sap_pan
Alexander Helsinghof siktar på att leva på musiken i framtidenFoto: Privat

Alex kan bli nästa stjärnmusiker från Märsta

Märstabon Alexander Helsinghof kan vara den nya stjärnan på musikhimlen efter Jens Hult. Hans musik har uppmärksammats av många på sociala medier och han är flitigt anlitad på olika klubbar: - Mina planer med musiken är nog att kunna leva på det i framtiden, säger Alexander till märsta.nu

Alexanders cover av Justin Biebers ”Love Yourself” laddades upp på Facebook i måndags och har redan setts av 5400 användare. Han var även med i Idol 2014 och framförde One Republics Burning Bridges. Hans båda versioner på YouTube av den låten har visats nästan 8000 gånger. Till märsta.nu säger Alexander att det är väldigt uppskattat när han gör covers:
– Jag gör mycket låtar från Ed Sheerans senaste Album X, men egentligen är det väldigt blandat, det som fastnar på min hjärna vill jag oftast få ut till folket.

Nära melodifestivalen
Idolmedverkan räckte till en plats i gruppmomentet men på meritlistan finns även en sejour i P3 Osignat i höstas. Något som gav lite kontakter och han var med i ett uppträdande som skulle ha gått i Melodifestivalen men i slutändan tackade han nej på grund av dålig kommunikation. Alex har dock blivit något av en expert på att få ut sin musik utan ett skivbolag bakom sig. Förutom Youtube använder han sig av Instagram, Facebook, Spotify och iTunes. Så den som vill kan enkelt lyssna på hans stämma. Även spelningar runt om i landet ger bra spridning, enligt Alexander.

Vill öka takten
Planen med musiken är att leva på det i framtiden, tidigare sysslade han nästan 50 procent av sin tid med musik medan det nu gått ner på runt 15-20 procent. Han är dock taggad på att öka takten.
– Musik har blivit större och större med tiden eftersom det går att förmedla den via sociala medier, det är inte konstigt att fler och fler börjar eftersom musiken påverkar ens känslor så mycket.

Arbetar med IT och tränar thaiboxning
Till vardags jobbar han som IT-Konsult och trivs bra med det. Han tränar även med MMA-klubben Märsta Alliance och har gjort det i fem år. Han har dock inte börjat tävla än. Något framträdande just nu finns inte men Alexander är öppen för förslag till bröllop, fester eller andra barer inne i Stockholm. Han är även intagit Berns scen för ungefär ett år sen.

 

ewas_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

social_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
helsida_sfs
mp_helsida_april

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
connys
outsider_social
ridskola_2020_outsider
event_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
sfs_out
nrh
pantamera_out
moderat_outsider