centrum_panorama2020
Foto: Magnus Granhagen

Så firas Nationaldagen

Nationaldagen firas runt om i kommunen. Hitta Ditt firande här!

centrum_artikel

Firandet pågår runt om i kommunen. Bland annat i Valsta där det är festival mellan kl. 12-18. Det bjuds på torghandel, musik från Jens Hult och idolvinnaren Martin Almgren. Firandet är koncentrerat till Vattentornsparken.

Steninge slott fortsätter sin tradition med Barnens nationaldag. Musik, barnteater, mat och minitivoli finns i området. Firandet pågår mellan kl. 10-17.

Rosersbergs slott har slottsvisningar och konsert med musikkåren Tre Kronor.

I Sigtuna stad pågår firandet mellan 11.30-17, det blir medborgarskapscermoni utanför Rådhuset där nya svenska medborgare välkomnas. Sigtunabuggen går vid 13 och en clown för barnen finns vid Drakegården.

studeravidare_helsida
sommarlov_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

happy_homes_mars
defacto_helsida
kcbygg_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

connys_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

studenten2020_helsida
speedy_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

stottasigtuna_helsida
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
stottasigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sommarlov_outsider
studenten2020_outsider
valvet_outsider
marina_outsider
studeravidare_outsider
nrh
kcbygg_outsider
swedol_outsider