moderaterna_panorama
Foto: Lilian Andersson

Här kan du fira midsommar

Nu kan det firas midsommar på riktigt i kommunen igen. Stången kläs och dansas runt på flera håll.

Efter två år med pandmein har inget midsommarfirande i kommunen skett i större skala. Men nu är det dags att både dansa och sjunga runt stången. Firandet finns både i Rosersberg, Sigtuna, Märsta och landsbygd.

Sigtuna
I Sigtuna stad inleds firandet med att midsommarstången kläs i Trekanten vid Lilla Torget på torsdag kväll. På midsommarafton klockan 14.00 startar sång och dans på Borgmästarängen. Märsta folkdansgille leder dansen.

Märsta
Firande finns i Sätunaparken med start 11.30

Rosersberg
Stången kläs på torsdag kväll vid Klubbstugan i Rosersberg. Midsommarfirande på midsommarafton från 14.00.

Lunda
Lunda Hembygdsförening håller i firandet. Klockan 14.00 kläs stången, klockan 15 är det resning, dans och musik samt traditionella lekar.

Här kan du läsa mer om exakta tider och program

ewas_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Kultur & Nöje Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

2020_helsida
mp_helsida_april

Krogen erbjuder gratis mensskydd

Kultur & Nöje Krogen Anders och Jag i Märsta Centrum kommer att inleda samarbetsavtal med Redlocker om gratis mensskydd: - Vi har haft automaten i ett par månader nu, och efter en kortare inkörningsperiod, så fungerar den som vi tänkte oss. Detta är ett av flera exempel på hur man konkret kan arbeta med jämställdhetsfrågor i vardagen, säger delägare Christian Cederferm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022