julhandel
Foto: Pressbild

(V) kritiska mot nya budgeten

Vänsterpartiet i Sigtuna ställer sig mycket kritiskt till den budget som klubbades igenom på kommunfullmäktige den 30:e november.

marstac_aug

Nedläggningen av konsthall Märsta som ser vi som ett angrepp på demokratin. Alla medborgare i Sigtuna kommun ska ha samma goda tillgång till kultur, men så blir det inte med det nya blåa styret i kommunen. Med denna budget kommer mycket stora försämringar att tvingas igenom i en rasande takt, utan tid till medborgardialog och inflytande.

Med denna budget tvingar man också SigtunaHem till en aktieutdelning på 5 miljoner, i stället för att behålla vinsten i bolaget och använda pengarna till välbehövliga renoveringar och nyproduktion. Att ha en egen bostad ser vi som en rättighet, och för det behöver vi ha en allmännytta värd namnet – till nytta för hela samhället. De boendes hyror skall inte gå till skattesänkningar för kommunens rikaste medan deras bostäder förfaller och bostadskön ringlar allt längre.

I den nya borgerliga budgeten vill man privatisera upp till 50% av vissa kommunala verksamheter. Det är en helt oberättigad och orättvis kritik mot alla som arbetar i våra kommunala verksamheter idag, och en oansvarig hantering av våra gemensamma skattemedel. Att privatisera ger varken bättre eller billigare verksamhet, bara läckage av skattepengar till privata fickor. De enda som tjänar på privatiseringar är de privata företagen.

Den nya borgerliga budgeten har som huvudmål att sänka skatten på sikt, vilket skulle allvarligt äventyra våra kommunala verksamheter för våra barn, ungdomar, äldre och människor med funktionsvariation, och försämra vardagen och livsförutsättningarna för alla som bor i kommunen. De som verkligen kommer att tjäna på denna budget är de som redan har mycket. Vi behöver i stället jobba för att minska klyftorna så att alla medborgare i Sigtuna kommun kan ha det bra. Vi behöver ett Sigtuna kommun som finns där för alla och inte för några få.

Nu är det viktigare än någonsin att vi får ett styre i Sigtuna efter nästa val som inkluderar ett starkt Vänsterparti.

  • Bengt Andersson, Gruppledare Vänsterpartiet Sigtuna kommun
  • Niklas Andersson, Ordförande Vänsterpartiet Sigtuna kommun

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Vinstuttag skadar välfärden

Insändare I sin första budget väljer Regnbågskoalitionen att lägga ned en ny kommunal konsthall, privatiserar driften av Midgårdsbadet och ange att upp till 50 procent av den kommunala verksamheten ska kunna utföras av annan leverantör än kommunen.

forsmaleri

Ali Wandi förenade alla

Krönikor Efter en tids sjukdom har socialdemokraten Ali Wandi gått bort, han blev 51 år gammal. Chefredaktör Daniel Iskander minns Ali som en politiker som förenade alla oavsett etnicitet och religion.

Alla som kan jobba ska jobba

Insändare Socialdemokraterna har styrt Sigtuna kommun sedan 2002 fram till 2017 och har genom en medveten och expansiv jobb- och näringslivspolitik skapat stark tillväxt.

farbrorbla_host2017
forskontor

Vad kostar högeralliansens trixande skattebetalarna?

Insändare En busslast med fler politiker – det är vad högeralliansens och Miljöpartiets trixande med nämndstorlekarna innebär. Vad kalaset kostar skattebetalarna vill de inte tala om. Efter konstens alla regler, öppenhet och transparens samt inget trixande -det var ledorden i gårdagens debattartikel, men i verkligheten hann man inte ens till startlinjen innan detta var bortblåst.

happy_homes_sommar
marknad_steninge

Ibland kan vi inte skriva om allt…

Krönikor ”Nu är helikoptern uppe igen”, ”fullt med poliser”, ”vad händer?”. märsta.nu får ibland många frågor men det är inte alltid lämpligt att gå ut med information.

Interna koalitions-slitningar bakom M-förlusten 2002

Insändare I början och slutet av SVT-programmet ”Uppdrag granskning” 2017-04-26 hävdar Peter Kockum (M)att det var ”kyrktomten” som gjorde att de borgerliga förlorade kommunvalet i september 2002. Har han rätt i det? Jag menar att svaret är nej.

Näthatet

Vi accepterar inte påhopp

Krönikor Tonen på sociala medier har eskalerat och trots våra rensningar framkommer ibland en del påhopp mot både oss i redaktionen och andra. Den här personen kallade märsta.nu:s ägare för "råtta" med "kränkande" kvinnosyn

Vad vill och gör då Sverigedemokraterna?

Insändare Det måste ta emot att göra sig till toffel åt en koalition, där ”fiender” som MP, L och C ingår. Tofflor är bekväma att ha hemma men inte så värst fina och eleganta att vistas med på stan. Eller kommer SD att visa var makten i det uppkomna läget egentligen finns, och göra livet surt för den regnbåge, som man nekats plats i?

S har hjälpt många föreningar sedan 2002

Insändare I SVT-programmet Uppdrag granskning den 26 april framställdes det som otillbörligt, att en församling år 2002 gavs löfte/möjlighet att köpa en tomt för att uppföra en kyrka med villkoret att församlingen för framtiden skulle tillhandahålla kommunen en önskad, stor samlingssal.

Festspecialisten – Standard
agy2
solrosvagen28
colorama_jan
vanster_mote
dogranch
connys
slutstation
jul2018
lions_standard
nfc_vinter
blackfriday
borg
frisyr2018
cricketklubben
matcher_skanela
standard
vidargatan7
lindvagen27
julgranshamtning