defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Så många Fairtrade-fikade

I torsdags var det Fairtrade-fikans dag i hela landet och i Sigtuna kommun deltog drygt 10 procent av invånarna.

4574 personer deltog runt om i kommunen på Fairtrade-fika i samband med Fairtrade-fika-dagen i torsdags. Totalt var det 18 platser som anmälde Fairtrade-fika. Sigtuna är relativt fika-angeläget då 10 procent av befolkningen deltagit i fikat vilket ger plats 17 i landet. I värmländska Munkfors var mer än 80 procent av invånarna involverade i fikat. Bara en enda kommun i Stockholms län hade bättre siffror än Sigtuna och det var Botkyrka med 11.83 procent. Väsby hamnade på plats 26 i landet med 8,48 procent av befolkningen.

teatergrillen_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

centrum_helsida2020
colorama_jul
defacto_helsida
happyhomes_2019

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

nrh
teatergrillen_outsider
connys