moderater_pan_sommar
Johan Bergsten, Lisa Bergsten och Hanna Carlsson tävlar i VM Division 1 29:e juli. Foto: Insändarbild/Ulla-Britt Wall

Sigtunabor i blåslandslaget

Lisa Bergsten, Johan Bergsten och Hanna Carlsson är med i Landslaget i Blåsmusik som ska tävla i VM 29:e juli.

panorama_centrum

Orkestern består av 65 ungdomar från hela landet varav tre är från Sigtuna kommun. De beger sig till Kerkrade för att tävla i VM i Division 1. Ungdomarna har tagits ut genom provspelningar och därefter har det varit hårdträning samt spelningar i Mjölby och Åtvidaberg. Lisa och Johan Bergsten spelar klarinett och Hanna Carlsson saxofon.

kso_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

pantamera_avc_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

centrum_sommar2022_helsida
helsida_sfs

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

social_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
mote_helsida
defacto_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
pantamera_out
connys
outsider_social
ridskola_2020_outsider
kso-duell_out
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
sfs_out
mote_outsider
moderat_outsider