defacto_pan
Sebastian Stevenson vann Solistpriset vid en gala på lördagen. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sebastian vann Solistpriset

Sebastian Stevenson tog hem prestigefyllda solistpriset vid en gala på lördagen: - Stora stunder ska ha stora ord sägs det, men nu kommer jag inte på någonting. Det är fantastiskt att man kan vinna ett sånt här pris på fagott, sa Sebastian enligt Sveriges Radio.

Vid en gala på lördagen blev det Sebastian Stevensson från Sigtuna som kammade hem Solistpriset, Sveriges främsta pris bland unga solister på konstmusikrådet. Sebastian framförde Carl Maria von Webers fagottkonsert i F-dur i finalen. Enligt juryn tilldelades Sebastian priset för ””för sin virtuosa behärskning i världsklass av sitt instrument och sin starka förmåga att kommunicera med publik och medmusikanter”, skriver Sveriges Radio. Juryn ansåg också att Sebastian med en fantastisk klangbehandling bjöd publiken på en mogen och övertygande tolkning av verket. Segern ger Sebastian 100 000 kronor och en turné i Musik Syds regi samt två år som husartist på P2.

defacto_host2018

Nadja kan prisas på Framtidsgalan

Märstafolket Undersköterskan Nadja Karademir kan prisas på Framtidsgalan i Stockholm 20:e november: - Jag trodde att det var ett skämt när jag fick ett färgglatt mejl med stjärnor om att jag var nominerad och frågade mina arbetskamrater om de drev med mig, säger hon i ett pressmeddelande.

hostfest_centrum
objekt3
outsider
objekt4
sportfiske_banner
sbrf_sep
connys
sigtunavatten_standard
nrh
komvuxq3_4
objekt2