arlandagk_panorama
Foto: Daniel Iskander

Här firas midsommar

Massor med midsommarstångar att dans runt kring, hitta ett firande nära dig!

sportlov_centrum

Märsta
Sätunaparken med start 11.30. Dans och lekar, Märsta Folkdansgille finns på plats och barnen bjuds på nått att dricka efter dansen.

Valsta
Midsommar firas i Valsta igen. Start 11.00 i Vattentornsparken då midsommarstången kläs. 12.00 är det resning och efter sång och dans blir det picknick för den som vill.

Sigtuna
Redan på torsdag kväll (19) kläs stången i Museets trädgård. Firandet startar på midsommarafton kl. 14.00 där stången bärs från museets trädgård till Borgmästarängen för resning. Märsta Folkdansgille leder dansen.

Rosersberg
Midsommarstången kläs 18.00 torsdag kväll vid Råbergsvallen. Midsommarafton startar firandet klockan 14.30. Sång och dans blir det vid lekparken.

Lunda
Vid Lunda Kyrka med start 12.00 för midsommarandakt, 12.00 är det samling utanför kyrkan för traktortåg. 15.00 reses stången med musik dans och lekar.

Källa: Sigtuna kommun

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

korpen_jan-feb

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

sangensemble
happyhomes_2019
defacto_helsida
ridskola_2019_helsida
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

arlandagolf

Isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet

Nöjesnyheter En isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet som ska gå om tre veckor: - Det är förstås olycklig tajmning när de bryter upp isen nu tre veckor innan Sigtunarännet, säger Fredrik Jonsson på Vikingarännet.

sportlov2019
sigtunavatten_standard
EXTRA

Anders och Christian drar igen klassiska Väsbyhaket

Nöjesnyheter Märsta- och sigtunaborna Anders Matsson och Christian Cederferm stänger igen institutionen Magget i Väsby ikväll: - Det bästa med ”Magget” är alla människor som vi lärt känna här. Och det är många. De är våra vänner i dag. Det är nog det som kommer bli tuffast på lördag, säger Christian till tidningen Mitt i Stockholm.

icavalsta_semlor
ridskola2019_outsider
nrh
extravaganza_outsider