defacto_pan
Antonio Gumussoy bakar semlorna på Bistro Valvet
Några av semlorna som förbereds till semmeldagen

Antonio laddar för Fettisdagen

På Bistro Valvet i Sigtuna har det laddats för Semmeldagen i flera veckor och till imorgon så blir det en tidig morgon för bagaren Antonio Gumussoy: - Jag går upp tre på morgonen och börjar jobba, säger han till märsta.nu

Redan innan Semmeldagen har Bistro Valvet i Sigtuna sålt iväg hundratals semlor, till i Semmeldagen räknar Antonio Gumussoy på Bistro Valvet att sälja 500 stycken:
– Jag börjar jobba tre på morgonen, det är tidskrävande att göra en semla, folk kanske tror att det bara är en bulle med grädde men alla moment tar tid, säger Antonio till märsta.nu

Satsar på originalet
Mängder av semmelvarianter har ploppat upp de senaste åren; wrap, cremla, nutellasemla och även nachosemla. För Bistro Valvet är det dock en ordinarie semla man satsar mest på men man gör även en egen nutella-semla:
– Vi hade inte det förra året men det har varit stort intresse för nutellasemlan som vi gör med rostade hasselnötter, berättar Antonio.

Originalsemlan som Antonio bakar är neutral enligt honom, inga krusiduller.
– Vi bakar allt själva och gör mandelmassan helt för egen hand, det viktiga är att saker får ta tid, att degen får gäsa ordentligt. En hemlighet kan jag avslöja det är att vi har mandelmassa i grädden.

defacto_host2018

Nadja kan prisas på Framtidsgalan

Märstafolket Undersköterskan Nadja Karademir kan prisas på Framtidsgalan i Stockholm 20:e november: - Jag trodde att det var ett skämt när jag fick ett färgglatt mejl med stjärnor om att jag var nominerad och frågade mina arbetskamrater om de drev med mig, säger hon i ett pressmeddelande.

hostfest_centrum
outsider
sbrf_sep
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
objekt4
sportfiske_banner
connys
nrh
objekt3
objekt2