stationshusen_pan
Frank Bakavac, Ludvig Harryzon, Abraham Gumussoy, Tobias Ringh och Daniel Forsbom.Foto: Daniel Iskander

Nu startar Tobbe sin viktresa

Tobias ”Tobbe” Ring har det senaste året försökt gå ner i vikt, han lyckades tillfälligt men lyckades inte hindra uppgången. Nu har han ett helt team bakom sig som ska hjälpa honom att nå målet om minst 20 kilos nedgång: - Nu är jag jättemotiverad säger Tobbe till märsta.nu

Inne på Café Valvet har delar av ”Tobbes” team samling, Tobbe gick ner mycket i vikt för något år sedan efter konsekvent träning med vänner och PT, men efter ett tag hade han inget stöd kvar och viktökningen började. PT:n Frank Bekavac stötte på Tobbe en dag på stan och sa till honom att han måste börja träna:
– Tobbe är en fin kille, jag sa att om han vill leva länge så måste han börja träna, berättar Frank.

Tränar fyra gånger med PT
Tobbe tog Frank på allvar och han fick även med sig Daniel Forsbom från Food & Fitness. Frank och Daniel tränar nu Tobbe fyra gånger i veckan, två gånger vardera, antingen inne på SATS i Sigtuna eller utomhus. Daniel har även tagit ett helhetsgrepp om Tobbes tidigare osunda kost. Tobbe bor numera på ett hem i Sigtuna och det underlättar att Tobbe är medveten om sin diagnos, enligt Daniel:
– Jag har pratat med personal och hans föräldrar om vad han får äta, det är mycket proteiner för att få snabb viktnedgång nu i början, säger Daniel.

Får kläder och mat
Förutom Frank och Daniel är Café Valvet engagerade och bjuder Tobbe på mat efter varje fredagsträning, Sigtuna Sport & Uteliv ordnar skor, kläder och en pulsklocka, ICA i Sigtuna står även för en hälsopåse i veckan.
– Jag är peppad och glad över att så många bryr sig om mig, det får mig att vara mer motiverad, säger Tobbe.

Kontroll var tredje vecka
Var tredje vecka mäts Tobbe, det handlar inte så mycket om vägning längre utan Daniel mäter midjemått, bröstmått, runt armar och lår. Om Tobbe når en framgång var tredje vecka så kommer han och Daniel att hitta på nått kul. Förutom de fyra passen i veckan med Frank och Daniel så kör Tobbe själv med sina föräldrar en dag i veckan, enda lediga dagen är egentligen onsdag, enligt Daniel. Det finns också en ”ätardag” berättar Daniel. Han får dock inte äta vad som helst bara för det, men han får vara med på familjemiddagen och äta en normal portion av det som bjuda. Godis och andra sötsaker är bortplockade.
– En banan går bra efter träningen, fortsätter Daniel.

Engagerad i innebandyn
Sedan Tobbe flyttade från Märsta till Sigtuna har han engagerat sig som materialare i Sigtuna IF. Han har ett stort intresse för sport och håller stenhårt på AIK, förutom de lokala lagen så klart.
– Jag tycker det är jättekul just nu, att gå upp och gå till jobbet och sen gå träna, om det är nått jag undrar över så ringer jag och frågar Danne, det har funkat bra och han tror på mig.

connys_helsida
julmarknad_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

defacto_helsida
mp_host_helsida

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

happyhomes_sommar2020
jul2021
valsta-jul_helsida

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
julmarknad_outsider
valsta_jul_outsider
connys
jul_outsider
swedol_outsider
stationshusen_out
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider