defacto_pan2020
Foto: Skärmdump/YouTube

Märstabo UNICEF:s jultomte

Märstabon Lage Eckeskog spelar UNICEF:s jultomte i organisationens reklamfilm som just nu visats över 40 000 gånger.

Lage Eckeskog är flitigt anlitad som artist och skådespelare. Han har medverkat i flertal biofilmer, bland annat i Milleniumtrilogin och Snabba Cash 3. Nyligen blev han uppringd av ett produktionsbolag som frågade om han ville casta för rollen som UNICEF:s tomte. Lage tackade ja och var en av sex skådespelare som provspelade. Nu rullar videon med Lage i huvudrollen. Den har i skrivande stund visats över 40 000 gånger via UNICEF:s hemsida.
– Jag har ju gjort några roller i reklam och filmer som fotograf, polis, bankrånare, gammalgubbe i en Luciafilm med mera, berättar Lage.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
boisigtuna
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
kcbygg_aug_helsida
festspec_host2020_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

swedol_outsider
nrh
kcbygg_outsider
festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider