moderater_pan_sommar
Alexander Helsinghof siktar på att leva på musiken i framtidenFoto: Privat

Alex kan bli nästa stjärnmusiker från Märsta

Märstabon Alexander Helsinghof kan vara den nya stjärnan på musikhimlen efter Jens Hult. Hans musik har uppmärksammats av många på sociala medier och han är flitigt anlitad på olika klubbar: - Mina planer med musiken är nog att kunna leva på det i framtiden, säger Alexander till märsta.nu

centrum_artikel

Alexanders cover av Justin Biebers ”Love Yourself” laddades upp på Facebook i måndags och har redan setts av 5400 användare. Han var även med i Idol 2014 och framförde One Republics Burning Bridges. Hans båda versioner på YouTube av den låten har visats nästan 8000 gånger. Till märsta.nu säger Alexander att det är väldigt uppskattat när han gör covers:
– Jag gör mycket låtar från Ed Sheerans senaste Album X, men egentligen är det väldigt blandat, det som fastnar på min hjärna vill jag oftast få ut till folket.

Nära melodifestivalen
Idolmedverkan räckte till en plats i gruppmomentet men på meritlistan finns även en sejour i P3 Osignat i höstas. Något som gav lite kontakter och han var med i ett uppträdande som skulle ha gått i Melodifestivalen men i slutändan tackade han nej på grund av dålig kommunikation. Alex har dock blivit något av en expert på att få ut sin musik utan ett skivbolag bakom sig. Förutom Youtube använder han sig av Instagram, Facebook, Spotify och iTunes. Så den som vill kan enkelt lyssna på hans stämma. Även spelningar runt om i landet ger bra spridning, enligt Alexander.

Vill öka takten
Planen med musiken är att leva på det i framtiden, tidigare sysslade han nästan 50 procent av sin tid med musik medan det nu gått ner på runt 15-20 procent. Han är dock taggad på att öka takten.
– Musik har blivit större och större med tiden eftersom det går att förmedla den via sociala medier, det är inte konstigt att fler och fler börjar eftersom musiken påverkar ens känslor så mycket.

Arbetar med IT och tränar thaiboxning
Till vardags jobbar han som IT-Konsult och trivs bra med det. Han tränar även med MMA-klubben Märsta Alliance och har gjort det i fem år. Han har dock inte börjat tävla än. Något framträdande just nu finns inte men Alexander är öppen för förslag till bröllop, fester eller andra barer inne i Stockholm. Han är även intagit Berns scen för ungefär ett år sen.

 

2020_helsida
centrum_helsida2020
helsida_var2021

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

defacto_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

vaccin
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

bostad_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
connys
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vaccin-outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider