defacto_pan
Gill BrodinFoto: Henrik Juhlin
Här är busshållsplatsen där barn och unga står och väntar.Foto: Insändarbild/Centerpartiet

Tio minuter från Märsta betyder barnen ingenting!

I alla tider har föräldrar kämpat i Skånela med omnejd för att få anständiga busshållplatser som är trygga och säkra när barnen står och väntar på skolbussen. Det är ett under att inget barn dött ännu, men varför ska vi vänta på det?

Varken trafikverket eller kommunen har lyckats att ordna en säker trafiksituation för våra barn. Det har föranlett många nära döden upplevelser för både barn, föräldrar och bilister. Döm om vår förvåning när trafikverket under 2017, i och för sig till vår stora glädje börjar förarbetet med att sätta upp fartkameror.

Enstaka insatser har gjorts runt om på busshållsplatser som visserligen har stor betydelse men är långt ifrån tillräckligt. Under 2018 hoppas vi nu att fartkamerorna kommer tas i bruk. När så sker är de ordentligt skyddade. De står med god marginal från vägen på stora asfalterade ytor och många meter ”vägräcke” som hindrar kamerorna från att bli påkörda. Det finns ingen logik i detta och man undra varför landsbygdens invånare inte värdesätts på samma sätt som resten av kommunens invånare?

Fotnot: Notera det kraftiga räcket och den asfaltera ytan och den stora bit mark man tagit i anspråk för att skydda fartkameran från trafiken i förhållande till busshållsplatsen som syns i bild där barn fått vänta på bussen under alla tider.

– Gill Brodin
Centerpartiet Sigtuna Kommun

julbanner2
defacto_host2018

Nu återstår bara att rösta

Krönikor Krutröken har lagt sig! Valrörelsen är officiellt över. Nu återstår för partierna att dela ut valsedlar och att uppmana kommuninvånare att rösta.

happy_homes_juli

Vi är garanten för att SD inte får inflytande

Insändare När väljarna har röstat och vi har ett valresultat, är det dags att lägga prestige och hård retorik åt sidan och istället söka samarbete. Socialdemokraterna i Sigtuna kommun vill se ett blocköverskridande samarbete mellan partier som vill utveckla vår kommun och välfärden i positiv riktning.

fme_jul

Vänsterpartiet vill se en röd skatteväxling

Insändare Sverige var världens mest jämlika land men nu har vi fått ett skattesystem som är riggat för de rika. Sverige är det land där inkomstskillnaderna ökar snabbast. Därför vill Vänsterpartiet se en röd skatteväxling. Allt enligt devisen: av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.

icavalsta_julbanner

Det fjärde alternativet

Insändare M och Alliansen har i sista valveckan redovisat tre alternativa valmöjligheter för invånarna i Sigtuna kommun. Miljöpartiet konstaterar att när  Alliansen vill spara så sparas det även på valmöjligheter. I valets krutrök ser Alliansen endast tre alternativ. Miljöpartiet satsar därför, som ett sista vallöfte, att vara det fjärde alternativet.

lager_bilnet

Stoppa hedersrelaterat förtryck

Insändare Hedersrelaterat våld och förtryck är en av de främsta utmaningarna som Sverige står inför på jämställdhetsområdet. Omfattningen av hedersförtrycket är svårt att sätta en exakt siffra på, men olika studier har visat att så många som hundratusen eller fler kan vara drabbade i varierande utsträckning. Kvinnor drabbas främst, men även män är utsatta och det är inte ovanligt att de många gånger påtvingas rollen som såväl offer som förövare.


Privatisera inte våra bad

Insändare Vänsterpartiet ser det positiva med att kommunen har våra badhus i egen regi och riskerna om delar eller hela verksamheten privatiseras.

sigtuna_funkis

Du har tre val

Insändare Om bara en vecka är det val. Då ska du som boende i Sigtuna kommun avgöra vem och vilka som ska styra kommunen de kommande fyra åren.

Kultur är ingen lyx

Insändare Man får höra ofta att kommunen ska hålla sig till sina kärnverksamheter - lagstadgade uppgifter som måste genomföras. Men för oss i Vänsterpartiet behövs mer för att få en fungerande kommun där alla kan leva och bo. Där menar vi att kulturen har en mycket viktig plats.

sportfiskebanner2

S ljuger om SigtunaHem

Insändare Socialdemokraterna har i valrörelsen påstått att Moderaterna kommer att höja hyrorna i SigtunaHem med 10% om vi kommer till makten. Detta är ännu ett exempel på ”fake news”. Påståendet är helt horribelt och saknar all grund. Det är faktiskt så långt ifrån sanningen man kan komma. Marie Axelsson och Ibrahim Khalifa som sitter i bolagets styrelse vet bättre.

Politik för en grönare och mer rättvis kommun

Insändare När miljöhoten är på riktigt så kan vi inte längre lyssna på alliansens drömmar och vaga löften om oprövade tekniska lösningar. Vi måste agera nu. Vi måste visa mod och ledarskap inför framtidsfrågor som kan kännas svåra och tunga.

connys
komvuxq3_4
objekt3
funkis_2
vanster_jul
objekt4
objekt2
colorama_vinter
nrh_lania
sigtunavatten_standard
outsider