defacto_pan2020
Foto: RC Chocolat

RC 17:e bästa caféet i landet

RC Chocolat i Sigtuna har av White Guide utsetts till det 17:e bästa caféet i landet.

centrum_artikel

White Guide presenterade i maj vilka caféer som tar plats i årets caféutgåva och från Sigtuna kom RC Chocolat och Tant Brun med. Konkurrensen på cafésidan var i år större än någonsin då branschen har utvecklats enormt de senaste åren och de kvalitativa kaféerna finns över hela riket, inte bara i storstäder. Från början var 316 caféer med i guiden och nu har dessa rankats av White Guide och presenterats i samband med White Guides gala i helgen. RC Chocolat är på 17:e plats i landet av de drygt 300 som testats. 72 av dessa har sedan rankats. RC anses hålla mycket god klass och delar 17:e platsen med två andra caféer. Tant Brun får inte plats bland de 72 bästa men finns med i den speciella caféutgåvan som White Guide ger ut. Landets bästa café finns i Göteborg (da Matteo Magasingatan), bäst i länet är Kaffeverket i Stockholm, fem på topp 10 är just från Stockholm.

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
speedy_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Många ville se nya WE Arlandastad

Nöjesnyheter Närmare tusen personer invigde WE Träning och Hälsas nya anläggning i Arlandastad: - Vi är väldigt, väldigt glada och nöjda över den fantastiska feedback vi fått under dagen. Vi har tecknat fler medlemskap än vad vi hoppats på, våra padelbanor börjar bli fullbokade och våra nybörjarkurser likaså, säger Niklas Wikegård.

EXTRA

Bio i Märsta stänger igen

Nöjesnyheter Biografen som Folkets Bio driver i Biokällan i Märsta stänger efter fem år: - -Vi har haft för få besökare för att verksamheten ska gå ihop, säger Rose-Marie Strand, ordförande i föreningen Märsta Bio.

2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
connys_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

sportlov_sigtuna
teatergrillen_helsida
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys
teatergrillen_outsider
speedy_outsider
nrh