luciakroning_sh
Foto: Daniel Iskander

Här firas midsommar

Massor med midsommarstångar att dans runt kring, hitta ett firande nära dig!

oppethus_agy

Märsta
Sätunaparken med start 11.30. Dans och lekar, Märsta Folkdansgille finns på plats och barnen bjuds på nått att dricka efter dansen.

Valsta
Midsommar firas i Valsta igen. Start 11.00 i Vattentornsparken då midsommarstången kläs. 12.00 är det resning och efter sång och dans blir det picknick för den som vill.

Sigtuna
Redan på torsdag kväll (19) kläs stången i Museets trädgård. Firandet startar på midsommarafton kl. 14.00 där stången bärs från museets trädgård till Borgmästarängen för resning. Märsta Folkdansgille leder dansen.

Rosersberg
Midsommarstången kläs 18.00 torsdag kväll vid Råbergsvallen. Midsommarafton startar firandet klockan 14.30. Sång och dans blir det vid lekparken.

Lunda
Vid Lunda Kyrka med start 12.00 för midsommarandakt, 12.00 är det samling utanför kyrkan för traktortåg. 15.00 reses stången med musik dans och lekar.

Källa: Sigtuna kommun

sportfiskebanner2

Luciakröningen flyttar till Valsta

Nöjesnyheter Kröningen av Lucia kommer i år att ske i Valsta i samband med en ljusmanifestation där FN:s internationella dag mot kvinnovåld uppmärksammas: -Vi är väldigt tacksamma och stolta över att kröningen av Lucia förläggs till kommundelen Valsta, säger Lola Svensson, projektledare på SigtunaHem.

oppethus_agy
EXTRA

Tina räddade kattuglan som nu flyger igen

Märstafolket Märstabon Tina Söderberg gjorde en stor insats för en skadad kattuggla häromdagen då hon körde den hela vägen från Väsby till Värmdö: - Jag älskar djur och har grubblat i några dagar över hur det gick, så det känns fantastiskt att den klarade sig. Det var det bästa slutet man kunde önska sig, säger Tina till Mitt i Stockholm.

happy_homes_juli

Märstabo skrapade 100 000 i Nyhetsmorgon

Nöjesnyheter I morse skrapade Mohammed Alabdo Triss i TV4 och kammade hem 100 000 kronor: - Jag ska betala av lite lån och hjälpa min familj som fortfarande är kvar i Turkiet, säger Mohammed i ett pressmeddelande från Svenska spel.

defacto_host2018

Sigtunavikingen ska redas ut

Kulturnyheter En skrift om Sigtunaforskning och arkeologi har släppts. 7:e november ska den diskuteras på Sigtuna Museum och bland annat ska föreläsare försöka ge svar på vem Sigtunavikingen var.

Nadja kan prisas på Framtidsgalan

Märstafolket Undersköterskan Nadja Karademir kan prisas på Framtidsgalan i Stockholm 20:e november: - Jag trodde att det var ett skämt när jag fick ett färgglatt mejl med stjärnor om att jag var nominerad och frågade mina arbetskamrater om de drev med mig, säger hon i ett pressmeddelande.

objekt4
komvuxq3_4
sbrf_sep
objekt3
connys
sportfiske_banner
objekt2
outsider
nrh_sigtuna
colorama_vinter
skridskoskola