eurosko2
Niklas Andersson (V)

Vi är fritidspolitiker

Under täckmantel av att göra det mer demokratiskt är risken nu överhängande att det blir mer odemokratiskt.

marstac_aug

På vårt senaste Kommunstyrelsemöte tog man beslut att ändra hur man förbereder ärenden till Kommunstyrelsen, det organ som ansvarar för samordningen av kommunens arbete. Alla tjänstemännens dragningar kommer i framtiden enbart att dras på ett förberedande möte som kommer att ske på måndag förmiddagar. Så under själva mötet som kommunens styrelse ska ta sina beslut kommer vi att göra det utan att tjänstemännen är närvarande och svara på frågor som kan komma upp i diskussionerna.

Detta är också ett mycket bra sätt få bort den insyn Vänsterpartiet har lyckats att få. Visst har vi som politiker laglig rätt att ta ledigt från våra ordinarie arbeten men många av oss har jobb där vi inte kan göra det utan att vår arbetsmiljö på våra ordinarie jobb blir lidande av vårt politiska uppdrag. Att det inte finns vikarier som kan hoppa in istället.

Ursäkta men vi är för f*n fritidspolitiker. Denna kommun har två heltidsanställda politiker och majoriteten av oss andra har vanliga jobb som vi behöver kunna ha kvar. Den 19:e Oktober tog även P4 Stockholm upp att många kommunpolitiker hoppar av sina uppdrag och vi i Sigtuna var värst. Detta kommer verkligen inte att leda till att fler fritidspolitiker stannar kvar på sina uppdrag.

– Niklas Andersson, Ordförande Vänsterpartiet Sigtuna kommun, ersättare i Kommunstyrelsen

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Alla som kan jobba ska jobba

Insändare Socialdemokraterna har styrt Sigtuna kommun sedan 2002 fram till 2017 och har genom en medveten och expansiv jobb- och näringslivspolitik skapat stark tillväxt.

defacto_panorama_boka_mote

Vad kostar högeralliansens trixande skattebetalarna?

Insändare En busslast med fler politiker – det är vad högeralliansens och Miljöpartiets trixande med nämndstorlekarna innebär. Vad kalaset kostar skattebetalarna vill de inte tala om. Efter konstens alla regler, öppenhet och transparens samt inget trixande -det var ledorden i gårdagens debattartikel, men i verkligheten hann man inte ens till startlinjen innan detta var bortblåst.

dackia_vinter2018
forsmaleri

Ibland kan vi inte skriva om allt…

Krönikor ”Nu är helikoptern uppe igen”, ”fullt med poliser”, ”vad händer?”. märsta.nu får ibland många frågor men det är inte alltid lämpligt att gå ut med information.

happy_homes_sommar
vinter_bil

Interna koalitions-slitningar bakom M-förlusten 2002

Insändare I början och slutet av SVT-programmet ”Uppdrag granskning” 2017-04-26 hävdar Peter Kockum (M)att det var ”kyrktomten” som gjorde att de borgerliga förlorade kommunvalet i september 2002. Har han rätt i det? Jag menar att svaret är nej.

Näthatet

Vi accepterar inte påhopp

Krönikor Tonen på sociala medier har eskalerat och trots våra rensningar framkommer ibland en del påhopp mot både oss i redaktionen och andra. Den här personen kallade märsta.nu:s ägare för "råtta" med "kränkande" kvinnosyn

Vad vill och gör då Sverigedemokraterna?

Insändare Det måste ta emot att göra sig till toffel åt en koalition, där ”fiender” som MP, L och C ingår. Tofflor är bekväma att ha hemma men inte så värst fina och eleganta att vistas med på stan. Eller kommer SD att visa var makten i det uppkomna läget egentligen finns, och göra livet surt för den regnbåge, som man nekats plats i?

S har hjälpt många föreningar sedan 2002

Insändare I SVT-programmet Uppdrag granskning den 26 april framställdes det som otillbörligt, att en församling år 2002 gavs löfte/möjlighet att köpa en tomt för att uppföra en kyrka med villkoret att församlingen för framtiden skulle tillhandahålla kommunen en önskad, stor samlingssal.

Socialdemokraterna satsar på unga

Insändare Alla vill ha en meningsfull tillvaro, även på sommarlovet. Att skolungdomar har ett sommarjobb är viktigt, där får de lära sig hur det är att ha ett jobb, tjäna egna pengar och ta ett viktigt steg mot självständighet.

Det går inte att tiga

Insändare Motståndet mot att socialdemokraterna fortsätter styra kommunen är massivt, inte bara hos medborgarna utan bland i stort sett alla politiska partier. Lika stor är förnekelsen bland kommunens socialdemokrater. Allt är andras fel.

borg
yrkesutbildningen
slutstation
matcher_skanela
skolgatan6d
dalgatan7b
agy2
cricketklubben
standard
frisyr2018
Norra Redovisningshuset
stockholmsvagen24
standard_ridskola
connys
dogranch
blackfriday
lions_standard
colorama_jan
nfc_vinter
Festspecialisten – Standard