defacto_pan2020
Christoffer Bergfors, Vice VD och Sverigechef, med Celina Alman, restaurangchef.Foto: Daniel Iskander
Max Welander fick ut den första hamburgarenFoto: Daniel Iskander
Kommundirektör Ulf Bergh och näringslivschefen Christer Wikström assisterade Christoffer och Rickard Bergfors (VD) vid öppningscermonin.Foto: Daniel Iskander
Förväntansfulla gäster några minuter innan klockan 10.
Max gör sig redo att ta emot de första kunderna. Foto: Daniel Iskander

Max har invigts

Max Hamburgare invigdes på onsdagen och det var full fart direkt vid öppning: - Vi har nog aldrig känt oss så välkomna någonstans, säger Christoffer Bergfors, Sverigechef och vice VD på Max Hamburgare.

centrum_artikel

Intresset var som väntat stort i samband med att Max slog upp dörrarna i Märsta. Kön sträckte sig ett tiotal meter och när kommundirektören Ulf Bergh klippte bandet så vällde nyfikna och hungriga gäster in. Ulf Bergh gjorde personligen den första beställningen men första hamburgaren fick istället Max (!) Welander.

Max Hamburgares ledning i form av VD Richard Bergfors och vice VD Christoffer Bergfors fanns på plats. Christoffer Bergfors berättar för märsta.nu att man aldrig känt sig så välkomna tidigare på en plats som i Märsta:
– Det bådar gott, jag kommer nog hänga mycket här eftersom min bror bor i Sigtuna, säger han till märsta.nu

Spanat länge efter läget
Max ska ha haft ögonen på den aktuella platsen där restaurangen nu står under en längre tid.
– Det känns bra att få öppna här, jag tror att det blir en bra etablering, tror vi får upp hela Märsta/Sigtuna, det kommer att vara en väldigt bra Max för både helger och vardag, fortsätter Christoffer Bergfors.

Unik restaurang i Stockholm
Restaurangen av sitt slag är en av blott tre i hela landet med den nya designen och den första i Stockholms län. Det blir en helt annorlunda upplevelse och inte bara ”Just another burger place” som Christoffer uttrycker det. Beställning kan ske i kassan men man rekommenderas att använda en av de automatiska kassorna i restaurangen eller via mobilen. Men maten hämtas upp på en och samma plats.
– Det kommer att underlätta för gästen med mindre stress och även för personal. Gästerna upplever det bättre än att stå i kö, man tar sitt nummer och går fram och hämtar, det är ett uppdaterat koncept under hela karossen.

55 anställda
I helgen har Max laddat upp med olika jippon och specialpriser, det kommer även att utbildas personal vilket bådar för extra snabb service, enligt Christoffer. Totalt tillför restaurangen 55 anställda i kommunen, med både heltid och deltid.
– Jag tycker att man ska komma förbi och testa, antingen komma in, äta ute eller via driven.

valvet_helsida
studenten2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

marina_helsida
kcbygg_helsida
connys_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

sommarlov_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

defacto_helsida
speedy_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

stottasigtuna_helsida
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
studeravidare_outsider
nrh
swedol_outsider
sommarlov_outsider
speedy_outsider
valvet_outsider
stottasigtuna_outsider
studenten2020_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider