moderaterna_juni
Sebastian Stevensson har ett förflutet i SigtunaFoto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sigtunamusiker kan få nytt pris

Sigtunafödde Sebastian Stevensson är en av tre kandidater till Solistpriset som utses 16:e januari i Berwaldhallen.

märsta.nu har tidigare berättat om Sebastian Stevensson som under 2014 fick ett prestigefyllt stipendium från Rosenborg-Gehrmans. Snart kan han lägga nästa tunga titel på sitt CV, Solistpriset. Under hösten har ett stort antal solister provspelat till Kungliga Musikaliska akademiens nationella stipendier. Av dessa har tre stycken valts ut enligt ett pressmeddelande från Sveriges Radio. Solistvinnaren kommer att bli SR:s P2 artist:
– Vi ser fram emot en rafflande final, säger Tomas Löndahl, uttagningsomgångens juryordförande och Ständig Sekreterare i Kungl. Musikaliska akademien, i pressmeddelandet.

100 000 i potten
P2 Artist blir man under två år om man vinner solistpriset. Sebastian som spelar fagott konkurrerar med Christopher Hästbacka, piano, och Elna Carr, violin. Vinnaren kommer också att få delta i EBU:s solisttävling New Talent i Bratislava samt får en prischeck på 100 000 kronor. Vinnaren ska dessutom ut på turné arrangerad av Musik Syd samt ett framträdande som solist med Göteborgs Symfoniorkester. Sebastian har arbetat som solofagottist vid bland annat Norska Operan, Kungliga Filharmonikerna, Danmarks Radios Symfoniorkester och är från 2015 solofagottist i Münchner Philharmoniker under Valery Gergiev.

sap_valet2018

Här visas kvartsfinalen

Nöjesnyheter Vill du också se kvartsfinalen tillsammans med andra? Sveriges VM-äventyr har varit en succé för både landslag och lokala krogar som satsat på gemenskap i samband med matcherna.

socialutmarkelse

Pop-up-park öppnar i Märsta

Nöjesnyheter Ikväll invigs Pop-up-parken i Vikingafältet i Märsta: - Pop up-park Märsta är en tillfällig mötesplats under sommaren där det kommer att finnas massor av kul saker att göra, säger planarkitekten och projektledaren Maria Nästesjö

vuxenutbildning2
EXTRA

Märstasalongen klippte hemlösa

Nöjesnyheter Peter Aslan och hans team från Frisyr var med och klippte hemlösa på Medborgarplatsen under söndagen: - Det är en bra möjlighet för oss att ge hjälpa utsatta, säger Peter Aslan.

happy_homes_juli
bildextra!

Så gick det i Brännplattan

Nöjesnyheter Brännplattan Open gjorde comeback i lördags och blev en succé: - Det var en mycket grymt härlig dag och lycka och ett lyckat evenemang. Jag tror ingen vaknade på söndagen och hade haft tråkigt, däremot var det säkert många som hade ont i kropparna, säger Jimmy Karlsson i Skånela som låg bakom arrangemanget.

sportfiskebanner2

Konstverk till nya Arlanda

Kulturnyheter Arlanda flygplats får ett nytt konstverk som kommer att installeras i samband med nybyggnationerna: - Som en del i arbetet med att utveckla en gemensam designstrategi för Swedavias flygplatser har tillgängligheten till och utbudet av konst på våra flygplatser etablerats som ett viktigt verktyg, säger Jessica Einebrant, ansvarig för varumärke och design på Swedavia.

Lyckad insamling för Stiko Per i Märsta

Nöjesnyheter Stiko Per Larsson som besökte Magasinet i Märsta Centrum lyckades med ett av de bästa insamlingsresultaten på turnén: - Jag måste skicka en tanke bakåt till Märsta och Magasinet som igår (läs onsdag) slog till med ett av de absolut bästa insamlingsresultaten nånsin under en vandring. Jag är mållös.Tack, skriver Stiko i ett facebookinlägg

objekt2
veterankraft_standard
yearlingsales
objekt4
forskontor
val2018
vuxentutbildning
objekt3
nfc_vinter
sap_outsider
sigtunavatten_standard
outsider_moderat
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
connys