bovard_sh
Foto: Jamshid Jamshidi

Varför ska (S) ha valvaka på krog utan kollektivavtal

Marie Axelsson (s) brukar säga att hon tycker att de som arbetar för Sigtuna kommun (företag som kommunen anlitar) ska vara anslutna till ett kollektivavtal.

banner_juni_artikel

Jag finner det då verkligen konstigt att (s) med Marie Axelsson i spetsen då väljer att ha sin valvaka i en restaurang i Märsta som inte har ett kollektivavtal. Men det är som vanligt med (s), man säger en sak med agerar på ett helt annat. (s) politik i ett nötskal. Precis likadant som med sina vallöften. En eloge dock till (m) och alliansen som ska ha sin valvaka på en restaurang som har ett kollektivavtal.

  • Johnny Johansson
    före detta sd i Sigtuna

Svar från Socialdemokraterna:
Socialdemokraterna i Sigtuna kommun kommer ha vår valvaka i vår egen partilokal vid Sätuna torg, med mat från ställe med kollektivavtal. Tanken var först att vara på restaurang. På grund av att de ej har kollektivavtal så har vi redan fattat beslut om att inte längre vara där.

  • Socialdemokraterna i Sigtuna
ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
defacto_helsida

Miljardsatsning på landsbygden

Insändare Vi i Sigtuna kommun drabbades hårt av fjolårets extrema torka, och allt går inte att räkna hem i pengar. För de företagare som har blivit av med sin skog eller tvingats göra sig av med boskap är det fortfarande en lång resa tillbaka. Centerpartiet ser nu till så att hela landet prioriteras och att vi får möjlighet att stötta upp och avhjälpa de mest akuta behoven efter extremsommaren 2018.

sbrf_helsida

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull

Insändare I februari i år kom en uppdaterad version av Chalmers-rapporten ”Kimatpåverkan från svenska befolkningens flygresor”. Forskarna hade gått igenom 2017 års siffror och nu inkluderat resornas utsläpp hela vägen till slutdestinationen, dvs även efter mellanlandning, liksom den så kallade höghöjdseffekten.

banner_juni_helsida

Mer pengar till tjej- och kvinnojourer

Insändare Vi måste ta kvinnors utsatthet och otrygghet på allvar. Allt för många kvinnor utsätts för hat, hot och våld. Den ofrihet som drabbar många kvinnor kräver därför krafttag och politisk handling. Hedersförtryck och psykisk och misshandel ska inte få förekomma.

Lovade att skapa ordning och reda

Insändare I valet 2018 lovade vi inte allt till alla, men att hålla det vi lovade. Vi lovade stoppa mygel och korruption, skapa ordning och reda i ekonomin, arbeta för ökad trygghet och prioritera kommunens kärnverksamheter. Väljarna litade på oss och röstade för en tydlig alliansmajoritet i Sigtuna kommun. Nu verkställer vi löftena med tuffa och nödvändiga prioriteringar för invånarnas bästa.

fme_helsida
sigtunavatten_standard

Sigtuna kommun sviker sina anställda

Insändare Vi ser nu en stark reaktion på arbetsplatser och bland medborgarna på de nedskärningar som den styrande högermajoriteten gör i kommunens verksamheter. Även vi i Vänsterpartiet är mycket oroliga – både för hur detta påverkar våra medborgare och för hur kommunen agerar som arbetsgivare.

colorama_april2

Nödvändiga förändringar för ökad kvalitet

Insändare Just nu görs stora förändringar i hela den kommunala organisationen, inte bara inom äldreomsorgen. Förändringarna görs för att vi ska kunna uppfylla vår primära uppgift; att leverera välfärdstjänster av hög kvalitet.

midsommar_valsta_helsida
EXTRA

märsta.nu fortsätter öka

Krönikor Den gångna månaden blev det sjätte bästa någonsin för märsta.nu trots att februari bara hade 28 dagar: - Vi snittade 30 000 unika besök i veckan, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

midsommar_valsta_outsider
sbrf_outsider
nrh
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
colorama_april
connys
sh_bovard_out
sh_oppet
oppning_outsider
fme_outsider