mote_sommar
Frank Bakavac, Ludvig Harryzon, Abraham Gumussoy, Tobias Ringh och Daniel Forsbom.Foto: Daniel Iskander

Nu startar Tobbe sin viktresa

Tobias ”Tobbe” Ring har det senaste året försökt gå ner i vikt, han lyckades tillfälligt men lyckades inte hindra uppgången. Nu har han ett helt team bakom sig som ska hjälpa honom att nå målet om minst 20 kilos nedgång: - Nu är jag jättemotiverad säger Tobbe till märsta.nu

centrum_artikel

Inne på Café Valvet har delar av ”Tobbes” team samling, Tobbe gick ner mycket i vikt för något år sedan efter konsekvent träning med vänner och PT, men efter ett tag hade han inget stöd kvar och viktökningen började. PT:n Frank Bekavac stötte på Tobbe en dag på stan och sa till honom att han måste börja träna:
– Tobbe är en fin kille, jag sa att om han vill leva länge så måste han börja träna, berättar Frank.

Tränar fyra gånger med PT
Tobbe tog Frank på allvar och han fick även med sig Daniel Forsbom från Food & Fitness. Frank och Daniel tränar nu Tobbe fyra gånger i veckan, två gånger vardera, antingen inne på SATS i Sigtuna eller utomhus. Daniel har även tagit ett helhetsgrepp om Tobbes tidigare osunda kost. Tobbe bor numera på ett hem i Sigtuna och det underlättar att Tobbe är medveten om sin diagnos, enligt Daniel:
– Jag har pratat med personal och hans föräldrar om vad han får äta, det är mycket proteiner för att få snabb viktnedgång nu i början, säger Daniel.

Får kläder och mat
Förutom Frank och Daniel är Café Valvet engagerade och bjuder Tobbe på mat efter varje fredagsträning, Sigtuna Sport & Uteliv ordnar skor, kläder och en pulsklocka, ICA i Sigtuna står även för en hälsopåse i veckan.
– Jag är peppad och glad över att så många bryr sig om mig, det får mig att vara mer motiverad, säger Tobbe.

Kontroll var tredje vecka
Var tredje vecka mäts Tobbe, det handlar inte så mycket om vägning längre utan Daniel mäter midjemått, bröstmått, runt armar och lår. Om Tobbe når en framgång var tredje vecka så kommer han och Daniel att hitta på nått kul. Förutom de fyra passen i veckan med Frank och Daniel så kör Tobbe själv med sina föräldrar en dag i veckan, enda lediga dagen är egentligen onsdag, enligt Daniel. Det finns också en ”ätardag” berättar Daniel. Han får dock inte äta vad som helst bara för det, men han får vara med på familjemiddagen och äta en normal portion av det som bjuda. Godis och andra sötsaker är bortplockade.
– En banan går bra efter träningen, fortsätter Daniel.

Engagerad i innebandyn
Sedan Tobbe flyttade från Märsta till Sigtuna har han engagerat sig som materialare i Sigtuna IF. Han har ett stort intresse för sport och håller stenhårt på AIK, förutom de lokala lagen så klart.
– Jag tycker det är jättekul just nu, att gå upp och gå till jobbet och sen gå träna, om det är nått jag undrar över så ringer jag och frågar Danne, det har funkat bra och han tror på mig.

studeravidare_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

defacto_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020
kaa_sigtuna_helsida
marina_helsida
spedition_sigtuna
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

brobygget_midgard_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_outsider
kaa_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
speedy_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh