moderaterna_juni
Sebastian Stevenson vann Solistpriset vid en gala på lördagen. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sebastian vann Solistpriset

Sebastian Stevenson tog hem prestigefyllda solistpriset vid en gala på lördagen: - Stora stunder ska ha stora ord sägs det, men nu kommer jag inte på någonting. Det är fantastiskt att man kan vinna ett sånt här pris på fagott, sa Sebastian enligt Sveriges Radio.

Vid en gala på lördagen blev det Sebastian Stevensson från Sigtuna som kammade hem Solistpriset, Sveriges främsta pris bland unga solister på konstmusikrådet. Sebastian framförde Carl Maria von Webers fagottkonsert i F-dur i finalen. Enligt juryn tilldelades Sebastian priset för ””för sin virtuosa behärskning i världsklass av sitt instrument och sin starka förmåga att kommunicera med publik och medmusikanter”, skriver Sveriges Radio. Juryn ansåg också att Sebastian med en fantastisk klangbehandling bjöd publiken på en mogen och övertygande tolkning av verket. Segern ger Sebastian 100 000 kronor och en turné i Musik Syds regi samt två år som husartist på P2.

sap_valet2018

Här visas kvartsfinalen

Nöjesnyheter Vill du också se kvartsfinalen tillsammans med andra? Sveriges VM-äventyr har varit en succé för både landslag och lokala krogar som satsat på gemenskap i samband med matcherna.

vuxenutbildning2

Pop-up-park öppnar i Märsta

Nöjesnyheter Ikväll invigs Pop-up-parken i Vikingafältet i Märsta: - Pop up-park Märsta är en tillfällig mötesplats under sommaren där det kommer att finnas massor av kul saker att göra, säger planarkitekten och projektledaren Maria Nästesjö

steningeslottsommar
EXTRA

Märstasalongen klippte hemlösa

Nöjesnyheter Peter Aslan och hans team från Frisyr var med och klippte hemlösa på Medborgarplatsen under söndagen: - Det är en bra möjlighet för oss att ge hjälpa utsatta, säger Peter Aslan.

happy_homes_juli
bildextra!

Så gick det i Brännplattan

Nöjesnyheter Brännplattan Open gjorde comeback i lördags och blev en succé: - Det var en mycket grymt härlig dag och lycka och ett lyckat evenemang. Jag tror ingen vaknade på söndagen och hade haft tråkigt, däremot var det säkert många som hade ont i kropparna, säger Jimmy Karlsson i Skånela som låg bakom arrangemanget.

socialutmarkelse

Konstverk till nya Arlanda

Kulturnyheter Arlanda flygplats får ett nytt konstverk som kommer att installeras i samband med nybyggnationerna: - Som en del i arbetet med att utveckla en gemensam designstrategi för Swedavias flygplatser har tillgängligheten till och utbudet av konst på våra flygplatser etablerats som ett viktigt verktyg, säger Jessica Einebrant, ansvarig för varumärke och design på Swedavia.

Lyckad insamling för Stiko Per i Märsta

Nöjesnyheter Stiko Per Larsson som besökte Magasinet i Märsta Centrum lyckades med ett av de bästa insamlingsresultaten på turnén: - Jag måste skicka en tanke bakåt till Märsta och Magasinet som igår (läs onsdag) slog till med ett av de absolut bästa insamlingsresultaten nånsin under en vandring. Jag är mållös.Tack, skriver Stiko i ett facebookinlägg

forskontor
yearlingsales
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
sap_outsider
val2018
Norra Redovisningshuset
objekt4
objekt3
connys
veterankraft_standard
nfc_vinter
objekt2
outsider_moderat
vuxentutbildning