arlandagk_panorama
Foto: Daniel Iskander

Så många Fairtrade-fikade

I torsdags var det Fairtrade-fikans dag i hela landet och i Sigtuna kommun deltog drygt 10 procent av invånarna.

banner_juni_artikel

4574 personer deltog runt om i kommunen på Fairtrade-fika i samband med Fairtrade-fika-dagen i torsdags. Totalt var det 18 platser som anmälde Fairtrade-fika. Sigtuna är relativt fika-angeläget då 10 procent av befolkningen deltagit i fikat vilket ger plats 17 i landet. I värmländska Munkfors var mer än 80 procent av invånarna involverade i fikat. Bara en enda kommun i Stockholms län hade bättre siffror än Sigtuna och det var Botkyrka med 11.83 procent. Väsby hamnade på plats 26 i landet med 8,48 procent av befolkningen.

ica_valsta_choklad

Här klipper Peter hemlösa igen

Märstafolket Sigtunabon Peter Aslan som driver Frisyr i Märsta var på söndagen på Medborgarplatsen för att klippa hemlösa: - Det är fjärde året jag är med på det, säger Peter till märsta.nu

happyhomes_2019
sbrf_helsida
colorama_april2

Klart för litteraturfestival 2020

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival tar paus 2019 men återkommer 2020 efter beslut i Destination Sigtunas styrelse: - Sigtuna Litterturfestival är en viktig kulturbärare i vår destination och det känns så roligt att vi nu fått klartecken att genomföra evenemanget under 2020, säger VD Anna Lakmaker.

banner_juni_helsida
fme_helsida
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
sommar
EXTRA

Anna Book flyttar till Suckunge

Nöjesnyheter Anna Book har flyttat till Suckunge norr om Märsta: - Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem, säger Anna till Aftonbladet.

defacto_outsider
connys
fme_outsider
nrh
sbrf_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar