defacto_pan2020
Julia WittbergFoto: Magnus Granhagen
De fem luciakandidaterna fick presentera sig på Stora Torget i Sigtuna.Foto: Magnus Granhagen

Julia blev årets Lucia

I samband med Julmarknadens första dag i Sigtuna kröntes Julia Wittberg till Lucia: - Just nu vill jag bara göra detta så bra som möjligt och inte göra kommunen eller nån annan besviken, säger Julia till märsta.nu direkt efter att hon utsetts till Lucia.

Kommuninvånarna har sagt sitt om Lucia då man valde Julia Wittberg från Steninge. Julia är 15 år gammal och går på Bergius, pappa är före detta FIFA-domaren Stefan Wittberg. Hon berättar för märsta.nu att hon deltagit i Luciatåg tidigare på lågstadiet samt att hon brukar följa det årliga tåget i TV:
– Jag är verkligen jätteglad och chockad då jag inte trodde jag skulle vinna samt väldigt tacksam till alla som röstat på mig.

Fakta Årets Lucia
Namn: Julia Wittberg
Ålder: 15 år
Bor: Märsta
Familj: Pappa Stefan, mamma Ulrika, bröderna Anton & Jonathan samt en pojkvän
Skola: 9:e klass i Bergiusskolan i Märsta
Intressen: Jag älskar att sjunga, dansa och uppträda, på min fritid håller jag även på med cheerleading

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
festspec_host2020_helsida
boisigtuna
kcbygg_aug_helsida
centrum_helsida2020

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider