abs_pask
Foto: Daniel Iskander

Så många Fairtrade-fikade

I torsdags var det Fairtrade-fikans dag i hela landet och i Sigtuna kommun deltog drygt 10 procent av invånarna.

4574 personer deltog runt om i kommunen på Fairtrade-fika i samband med Fairtrade-fika-dagen i torsdags. Totalt var det 18 platser som anmälde Fairtrade-fika. Sigtuna är relativt fika-angeläget då 10 procent av befolkningen deltagit i fikat vilket ger plats 17 i landet. I värmländska Munkfors var mer än 80 procent av invånarna involverade i fikat. Bara en enda kommun i Stockholms län hade bättre siffror än Sigtuna och det var Botkyrka med 11.83 procent. Väsby hamnade på plats 26 i landet med 8,48 procent av befolkningen.

festspec_corona_helsida
centrum_helsida2020
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

speedy_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

marina_helsida
happy_homes_mars
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

ridskola_2020_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_outsider
marina_outsider