moderater_pan_sommar
Foto: Pressbild/Växjö Kommun
Foto: Pressbild/Arkiv

Fristadsförfattaren på Banned Books i Växjö

Sigtuna kommuns fristadsförfattare Ragip Zarakolu kommer på onsdag att medverka i en utställning i Växjö kring förbjudna böcker.

panorama_centrum

Det är inte bara i Sigtuna kommun som fristadsförfattaren Ragip Zarakolu verkar, han  har sin fristad på Sigtunastiftelsen men på onsdag befinner han sig i Växjö för att inviga en utställning kallad ”Banned Books”. Ragip och Växjös fristadsförfattare Erol Özkoray kommer att föra ett samtal kring deras erfarenheter av att få sin yttrandefrihet inskränkt. Ragip har skrivit och publicerat ett antal böcker som berör folkmordet på armenier och i Turkiet har han varit med om 40-talet rättegångar med flera långa fängelsestraff som följd. 2013 lämnade han landet och hamnade sedan i Sigtuna där han sen 2014 är fristadsförfattare, ett uppdrag som löper över hela 2015.

kso_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

social_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mote_helsida
mp_helsida_april
helsida_sfs

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sfs_out
kso-duell_out
moderat_outsider
swedol_outsider
outsider_social
mote_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
connys