arlandagk_panorama
Foto: märsta.nu

Vi är garanten för att SD inte får inflytande

När väljarna har röstat och vi har ett valresultat, är det dags att lägga prestige och hård retorik åt sidan och istället söka samarbete. Socialdemokraterna i Sigtuna kommun vill se ett blocköverskridande samarbete mellan partier som vill utveckla vår kommun och välfärden i positiv riktning.

centrum_tvaar

Vi Socialdemokrater är tydliga. Vi kommer aldrig att samarbeta med eller göra oss beroende av Sverigedemokraterna. Blockpolitiken riskerar att ge odemokratiska krafter stort inflytande i vår kommun. Blockpolitiken är fördummande och det är dags att de goda krafterna lägger denna åt sidan. Sigtuna kommun har under många framgångsrika år haft blocköverskridande samarbeten, ett samarbeta för en stark välfärd. Vi är redo att bryta blockpolitiken igen och samarbeta för en stark och framtidsinriktad kommunledning.

SD är ett främlingsfientligt parti och de går till val med förslag som urholkar kvinnors rättigheter och gör skillnad på folk och folk. SD i Sigtuna har aldrig lagt en budget som innehåller siffror. Det handlar om att vi inte ska låta högerpopulism få inflytande över kommunpolitiken och det handlar om vår kommuns anständighet och framtid. Samarbete mellan blocken behövs mer än någonsin för att säkra att SD inte får inflytande. Socialdemokraterna är enda garanten för att SD inte får inflytande. Vi hoppas att andra partier i kommunen är beredda att ta samma ansvar. Socialdemokraterna i Sigtuna kommuns besked är tydligt. Vi kommer aldrig att samarbeta med eller göra oss beroende av SD. Därför är vi öppna för samarbeten över blockgränsen.

  • Socialdemokraterna i Sigtuna kommun
defacto_helsida

Nödvändiga förändringar för ökad kvalitet

Insändare Just nu görs stora förändringar i hela den kommunala organisationen, inte bara inom äldreomsorgen. Förändringarna görs för att vi ska kunna uppfylla vår primära uppgift; att leverera välfärdstjänster av hög kvalitet.

happyhomes_2019
EXTRA

märsta.nu fortsätter öka

Krönikor Den gångna månaden blev det sjätte bästa någonsin för märsta.nu trots att februari bara hade 28 dagar: - Vi snittade 30 000 unika besök i veckan, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

icavalsta_semlor
arlandagolf

Miljöförstöringen är utbredd över hela jorden

Insändare Nästan överallt kan man läsa om och se hur utbredd miljöförstöringen och nedskräpningen av vår planet, har blivit.
I havet flyter stora öar av sopor och plats.
Under vattenytan är det fullt med plast som följer med strömmen.


sangensemble
sigtunavatten_standard

Alliansen monterar ned kommunen

Insändare Efter att ha läst Olov Holsts (M) och Karsten Bjärbos (KD) nyårskrönikör, båda helt utan konkreta förslag och politiska visioner, tycker vi i Socialdemokraterna att det är viktigt att påminna invånarna om vad den moderatledda allianspolitiken hittills inneburit för invånarna i Sigtuna kommun.

banner_trerosor

Högerbudgetar

Insändare 2019 har anlänt och vi har nu tre olika högerbudgetar som styr. Det gäller i kommun, region och riksdag. I ett läge där vi måste minska ojämlikheten som har blivit alldeles för stor i detta land ser man istället i alla budgetar en tydlig mörkblå tråd.

Med tunga steg

Insändare Det var med något tunga steg jag i slutet på förra året gick till fullmäktigemötet i Sigtuna kommun, det viktiga möte som behandlade det nya årets kommunala budget.

ridskola_2019_helsida
Nyårskrönikan

Olov Holst: Det finns utmaningar 2019

Krönikor Det händelserika året 2018 har nu passerat. Min personliga upplevelse av året präglas mest av valet och allt som hade med det att göra. Visserligen har inte Sverige fått någon ny regering, men Sigtuna kommun har fått en ny, stabil allianskommunledning som jag har den stora glädjen att leda.

connys
extravaganza_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider