sap_pan
Steninge slott

Här kan du fira Nationaldagen

På måndagen är det Nationaldag och det firas på flera håll i kommunen.

Steninge slott firar Barnens Nationaldag med karuseller, knallar, uppträdanden och annat som barnen älskar. Barnens Nationaldag har blivit en tradition för många kommuninvånare. Evenemanget pågår mellan 10-17.

I Valsta kommer Nationaldagen att firas med musikunderhållning, kaffe och tårta. Vi är Valsta arrangerar tillsammans med Sigtuna kommun och Valsta stadsdelsförening.

Sigtuna stad håller medborgarskapsceremoni för de nya kommuninvånarna som fick svenskt medborgarskap. Nästan 800 kommuninvånare kan uppmärksammas på Borgmästarängen. Firandet startar 11.30 med svenskt sommarmusik, 12.00 startar ceremonin.

Sigtuna stad
Borgmästarängen kl. 15.00
Nationaldagstal av historikern Ragnar Fornö.
Musik av Sigtuna Messingssextett.
Utdelning av Kulturpriset 2022.
Arrangör Sigtuna hembygdsförening

kso_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

mp_helsida_april

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

helsida_sfs
defacto_helsida
connys_helsida
social_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
outsider_social
centrum_sommar_outsider2022
sfs_out
mp_outsider2022
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
kso-duell_out
swedol_outsider
connys