varumarke_defacto_sommar
Sebastian Stevensson har ett förflutet i SigtunaFoto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sigtunamusiker kan få nytt pris

Sigtunafödde Sebastian Stevensson är en av tre kandidater till Solistpriset som utses 16:e januari i Berwaldhallen.

marstac_aug

märsta.nu har tidigare berättat om Sebastian Stevensson som under 2014 fick ett prestigefyllt stipendium från Rosenborg-Gehrmans. Snart kan han lägga nästa tunga titel på sitt CV, Solistpriset. Under hösten har ett stort antal solister provspelat till Kungliga Musikaliska akademiens nationella stipendier. Av dessa har tre stycken valts ut enligt ett pressmeddelande från Sveriges Radio. Solistvinnaren kommer att bli SR:s P2 artist:
– Vi ser fram emot en rafflande final, säger Tomas Löndahl, uttagningsomgångens juryordförande och Ständig Sekreterare i Kungl. Musikaliska akademien, i pressmeddelandet.

100 000 i potten
P2 Artist blir man under två år om man vinner solistpriset. Sebastian som spelar fagott konkurrerar med Christopher Hästbacka, piano, och Elna Carr, violin. Vinnaren kommer också att få delta i EBU:s solisttävling New Talent i Bratislava samt får en prischeck på 100 000 kronor. Vinnaren ska dessutom ut på turné arrangerad av Musik Syd samt ett framträdande som solist med Göteborgs Symfoniorkester. Sebastian har arbetat som solofagottist vid bland annat Norska Operan, Kungliga Filharmonikerna, Danmarks Radios Symfoniorkester och är från 2015 solofagottist i Münchner Philharmoniker under Valery Gergiev.

magget_dejt
happy_homes_sommar
extra

Kalle vann VM i V75

Nöjesnyheter Sigtunabon Karl Sandström blev världsmästare i V75-tävlingen i direktsänd tv: - Häftigt! Det känns fantastiskt - jättekul, sa Karl efteråt i ett pressmeddelande från ATG som arrangerar tävlingen

extra

Carola gör julshow i Steninge slott

Nöjesnyheter Carola kommer att flytta till Steninge slottsby och nästa år blir det en julshow: - På mindre än ett dygn har det rasat in över 200 mail med förbokningar till nästa års stora julkonsert 'Jul med Carola & hennes vänner i Steninge slottsby’, skriver Carola på sin Facebooksida.

marknad_steninge
defacto_panorama_boka_mote

Krog blir kontantfri

Nöjesnyheter Magasinet i Märsta Centrum blir kontantfri med start 1:a december: - Kontanthanteringen överlag minskar och hanteringen av just kontanter känns gammaldags och vi vill ju såklart hänga med i svängarna och förnya oss, säger delägaren Christian Cederferm till märsta.nu

banner_december

GGG gör julfest för pensionärer

Nöjesnyheter Initiativet GGG, Guldkant för seniorer, kommer att arrangera en Julfest för äldre på Eurostop 21:a december: - Tack vare hjälp från olika företag så kommer vi att kunna hålla den kostnadsfri. Det blir julbord, musikuppträdande, tomte, lotteriförsäljning med mera, hälsar Monika och Eva på GGG för seniorer.

extra

Coldplay hjälpte märstabo med insamling

Nöjesnyheter Märstabon Abdi Addow samlar in pengar för en ambulans efter terrorattacken i Mogadishu, oväntad hjälp till insamlingen kom från Coldplay som retweetade insamlingen: - Vi fick in 200 000 kronor på bara 40 timmar. Coldplay har också delat insamlingen på Twitter, där de har 24 miljoner följare – vilket är enormt. Vi är jättetacksamma, säger Abdi Addow till Aftonbladet.

”Tessan” kan bli Årets PT

Nöjesnyheter Therese ”Tessan” Berkovits (fd Johansson) har nominerats till Årets PT: - Fantastiskt kul att vara en av de nominerade bland flera tusen förslag som kommit in, säger ”Tessan”.

julgranshamtning
blackfriday
borg
dogranch
Festspecialisten – Standard
standard
agy2
lions_standard
lindvagen27
vanster_mote
nfc_vinter
yrkesutbildningen
vidargatan7
Norra Redovisningshuset
matcher_skanela
frisyr2018
jul2018
colorama_jan
jul2018
solrosvagen28