defacto_pan
Foto: RC Chocolat

RC 17:e bästa caféet i landet

RC Chocolat i Sigtuna har av White Guide utsetts till det 17:e bästa caféet i landet.

banner_juni_artikel

White Guide presenterade i maj vilka caféer som tar plats i årets caféutgåva och från Sigtuna kom RC Chocolat och Tant Brun med. Konkurrensen på cafésidan var i år större än någonsin då branschen har utvecklats enormt de senaste åren och de kvalitativa kaféerna finns över hela riket, inte bara i storstäder. Från början var 316 caféer med i guiden och nu har dessa rankats av White Guide och presenterats i samband med White Guides gala i helgen. RC Chocolat är på 17:e plats i landet av de drygt 300 som testats. 72 av dessa har sedan rankats. RC anses hålla mycket god klass och delar 17:e platsen med två andra caféer. Tant Brun får inte plats bland de 72 bästa men finns med i den speciella caféutgåvan som White Guide ger ut. Landets bästa café finns i Göteborg (da Matteo Magasingatan), bäst i länet är Kaffeverket i Stockholm, fem på topp 10 är just från Stockholm.

Här klipper Peter hemlösa igen

Märstafolket Sigtunabon Peter Aslan som driver Frisyr i Märsta var på söndagen på Medborgarplatsen för att klippa hemlösa: - Det är fjärde året jag är med på det, säger Peter till märsta.nu

banner_juni_helsida
defacto_helsida
happyhomes_2019
colorama_april2

Klart för litteraturfestival 2020

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival tar paus 2019 men återkommer 2020 efter beslut i Destination Sigtunas styrelse: - Sigtuna Litterturfestival är en viktig kulturbärare i vår destination och det känns så roligt att vi nu fått klartecken att genomföra evenemanget under 2020, säger VD Anna Lakmaker.

ica_valsta_choklad
sbrf_helsida
midsommar_valsta_helsida
sigtunavatten_standard
EXTRA

Anna Book flyttar till Suckunge

Nöjesnyheter Anna Book har flyttat till Suckunge norr om Märsta: - Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem, säger Anna till Aftonbladet.

fme_helsida
nrh
sbrf_outsider
fme_outsider
defacto_outsider
colorama_april
midsommar_valsta_outsider
sportfiske_sommar
connys