centrum_tvaar
Gill BrodinFoto: Henrik Juhlin
Här är busshållsplatsen där barn och unga står och väntar.Foto: Insändarbild/Centerpartiet

Tio minuter från Märsta betyder barnen ingenting!

I alla tider har föräldrar kämpat i Skånela med omnejd för att få anständiga busshållplatser som är trygga och säkra när barnen står och väntar på skolbussen. Det är ett under att inget barn dött ännu, men varför ska vi vänta på det?

centrum_tvaar

Varken trafikverket eller kommunen har lyckats att ordna en säker trafiksituation för våra barn. Det har föranlett många nära döden upplevelser för både barn, föräldrar och bilister. Döm om vår förvåning när trafikverket under 2017, i och för sig till vår stora glädje börjar förarbetet med att sätta upp fartkameror.

Enstaka insatser har gjorts runt om på busshållsplatser som visserligen har stor betydelse men är långt ifrån tillräckligt. Under 2018 hoppas vi nu att fartkamerorna kommer tas i bruk. När så sker är de ordentligt skyddade. De står med god marginal från vägen på stora asfalterade ytor och många meter ”vägräcke” som hindrar kamerorna från att bli påkörda. Det finns ingen logik i detta och man undra varför landsbygdens invånare inte värdesätts på samma sätt som resten av kommunens invånare?

Fotnot: Notera det kraftiga räcket och den asfaltera ytan och den stora bit mark man tagit i anspråk för att skydda fartkameran från trafiken i förhållande till busshållsplatsen som syns i bild där barn fått vänta på bussen under alla tider.

– Gill Brodin
Centerpartiet Sigtuna Kommun

defacto_helsida

Sigtuna kommun sviker sina anställda

Insändare Vi ser nu en stark reaktion på arbetsplatser och bland medborgarna på de nedskärningar som den styrande högermajoriteten gör i kommunens verksamheter. Även vi i Vänsterpartiet är mycket oroliga – både för hur detta påverkar våra medborgare och för hur kommunen agerar som arbetsgivare.

connys

Nödvändiga förändringar för ökad kvalitet

Insändare Just nu görs stora förändringar i hela den kommunala organisationen, inte bara inom äldreomsorgen. Förändringarna görs för att vi ska kunna uppfylla vår primära uppgift; att leverera välfärdstjänster av hög kvalitet.

happyhomes_2019
EXTRA

märsta.nu fortsätter öka

Krönikor Den gångna månaden blev det sjätte bästa någonsin för märsta.nu trots att februari bara hade 28 dagar: - Vi snittade 30 000 unika besök i veckan, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

ridskola_2019_helsida
arlandagolf

Miljöförstöringen är utbredd över hela jorden

Insändare Nästan överallt kan man läsa om och se hur utbredd miljöförstöringen och nedskräpningen av vår planet, har blivit.
I havet flyter stora öar av sopor och plats.
Under vattenytan är det fullt med plast som följer med strömmen.


bonava_helsida
karby_varme1
sangensemble

Alliansen monterar ned kommunen

Insändare Efter att ha läst Olov Holsts (M) och Karsten Bjärbos (KD) nyårskrönikör, båda helt utan konkreta förslag och politiska visioner, tycker vi i Socialdemokraterna att det är viktigt att påminna invånarna om vad den moderatledda allianspolitiken hittills inneburit för invånarna i Sigtuna kommun.

Högerbudgetar

Insändare 2019 har anlänt och vi har nu tre olika högerbudgetar som styr. Det gäller i kommun, region och riksdag. I ett läge där vi måste minska ojämlikheten som har blivit alldeles för stor i detta land ser man istället i alla budgetar en tydlig mörkblå tråd.

icavalsta_semlor

Med tunga steg

Insändare Det var med något tunga steg jag i slutet på förra året gick till fullmäktigemötet i Sigtuna kommun, det viktiga möte som behandlade det nya årets kommunala budget.

Nyårskrönikan

Olov Holst: Det finns utmaningar 2019

Krönikor Det händelserika året 2018 har nu passerat. Min personliga upplevelse av året präglas mest av valet och allt som hade med det att göra. Visserligen har inte Sverige fått någon ny regering, men Sigtuna kommun har fått en ny, stabil allianskommunledning som jag har den stora glädjen att leda.

bonava_outsider
defacto_outsider
karby2
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
sh_oppet