sap_pan
Foto: Lilian Andersson

Här kan du fira midsommar

Nu kan det firas midsommar på riktigt i kommunen igen. Stången kläs och dansas runt på flera håll.

Efter två år med pandmein har inget midsommarfirande i kommunen skett i större skala. Men nu är det dags att både dansa och sjunga runt stången. Firandet finns både i Rosersberg, Sigtuna, Märsta och landsbygd.

Sigtuna
I Sigtuna stad inleds firandet med att midsommarstången kläs i Trekanten vid Lilla Torget på torsdag kväll. På midsommarafton klockan 14.00 startar sång och dans på Borgmästarängen. Märsta folkdansgille leder dansen.

Märsta
Firande finns i Sätunaparken med start 11.30

Rosersberg
Stången kläs på torsdag kväll vid Klubbstugan i Rosersberg. Midsommarfirande på midsommarafton från 14.00.

Lunda
Lunda Hembygdsförening håller i firandet. Klockan 14.00 kläs stången, klockan 15 är det resning, dans och musik samt traditionella lekar.

Här kan du läsa mer om exakta tider och program

pantamera_avc_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

mp_helsida_april

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

connys_helsida
defacto_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

social_helsida
centrum_sommar2022_helsida
kso_helsida
helsida_sfs

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
outsider_social
centrum_sommar_outsider2022
kso-duell_out
mp_outsider2022
sfs_out
pantamera_out