defacto_pan
Foto: märsta.nu

Vi är garanten för att SD inte får inflytande

När väljarna har röstat och vi har ett valresultat, är det dags att lägga prestige och hård retorik åt sidan och istället söka samarbete. Socialdemokraterna i Sigtuna kommun vill se ett blocköverskridande samarbete mellan partier som vill utveckla vår kommun och välfärden i positiv riktning.

banner_juni_artikel

Vi Socialdemokrater är tydliga. Vi kommer aldrig att samarbeta med eller göra oss beroende av Sverigedemokraterna. Blockpolitiken riskerar att ge odemokratiska krafter stort inflytande i vår kommun. Blockpolitiken är fördummande och det är dags att de goda krafterna lägger denna åt sidan. Sigtuna kommun har under många framgångsrika år haft blocköverskridande samarbeten, ett samarbeta för en stark välfärd. Vi är redo att bryta blockpolitiken igen och samarbeta för en stark och framtidsinriktad kommunledning.

SD är ett främlingsfientligt parti och de går till val med förslag som urholkar kvinnors rättigheter och gör skillnad på folk och folk. SD i Sigtuna har aldrig lagt en budget som innehåller siffror. Det handlar om att vi inte ska låta högerpopulism få inflytande över kommunpolitiken och det handlar om vår kommuns anständighet och framtid. Samarbete mellan blocken behövs mer än någonsin för att säkra att SD inte får inflytande. Socialdemokraterna är enda garanten för att SD inte får inflytande. Vi hoppas att andra partier i kommunen är beredda att ta samma ansvar. Socialdemokraterna i Sigtuna kommuns besked är tydligt. Vi kommer aldrig att samarbeta med eller göra oss beroende av SD. Därför är vi öppna för samarbeten över blockgränsen.

  • Socialdemokraterna i Sigtuna kommun
defacto_helsida
oppning_helsida
sigtunavatten_standard

Miljardsatsning på landsbygden

Insändare Vi i Sigtuna kommun drabbades hårt av fjolårets extrema torka, och allt går inte att räkna hem i pengar. För de företagare som har blivit av med sin skog eller tvingats göra sig av med boskap är det fortfarande en lång resa tillbaka. Centerpartiet ser nu till så att hela landet prioriteras och att vi får möjlighet att stötta upp och avhjälpa de mest akuta behoven efter extremsommaren 2018.

midsommar_valsta_helsida

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull

Insändare I februari i år kom en uppdaterad version av Chalmers-rapporten ”Kimatpåverkan från svenska befolkningens flygresor”. Forskarna hade gått igenom 2017 års siffror och nu inkluderat resornas utsläpp hela vägen till slutdestinationen, dvs även efter mellanlandning, liksom den så kallade höghöjdseffekten.

banner_juni_helsida

Mer pengar till tjej- och kvinnojourer

Insändare Vi måste ta kvinnors utsatthet och otrygghet på allvar. Allt för många kvinnor utsätts för hat, hot och våld. Den ofrihet som drabbar många kvinnor kräver därför krafttag och politisk handling. Hedersförtryck och psykisk och misshandel ska inte få förekomma.

Lovade att skapa ordning och reda

Insändare I valet 2018 lovade vi inte allt till alla, men att hålla det vi lovade. Vi lovade stoppa mygel och korruption, skapa ordning och reda i ekonomin, arbeta för ökad trygghet och prioritera kommunens kärnverksamheter. Väljarna litade på oss och röstade för en tydlig alliansmajoritet i Sigtuna kommun. Nu verkställer vi löftena med tuffa och nödvändiga prioriteringar för invånarnas bästa.

colorama_april2
sbrf_helsida

Sigtuna kommun sviker sina anställda

Insändare Vi ser nu en stark reaktion på arbetsplatser och bland medborgarna på de nedskärningar som den styrande högermajoriteten gör i kommunens verksamheter. Även vi i Vänsterpartiet är mycket oroliga – både för hur detta påverkar våra medborgare och för hur kommunen agerar som arbetsgivare.

ica_valsta_choklad

Nödvändiga förändringar för ökad kvalitet

Insändare Just nu görs stora förändringar i hela den kommunala organisationen, inte bara inom äldreomsorgen. Förändringarna görs för att vi ska kunna uppfylla vår primära uppgift; att leverera välfärdstjänster av hög kvalitet.

happyhomes_2019
EXTRA

märsta.nu fortsätter öka

Krönikor Den gångna månaden blev det sjätte bästa någonsin för märsta.nu trots att februari bara hade 28 dagar: - Vi snittade 30 000 unika besök i veckan, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

sh_bovard_out
fme_outsider
connys
oppning_outsider
sbrf_outsider
ridskola2019_outsider
nrh
defacto_outsider
colorama_april
sh_oppet
midsommar_valsta_outsider