och rigga upp ljud och ljus inför Rockplocket igen, så har det alltid varit.

Tappade mixerbordet
Sedan 1982 har utvecklingen inom ljud och ljus varit explosiv. ”Skuggan” har varit en del av det på nära håll. Men han minns också några ”roliga” händelser från Rockplocket genom åren, bland annat när Peter Fors och Daniel Almling tappade ett helt nytt mixerbord från lastkajen. Nu ser han fram emot den sista upplagan:
– Det ska bli riktigt kul att få köra det här en sista gång och få möta alla vänner, träffa dem som spela på Rockplocket 1982 och framåt, om jag känner Ove rätt så kommer det säkert ett antal överraskningar även denna gång.

Måste ha bra grejer
Det blir fyra scener, på samma sätt som då det begav sig på 80-talet och början av 90-talet. ”Skuggan” har ansvaret för att ordna fram bra material till musiker och DJ:s.
– Det är synd att Rockplocket görs en sista gång, för det har varit kul att följa utvecklingen på att gäster som var där redan på den tiden som det var till för skolungdomar. Men vi har alla blivit äldre och det ska bli kul att ses igen.

forsmaleri
defacto_panorama_boka_mote
extra

Kalle vann VM i V75

Nöjesnyheter Sigtunabon Karl Sandström blev världsmästare i V75-tävlingen i direktsänd tv: - Häftigt! Det känns fantastiskt - jättekul, sa Karl efteråt i ett pressmeddelande från ATG som arrangerar tävlingen

extra

Carola gör julshow i Steninge slott

Nöjesnyheter Carola kommer att flytta till Steninge slottsby och nästa år blir det en julshow: - På mindre än ett dygn har det rasat in över 200 mail med förbokningar till nästa års stora julkonsert 'Jul med Carola & hennes vänner i Steninge slottsby’, skriver Carola på sin Facebooksida.

happy_homes_sommar
banner_december

Krog blir kontantfri

Nöjesnyheter Magasinet i Märsta Centrum blir kontantfri med start 1:a december: - Kontanthanteringen överlag minskar och hanteringen av just kontanter känns gammaldags och vi vill ju såklart hänga med i svängarna och förnya oss, säger delägaren Christian Cederferm till märsta.nu

marknad_steninge

GGG gör julfest för pensionärer

Nöjesnyheter Initiativet GGG, Guldkant för seniorer, kommer att arrangera en Julfest för äldre på Eurostop 21:a december: - Tack vare hjälp från olika företag så kommer vi att kunna hålla den kostnadsfri. Det blir julbord, musikuppträdande, tomte, lotteriförsäljning med mera, hälsar Monika och Eva på GGG för seniorer.

extra

Coldplay hjälpte märstabo med insamling

Nöjesnyheter Märstabon Abdi Addow samlar in pengar för en ambulans efter terrorattacken i Mogadishu, oväntad hjälp till insamlingen kom från Coldplay som retweetade insamlingen: - Vi fick in 200 000 kronor på bara 40 timmar. Coldplay har också delat insamlingen på Twitter, där de har 24 miljoner följare – vilket är enormt. Vi är jättetacksamma, säger Abdi Addow till Aftonbladet.

”Tessan” kan bli Årets PT

Nöjesnyheter Therese ”Tessan” Berkovits (fd Johansson) har nominerats till Årets PT: - Fantastiskt kul att vara en av de nominerade bland flera tusen förslag som kommit in, säger ”Tessan”.

vidargatan7
vanster_mote
yrkesutbildningen
blackfriday
matcher_skanela
Norra Redovisningshuset
frisyr2018
julgranshamtning
slutstation
jul2018
connys
standard
solrosvagen28
jul2018
agy2
borg
dogranch
colorama_jan
lions_standard
cricketklubben