bostadsformedling
Stockholmskrögaren och sigtunabon Sten CarlgrenFoto: Privat

Vi borde verkligen skämmas

Ärligt så ställ dig själv frågan hur många gånger du i en lätt skrytsam ton talat om att du faktiskt bor i fina Sigtuna. Där finns minsann Sveriges bästa cafe, prisbelönta restauranger och en småstad som fungerar. Jo TJENA, var är alla som bor i Sigtuna just nu?

centrum_artikel

Det ska jag tala om för Er. De flesta, typ nästan alla, sitter hemma och förbereder sig inför nästa kräftskiva där det absolut ska diskuteras om att det var så förbaskat mycket trevligare förr med en levande stad på den tiden vi hade allt det där…

Dags att inse att DET DÄR inte finns om några dagar, de företagare som satsat sitt ALLT håller på att dö, inte långsamt utan exakt NU. De entreprenörer som är på arbetsplatsen för att leverera det vi önskar, innan vi andra ens funderar på morgonkaffet, de entreprenörer som kommer hem efter vi andra gått till sängs. JA det är just dessa som vi ska stötta!

VAKNA och framför allt AGERA, hur jäkla svårt kan det vara att avvara några hundralappar för det stora flertalet som faktiskt har råd. Se till att våra lokala företag överlever, boka eller köp något redan idag innan det är försent! Myndigheten har uppmanat oss till försiktighet men

INGEN har blivit uppmanad till handlingsförlamning!

  • Sten Carlgren
2020_helsida

Hur politikerna och pensionärerna kan tala med varandra

Insändare Tidigare inhämtade politikerna pensionärernas åsikter, dels inom sina partiorganisationer, dels träffades företrädare för politikerna och företrädare för pensionärsorganisationerna i Kommunala pensionärsrådet (KPR).

Satsa Sigtuna och Sverige ut ur pandemin

Insändare Vänsterpartiet vill bygga ett starkare samhälle som klarar av att ta hand om sina invånare oavsett om krisen är global och drabbar oss alla eller om den är personlig och bara drabbar enskilda.

marina_helsida
centrum_helsida2020

Repliken: ”Våra välfärdstjänster ska vara bland de bästa i landet”

Insändare Josefin Brodd (M) och Olov Holst (M) skriver i märsta.nu att välfärdstjänster i Sigtuna kommun ska vara bland de bästa i landet. Deras argumentation är motsägelsefull då de under 2019 har sett till att 48 årsarbetare försvunnit genom nedskärningar inom Äldre- och omsorgsnämndens verksamhetsområden.

speedy_helsida

Hemtjänsten har blivit sämre

Insändare Från att ha arbetat och haft Sigtuna Kommun som arbetsgivare inom äldreomsorgen till att idag ha upplevt två privata aktörer är en markant försämring i allt man kan tänka sig.

Våra välfärdstjänster ska vara bland de bästa i landet

Insändare Invånarna i Sigtuna kommun ska få maximal nytta för sina skattepengar och känna att leveransen av välfärdstjänster är bland de bästa i landet. Så har det långt ifrån varit och vi är inte heller där än. Nu har arbetet med att komma dit dessutom försvårats av den pågående Coronapandemin som sätter stor press på hela välfärdssektorn.

landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida

Påtvingad privat hemtjänst fungerar dåligt

Insändare Den 1:a april tilldelades kommunens hemtjänstbrukare en privat utförare som de varken kunnat välja själva eller kan välja bort mot ett annat alternativ. I ett helt år måste våra äldre som har behov av hemtjänst anlita detta företag och inte förrän det första året gått så har de möjlighet att välja det andra företaget om de vill. Sedan är alternativen slut i den påtvingade privata hemtjänsten.

Visa civilkurage i sommar!

Insändare Sommaren har kommit och livet känns enklare för många. Måsten och vardagsstress läggs på hyllan. Men för en del innebär sommaren en tid med ökad risk att utsättas för våld. Det är därför extra viktigt att vi reagerar och vågar se våra medmänniskor.

happyhomes_sommar2020
studeravidare_helsida
kaa_sigtuna_helsida
coronakrisen

Upp till bevis, Marie Axelsson

Insändare Den pågående krisen orsakad av Corona sätter stor press på såväl enskilda individer som företag och samhällsfunktioner. Det är då viktigare än någonsin att försöka hålla ihop och hjälpas åt.

sommar_sigtuna2020
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider
kaa_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
speedy_outsider