arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Varför ska (S) ha valvaka på krog utan kollektivavtal

Marie Axelsson (s) brukar säga att hon tycker att de som arbetar för Sigtuna kommun (företag som kommunen anlitar) ska vara anslutna till ett kollektivavtal.

centrum_tvaar

Jag finner det då verkligen konstigt att (s) med Marie Axelsson i spetsen då väljer att ha sin valvaka i en restaurang i Märsta som inte har ett kollektivavtal. Men det är som vanligt med (s), man säger en sak med agerar på ett helt annat. (s) politik i ett nötskal. Precis likadant som med sina vallöften. En eloge dock till (m) och alliansen som ska ha sin valvaka på en restaurang som har ett kollektivavtal.

  • Johnny Johansson
    före detta sd i Sigtuna

Svar från Socialdemokraterna:
Socialdemokraterna i Sigtuna kommun kommer ha vår valvaka i vår egen partilokal vid Sätuna torg, med mat från ställe med kollektivavtal. Tanken var först att vara på restaurang. På grund av att de ej har kollektivavtal så har vi redan fattat beslut om att inte längre vara där.

  • Socialdemokraterna i Sigtuna
happyhomes_2019

Sigtuna kommun sviker sina anställda

Insändare Vi ser nu en stark reaktion på arbetsplatser och bland medborgarna på de nedskärningar som den styrande högermajoriteten gör i kommunens verksamheter. Även vi i Vänsterpartiet är mycket oroliga – både för hur detta påverkar våra medborgare och för hur kommunen agerar som arbetsgivare.

connys

Nödvändiga förändringar för ökad kvalitet

Insändare Just nu görs stora förändringar i hela den kommunala organisationen, inte bara inom äldreomsorgen. Förändringarna görs för att vi ska kunna uppfylla vår primära uppgift; att leverera välfärdstjänster av hög kvalitet.

defacto_helsida
EXTRA

märsta.nu fortsätter öka

Krönikor Den gångna månaden blev det sjätte bästa någonsin för märsta.nu trots att februari bara hade 28 dagar: - Vi snittade 30 000 unika besök i veckan, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

arlandagolf
karby_varme1

Miljöförstöringen är utbredd över hela jorden

Insändare Nästan överallt kan man läsa om och se hur utbredd miljöförstöringen och nedskräpningen av vår planet, har blivit.
I havet flyter stora öar av sopor och plats.
Under vattenytan är det fullt med plast som följer med strömmen.


ridskola_2019_helsida
sigtunavatten_standard

Alliansen monterar ned kommunen

Insändare Efter att ha läst Olov Holsts (M) och Karsten Bjärbos (KD) nyårskrönikör, båda helt utan konkreta förslag och politiska visioner, tycker vi i Socialdemokraterna att det är viktigt att påminna invånarna om vad den moderatledda allianspolitiken hittills inneburit för invånarna i Sigtuna kommun.

sangensemble

Högerbudgetar

Insändare 2019 har anlänt och vi har nu tre olika högerbudgetar som styr. Det gäller i kommun, region och riksdag. I ett läge där vi måste minska ojämlikheten som har blivit alldeles för stor i detta land ser man istället i alla budgetar en tydlig mörkblå tråd.

Med tunga steg

Insändare Det var med något tunga steg jag i slutet på förra året gick till fullmäktigemötet i Sigtuna kommun, det viktiga möte som behandlade det nya årets kommunala budget.

Nyårskrönikan

Olov Holst: Det finns utmaningar 2019

Krönikor Det händelserika året 2018 har nu passerat. Min personliga upplevelse av året präglas mest av valet och allt som hade med det att göra. Visserligen har inte Sverige fått någon ny regering, men Sigtuna kommun har fått en ny, stabil allianskommunledning som jag har den stora glädjen att leda.

ridskola2019_outsider
karby2
extravaganza_outsider
sh_oppet
defacto_outsider