defacto_panorama
Foto: Daniel Iskander

Här firas midsommar

Massor med midsommarstångar att dans runt kring, hitta ett firande nära dig!

Märsta
Sätunaparken med start 11.30. Dans och lekar, Märsta Folkdansgille finns på plats och barnen bjuds på nått att dricka efter dansen.

Valsta
Midsommar firas i Valsta igen. Start 11.00 i Vattentornsparken då midsommarstången kläs. 12.00 är det resning och efter sång och dans blir det picknick för den som vill.

Sigtuna
Redan på torsdag kväll (19) kläs stången i Museets trädgård. Firandet startar på midsommarafton kl. 14.00 där stången bärs från museets trädgård till Borgmästarängen för resning. Märsta Folkdansgille leder dansen.

Rosersberg
Midsommarstången kläs 18.00 torsdag kväll vid Råbergsvallen. Midsommarafton startar firandet klockan 14.30. Sång och dans blir det vid lekparken.

Lunda
Vid Lunda Kyrka med start 12.00 för midsommarandakt, 12.00 är det samling utanför kyrkan för traktortåg. 15.00 reses stången med musik dans och lekar.

Källa: Sigtuna kommun

happy_homes_juli

Här visas kvartsfinalen

Nöjesnyheter Vill du också se kvartsfinalen tillsammans med andra? Sveriges VM-äventyr har varit en succé för både landslag och lokala krogar som satsat på gemenskap i samband med matcherna.

vuxenutbildning2

Pop-up-park öppnar i Märsta

Nöjesnyheter Ikväll invigs Pop-up-parken i Vikingafältet i Märsta: - Pop up-park Märsta är en tillfällig mötesplats under sommaren där det kommer att finnas massor av kul saker att göra, säger planarkitekten och projektledaren Maria Nästesjö

socialutmarkelse
EXTRA

Märstasalongen klippte hemlösa

Nöjesnyheter Peter Aslan och hans team från Frisyr var med och klippte hemlösa på Medborgarplatsen under söndagen: - Det är en bra möjlighet för oss att ge hjälpa utsatta, säger Peter Aslan.

bildextra!

Så gick det i Brännplattan

Nöjesnyheter Brännplattan Open gjorde comeback i lördags och blev en succé: - Det var en mycket grymt härlig dag och lycka och ett lyckat evenemang. Jag tror ingen vaknade på söndagen och hade haft tråkigt, däremot var det säkert många som hade ont i kropparna, säger Jimmy Karlsson i Skånela som låg bakom arrangemanget.

steningeslottsommar
sportfiskebanner2

Konstverk till nya Arlanda

Kulturnyheter Arlanda flygplats får ett nytt konstverk som kommer att installeras i samband med nybyggnationerna: - Som en del i arbetet med att utveckla en gemensam designstrategi för Swedavias flygplatser har tillgängligheten till och utbudet av konst på våra flygplatser etablerats som ett viktigt verktyg, säger Jessica Einebrant, ansvarig för varumärke och design på Swedavia.

Lyckad insamling för Stiko Per i Märsta

Nöjesnyheter Stiko Per Larsson som besökte Magasinet i Märsta Centrum lyckades med ett av de bästa insamlingsresultaten på turnén: - Jag måste skicka en tanke bakåt till Märsta och Magasinet som igår (läs onsdag) slog till med ett av de absolut bästa insamlingsresultaten nånsin under en vandring. Jag är mållös.Tack, skriver Stiko i ett facebookinlägg

Kyrkoruiner renoveras

Kulturnyheter Sigtunas krykoruiner S:t Olofs, S:t Lars och S:t Pers som står på Svenska kyrkans mark ska rustas upp och öppnas för allmänheten igen: - Vi har nu startat ett program för ett långsiktigt bevarande av de tre kyrkoruinerna S:t Per, S:t Olof och S:t Lars, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

outsider_moderat
objekt4
objekt3
connys
objekt2
outsider_defacto
sap_outsider
veterankraft_standard
forskontor
Norra Redovisningshuset
val2018
nfc_vinter
yearlingsales
sigtunavatten_standard
vuxentutbildning