defacto_pan2020
Konditorlandslaget med Ronny Latva tvåa från vänsterFoto: Pressbild
Här är bidraget som kom trea på EM.Foto: Pressbild

Ronny klar för VM med konditorlandslaget

Konditorilandslaget med Ronny Latva från RC Chocolat i Sigtuna kom trea på EM och är därmed klara för VM.

centrum_artikel

Ronny Latva som är flerårig medlem av konditorilandslaget var med när laget tävlade i EM mot lag från Danmark, Spanien, Belgien, Schweiz, Ryssland, Libanon och Turkiet. Under fem timmar tillverkade lagen en sockerskulptur, en chokladskulptur, en tallriksdessert och en glasstårta. Det svenska temat var Studio 54 där man bakade Frihetsgudinnan i form av en 90 cm hög chokladskulptur och Empire State Building blev 125 cm uthugget ur ett 23 kilo tungt chokladblock. VM går i januari 2017 i franska Lyon. Till vardags driver Ronny RC Chocolat i både Sigtuna och Arlanda.

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
connys_helsida
sportlov_sigtuna
EXTRA

Många ville se nya WE Arlandastad

Nöjesnyheter Närmare tusen personer invigde WE Träning och Hälsas nya anläggning i Arlandastad: - Vi är väldigt, väldigt glada och nöjda över den fantastiska feedback vi fått under dagen. Vi har tecknat fler medlemskap än vad vi hoppats på, våra padelbanor börjar bli fullbokade och våra nybörjarkurser likaså, säger Niklas Wikegård.

EXTRA

Bio i Märsta stänger igen

Nöjesnyheter Biografen som Folkets Bio driver i Biokällan i Märsta stänger efter fem år: - -Vi har haft för få besökare för att verksamheten ska gå ihop, säger Rose-Marie Strand, ordförande i föreningen Märsta Bio.

defacto_helsida
speedy_helsida
happyhomes_2019

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

salong_elisabeth_helsida
2020_helsida
nrh
sigtuna_vatten_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
teatergrillen_outsider
connys