defacto_pan2020
Konditorlandslaget med Ronny Latva tvåa från vänsterFoto: Pressbild
Här är bidraget som kom trea på EM.Foto: Pressbild

Ronny klar för VM med konditorlandslaget

Konditorilandslaget med Ronny Latva från RC Chocolat i Sigtuna kom trea på EM och är därmed klara för VM.

Ronny Latva som är flerårig medlem av konditorilandslaget var med när laget tävlade i EM mot lag från Danmark, Spanien, Belgien, Schweiz, Ryssland, Libanon och Turkiet. Under fem timmar tillverkade lagen en sockerskulptur, en chokladskulptur, en tallriksdessert och en glasstårta. Det svenska temat var Studio 54 där man bakade Frihetsgudinnan i form av en 90 cm hög chokladskulptur och Empire State Building blev 125 cm uthugget ur ett 23 kilo tungt chokladblock. VM går i januari 2017 i franska Lyon. Till vardags driver Ronny RC Chocolat i både Sigtuna och Arlanda.

defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

happy_homes_mars

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

marina_helsida
festspec_corona_helsida
speedy_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

swedol_outsider
nrh
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_corona_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider