defacto_pan2020
Foto: RC Chocolat

RC 17:e bästa caféet i landet

RC Chocolat i Sigtuna har av White Guide utsetts till det 17:e bästa caféet i landet.

White Guide presenterade i maj vilka caféer som tar plats i årets caféutgåva och från Sigtuna kom RC Chocolat och Tant Brun med. Konkurrensen på cafésidan var i år större än någonsin då branschen har utvecklats enormt de senaste åren och de kvalitativa kaféerna finns över hela riket, inte bara i storstäder. Från början var 316 caféer med i guiden och nu har dessa rankats av White Guide och presenterats i samband med White Guides gala i helgen. RC Chocolat är på 17:e plats i landet av de drygt 300 som testats. 72 av dessa har sedan rankats. RC anses hålla mycket god klass och delar 17:e platsen med två andra caféer. Tant Brun får inte plats bland de 72 bästa men finns med i den speciella caféutgåvan som White Guide ger ut. Landets bästa café finns i Göteborg (da Matteo Magasingatan), bäst i länet är Kaffeverket i Stockholm, fem på topp 10 är just från Stockholm.

salong_elisabeth_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

speedy_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

marina_helsida
2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

happy_homes_mars
defacto_helsida
festspec_corona_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

marina_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
nrh