defacto_pan
Sebastian Stevensson har ett förflutet i SigtunaFoto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sigtunamusiker kan få nytt pris

Sigtunafödde Sebastian Stevensson är en av tre kandidater till Solistpriset som utses 16:e januari i Berwaldhallen.

märsta.nu har tidigare berättat om Sebastian Stevensson som under 2014 fick ett prestigefyllt stipendium från Rosenborg-Gehrmans. Snart kan han lägga nästa tunga titel på sitt CV, Solistpriset. Under hösten har ett stort antal solister provspelat till Kungliga Musikaliska akademiens nationella stipendier. Av dessa har tre stycken valts ut enligt ett pressmeddelande från Sveriges Radio. Solistvinnaren kommer att bli SR:s P2 artist:
– Vi ser fram emot en rafflande final, säger Tomas Löndahl, uttagningsomgångens juryordförande och Ständig Sekreterare i Kungl. Musikaliska akademien, i pressmeddelandet.

100 000 i potten
P2 Artist blir man under två år om man vinner solistpriset. Sebastian som spelar fagott konkurrerar med Christopher Hästbacka, piano, och Elna Carr, violin. Vinnaren kommer också att få delta i EBU:s solisttävling New Talent i Bratislava samt får en prischeck på 100 000 kronor. Vinnaren ska dessutom ut på turné arrangerad av Musik Syd samt ett framträdande som solist med Göteborgs Symfoniorkester. Sebastian har arbetat som solofagottist vid bland annat Norska Operan, Kungliga Filharmonikerna, Danmarks Radios Symfoniorkester och är från 2015 solofagottist i Münchner Philharmoniker under Valery Gergiev.

defacto_host2018

Nadja kan prisas på Framtidsgalan

Märstafolket Undersköterskan Nadja Karademir kan prisas på Framtidsgalan i Stockholm 20:e november: - Jag trodde att det var ett skämt när jag fick ett färgglatt mejl med stjärnor om att jag var nominerad och frågade mina arbetskamrater om de drev med mig, säger hon i ett pressmeddelande.

hostfest_centrum
objekt4
connys
sigtunavatten_standard
sportfiske_banner
objekt2
outsider
komvuxq3_4
sbrf_sep
objekt3
nrh