eurosko_december
Sebastian Stevenson vann Solistpriset vid en gala på lördagen. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sebastian vann Solistpriset

Sebastian Stevenson tog hem prestigefyllda solistpriset vid en gala på lördagen: - Stora stunder ska ha stora ord sägs det, men nu kommer jag inte på någonting. Det är fantastiskt att man kan vinna ett sånt här pris på fagott, sa Sebastian enligt Sveriges Radio.

marstac_aug

Vid en gala på lördagen blev det Sebastian Stevensson från Sigtuna som kammade hem Solistpriset, Sveriges främsta pris bland unga solister på konstmusikrådet. Sebastian framförde Carl Maria von Webers fagottkonsert i F-dur i finalen. Enligt juryn tilldelades Sebastian priset för ””för sin virtuosa behärskning i världsklass av sitt instrument och sin starka förmåga att kommunicera med publik och medmusikanter”, skriver Sveriges Radio. Juryn ansåg också att Sebastian med en fantastisk klangbehandling bjöd publiken på en mogen och övertygande tolkning av verket. Segern ger Sebastian 100 000 kronor och en turné i Musik Syds regi samt två år som husartist på P2.

forsmaleri
dackia_vinter2018
extra

Kalle vann VM i V75

Nöjesnyheter Sigtunabon Karl Sandström blev världsmästare i V75-tävlingen i direktsänd tv: - Häftigt! Det känns fantastiskt - jättekul, sa Karl efteråt i ett pressmeddelande från ATG som arrangerar tävlingen

extra

Carola gör julshow i Steninge slott

Nöjesnyheter Carola kommer att flytta till Steninge slottsby och nästa år blir det en julshow: - På mindre än ett dygn har det rasat in över 200 mail med förbokningar till nästa års stora julkonsert 'Jul med Carola & hennes vänner i Steninge slottsby’, skriver Carola på sin Facebooksida.

happy_homes_sommar
magget_dejt

Krog blir kontantfri

Nöjesnyheter Magasinet i Märsta Centrum blir kontantfri med start 1:a december: - Kontanthanteringen överlag minskar och hanteringen av just kontanter känns gammaldags och vi vill ju såklart hänga med i svängarna och förnya oss, säger delägaren Christian Cederferm till märsta.nu

banner_december

GGG gör julfest för pensionärer

Nöjesnyheter Initiativet GGG, Guldkant för seniorer, kommer att arrangera en Julfest för äldre på Eurostop 21:a december: - Tack vare hjälp från olika företag så kommer vi att kunna hålla den kostnadsfri. Det blir julbord, musikuppträdande, tomte, lotteriförsäljning med mera, hälsar Monika och Eva på GGG för seniorer.

extra

Coldplay hjälpte märstabo med insamling

Nöjesnyheter Märstabon Abdi Addow samlar in pengar för en ambulans efter terrorattacken i Mogadishu, oväntad hjälp till insamlingen kom från Coldplay som retweetade insamlingen: - Vi fick in 200 000 kronor på bara 40 timmar. Coldplay har också delat insamlingen på Twitter, där de har 24 miljoner följare – vilket är enormt. Vi är jättetacksamma, säger Abdi Addow till Aftonbladet.

”Tessan” kan bli Årets PT

Nöjesnyheter Therese ”Tessan” Berkovits (fd Johansson) har nominerats till Årets PT: - Fantastiskt kul att vara en av de nominerade bland flera tusen förslag som kommit in, säger ”Tessan”.

cricketklubben
lindvagen27
julgranshamtning
yrkesutbildningen
jul2018
borg
lions_standard
nfc_vinter
frisyr2018
blackfriday
vidargatan7
jul2018
connys
vanster_mote
slutstation
agy2
standard
Norra Redovisningshuset
Festspecialisten – Standard
dogranch