centrum_panorama2020
Julia WittbergFoto: Magnus Granhagen
De fem luciakandidaterna fick presentera sig på Stora Torget i Sigtuna.Foto: Magnus Granhagen

Julia blev årets Lucia

I samband med Julmarknadens första dag i Sigtuna kröntes Julia Wittberg till Lucia: - Just nu vill jag bara göra detta så bra som möjligt och inte göra kommunen eller nån annan besviken, säger Julia till märsta.nu direkt efter att hon utsetts till Lucia.

Kommuninvånarna har sagt sitt om Lucia då man valde Julia Wittberg från Steninge. Julia är 15 år gammal och går på Bergius, pappa är före detta FIFA-domaren Stefan Wittberg. Hon berättar för märsta.nu att hon deltagit i Luciatåg tidigare på lågstadiet samt att hon brukar följa det årliga tåget i TV:
– Jag är verkligen jätteglad och chockad då jag inte trodde jag skulle vinna samt väldigt tacksam till alla som röstat på mig.

Fakta Årets Lucia
Namn: Julia Wittberg
Ålder: 15 år
Bor: Märsta
Familj: Pappa Stefan, mamma Ulrika, bröderna Anton & Jonathan samt en pojkvän
Skola: 9:e klass i Bergiusskolan i Märsta
Intressen: Jag älskar att sjunga, dansa och uppträda, på min fritid håller jag även på med cheerleading

teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

defacto_helsida
oppethus_helsida
connys_helsida
happyhomes_50

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

connys
teatergrillen_outsider
oppethus_outsider
nrh