moderat_sommar
Christoffer Bergfors, Vice VD och Sverigechef, med Celina Alman, restaurangchef.Foto: Daniel Iskander
Max Welander fick ut den första hamburgarenFoto: Daniel Iskander
Kommundirektör Ulf Bergh och näringslivschefen Christer Wikström assisterade Christoffer och Rickard Bergfors (VD) vid öppningscermonin.Foto: Daniel Iskander
Förväntansfulla gäster några minuter innan klockan 10.
Max gör sig redo att ta emot de första kunderna. Foto: Daniel Iskander

Max har invigts

Max Hamburgare invigdes på onsdagen och det var full fart direkt vid öppning: - Vi har nog aldrig känt oss så välkomna någonstans, säger Christoffer Bergfors, Sverigechef och vice VD på Max Hamburgare.

centrum_artikel

Intresset var som väntat stort i samband med att Max slog upp dörrarna i Märsta. Kön sträckte sig ett tiotal meter och när kommundirektören Ulf Bergh klippte bandet så vällde nyfikna och hungriga gäster in. Ulf Bergh gjorde personligen den första beställningen men första hamburgaren fick istället Max (!) Welander.

Max Hamburgares ledning i form av VD Richard Bergfors och vice VD Christoffer Bergfors fanns på plats. Christoffer Bergfors berättar för märsta.nu att man aldrig känt sig så välkomna tidigare på en plats som i Märsta:
– Det bådar gott, jag kommer nog hänga mycket här eftersom min bror bor i Sigtuna, säger han till märsta.nu

Spanat länge efter läget
Max ska ha haft ögonen på den aktuella platsen där restaurangen nu står under en längre tid.
– Det känns bra att få öppna här, jag tror att det blir en bra etablering, tror vi får upp hela Märsta/Sigtuna, det kommer att vara en väldigt bra Max för både helger och vardag, fortsätter Christoffer Bergfors.

Unik restaurang i Stockholm
Restaurangen av sitt slag är en av blott tre i hela landet med den nya designen och den första i Stockholms län. Det blir en helt annorlunda upplevelse och inte bara ”Just another burger place” som Christoffer uttrycker det. Beställning kan ske i kassan men man rekommenderas att använda en av de automatiska kassorna i restaurangen eller via mobilen. Men maten hämtas upp på en och samma plats.
– Det kommer att underlätta för gästen med mindre stress och även för personal. Gästerna upplever det bättre än att stå i kö, man tar sitt nummer och går fram och hämtar, det är ett uppdaterat koncept under hela karossen.

55 anställda
I helgen har Max laddat upp med olika jippon och specialpriser, det kommer även att utbildas personal vilket bådar för extra snabb service, enligt Christoffer. Totalt tillför restaurangen 55 anställda i kommunen, med både heltid och deltid.
– Jag tycker att man ska komma förbi och testa, antingen komma in, äta ute eller via driven.

brobygget_helsida_valsta
helsida_sommarlov
studeravidare_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

defacto_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

happyhomes_sommar2020
sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider