centrum_panorama2020
Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin hälsade ute på Stora GatanFoto: Magnus Granhagen
Stora Torgets knallarFoto: Magnus Granhagen
Lucia utsågsFoto: Magnus Granhagen
Delar av Stora GatanFoto: Magnus Granhagen

Premiär för julmarknaden i Sigtuna

Sigtuna Stads julmarknad öppnade upp på söndagen och trots regnet dök det upp många besökare.

Första advent markerade starten för marknaden i Sigtuna numera. Sedan tidigare är Steninge slotts julmarknad öppen. Sigtuna stads julmarknad pågår fram till 20:e december. Marknader finns även på Wenngarn där det är välgörenhetsjul och Herresta Lada håller adventsöppen. Stora gatan samt Stora och Lilla Torget var som vanligt fullt med knallar och Lucia kröntes i samband med den första marknaden.

connys_helsida
defacto_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

happyhomes_50
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
oppethus_helsida

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

nrh
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider
connys