defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Här kan du fira midsommar

Midsommar närmar sig och är bara några dagar bort. Det finns en stång nära dig att dansa runt!

centrum_artikel

Prognosen för midsommar visar att det ska bli strax över 20 grader och växlande molnighet. Letar du efter en stång att dansa runt så finns det en i varje ort i kommunen.

Sigtuna
Firandet startar redan på torsdag med att midsommarstången kläs. På midsommarafton startar det klockan 14 på Lilla Torget, därefter vandrar man med stången till Borgmästarängen där den reses.

Rosersberg
Midsommarstången kläs vid Råbergsvallen med start 17.30 på torsdag. Midsommarafton startar firandet klockan 14.00 i Råbergsvallen.

Märsta
Firande i Sätunaparken från 11.30. Märsta Folkdansgille är på plats.

Valsta
Firandet sker i Vattentornsparken med start kl. 11 då midsommarstången kläs. Klockan 12 reses midsommarstången.

För mer info surfa in på Sigtuna kommuns hemsida om Midsommar.

studeravidare_helsida
kcbygg_helsida
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

sommarlov_helsida
speedy_helsida
studenten2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

connys_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

swedol_outsider
nrh
studenten2020_outsider
sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider