centrum_panorama2020
Stockholmskrögaren och sigtunabon Sten CarlgrenFoto: Privat

Vi borde verkligen skämmas

Ärligt så ställ dig själv frågan hur många gånger du i en lätt skrytsam ton talat om att du faktiskt bor i fina Sigtuna. Där finns minsann Sveriges bästa cafe, prisbelönta restauranger och en småstad som fungerar. Jo TJENA, var är alla som bor i Sigtuna just nu?

Det ska jag tala om för Er. De flesta, typ nästan alla, sitter hemma och förbereder sig inför nästa kräftskiva där det absolut ska diskuteras om att det var så förbaskat mycket trevligare förr med en levande stad på den tiden vi hade allt det där…

Dags att inse att DET DÄR inte finns om några dagar, de företagare som satsat sitt ALLT håller på att dö, inte långsamt utan exakt NU. De entreprenörer som är på arbetsplatsen för att leverera det vi önskar, innan vi andra ens funderar på morgonkaffet, de entreprenörer som kommer hem efter vi andra gått till sängs. JA det är just dessa som vi ska stötta!

VAKNA och framför allt AGERA, hur jäkla svårt kan det vara att avvara några hundralappar för det stora flertalet som faktiskt har råd. Se till att våra lokala företag överlever, boka eller köp något redan idag innan det är försent! Myndigheten har uppmanat oss till försiktighet men

INGEN har blivit uppmanad till handlingsförlamning!

  • Sten Carlgren
coronakrisen

Upp till bevis, Marie Axelsson

Insändare Den pågående krisen orsakad av Corona sätter stor press på såväl enskilda individer som företag och samhällsfunktioner. Det är då viktigare än någonsin att försöka hålla ihop och hjälpas åt.

defacto_helsida
coronakrisen

Rädda företagen

Insändare De flesta är överens att det är helt avgörande nu i vår kommun att både människor och konkurrenskraftiga företag inte slås ut. Annars riskerar vi att få oreparerbara skador på kommunens ekonomi.

salong_elisabeth_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
speedy_helsida
festspec_corona_helsida

Repliken: Med symbolpolitik som affärsidé

Insändare Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill gärna framstå som sanna förkämpar i miljö- och klimatdebatten. Den faktiska politiken visar dock att det mesta handlar om symbolpolitik och tomma ord, något som blev extra tydligt vid kommunfullmäktigemötet den 19 december.

Vi säger nej till P-avgifterna!

Insändare Att den moderatledda kommunledningen ska införa parkeringsavgifter på kommunens pendlarparkeringar, från och med den första februari, har nog inte undgått någon kommuninvånare. Vi i oppositionen säger enhälligt nej! Vi anser att det är fel av den moderatledda kommunledningen att med stöd av SD införa avgifter för de kommuninvånare som väljer att åka kollektivt med tåg till jobbet.

marina_helsida

Hemtjänsten: Stora fördelar med kommunen som utförare

Insändare Under vintern/våren 2020 blir kommunens hemtjänst för äldre aktuell på ett särskilt sätt. Frågan om vem som ska utföra hemtjänsten hos äldre kommer att diskuteras. Kommunen vill från från 1:a april slippa ifrån ansvaret att med egen personal utföra beviljad service och omvårdnad. Utförare av hemtjänsten ska i stället, är avsikten, privata aktiebolag vara.

Miljöpolitiken angår oss alla, Olov Holst!

Insändare Vi oppositionspartier är positiva till att kommunen nu tar Agenda 2030 och därmed FN:s 17 globala miljömål på allvar . Vi är däremot missnöjda med att den moderatledda kommunledningen utesluter oss från kommunens strategiska miljöarbete.

happy_homes_mars

Socialdemokraternas höga svansföring i frågan om närakuten på Löwenströmska ekar tomt

Insändare Vi är lika missnöjda som de röda partierna gällande att Löwenströmska blir utan närakut – men konstaterar också att de saknar en lösning i frågan. De tillför varken mer pengar eller röstar för ett annat alternativ.

Stabil ekonomi före populistiska utspel

Insändare I opposition kan man kosta på sig att vara både populistisk och ansvarslös. Precis som oppositionsrådet är nu. Tyvärr hade hon och socialdemokraterna samma beteende när de styrde vilket resulterade i de djupa ekonomiska bekymmer vi nu steg för steg rättar till. Den nu aktuella kompletteringsbudgeten är ett resultat av detta arbete.

swedol_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
nrh
festspec_corona_outsider