arlandagk_panorama
MUF SigtunaFoto: Pressbild

Socialdemokraterna har en unken syn på restaurangbranschen

Det är högkonjunktur i Sverige och företagen skriker efter anställda. Samtidigt som tusentals ungdomar hittar sommarjobb på den reguljära arbetsmarknaden, bl.a. i restaurangbranschen, väljer Socialdemokraterna och SSU att ta strid för en kommunal sommarjobbsgaranti och utmåla restaurangbranschen för att ha ”fruktansvärda arbetsvillkor”. Deras uttalanden är absurda.

banner_juni_artikel

Att skaffa sig ett jobb kräver ansträngning och vilja. Så ser arbetsmarknaden och verkligheten ut, där finns ingen jobbgaranti eller att någon får ett jobb. Arbetslivserfarenhet är bra och viktigt och att söka ett jobb är en del i den erfarenheten. Det är dessutom företag som skapar arbetstillfällen för oss unga, inte kommunen.

Socialdemokraterna och SSU förnekar sig inte heller när de väljer att svartmåla restaurangbranschen som står för en stor andel av de sommarjobb som finns i kommunen. Det är dessutom anmärkningsvärt att svartmåla en hel bransch och kommunledningen för att enstaka arbetsgivare inte sköter sig. Det är ett oseriöst sätt att ta debatten.

Det är tydligt att Socialdemokraterna och SSU inte ser på restaurangbranschen som den språngbräda som den är för många av oss unga. Det är olyckligt. Vi ser hellre en moderatledd kommunledning som bejakar och främjar arbetslinjen och kommunens restaurangbransch framför Socialdemokraternas svartmålning. Det förtjänar vi unga.

  • Angelo Constantine, MUF Sigtuna
  •  Mattias Lind, MUF Sigtuna
  •  Markus Iskandar, MUF Sigtuna

märsta.nu har sökt Socialdemokraterna för ett bemötande…

colorama_april2
banner_juni_helsida
defacto_helsida

Miljardsatsning på landsbygden

Insändare Vi i Sigtuna kommun drabbades hårt av fjolårets extrema torka, och allt går inte att räkna hem i pengar. För de företagare som har blivit av med sin skog eller tvingats göra sig av med boskap är det fortfarande en lång resa tillbaka. Centerpartiet ser nu till så att hela landet prioriteras och att vi får möjlighet att stötta upp och avhjälpa de mest akuta behoven efter extremsommaren 2018.

happyhomes_2019

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull

Insändare I februari i år kom en uppdaterad version av Chalmers-rapporten ”Kimatpåverkan från svenska befolkningens flygresor”. Forskarna hade gått igenom 2017 års siffror och nu inkluderat resornas utsläpp hela vägen till slutdestinationen, dvs även efter mellanlandning, liksom den så kallade höghöjdseffekten.

fme_helsida

Mer pengar till tjej- och kvinnojourer

Insändare Vi måste ta kvinnors utsatthet och otrygghet på allvar. Allt för många kvinnor utsätts för hat, hot och våld. Den ofrihet som drabbar många kvinnor kräver därför krafttag och politisk handling. Hedersförtryck och psykisk och misshandel ska inte få förekomma.

Lovade att skapa ordning och reda

Insändare I valet 2018 lovade vi inte allt till alla, men att hålla det vi lovade. Vi lovade stoppa mygel och korruption, skapa ordning och reda i ekonomin, arbeta för ökad trygghet och prioritera kommunens kärnverksamheter. Väljarna litade på oss och röstade för en tydlig alliansmajoritet i Sigtuna kommun. Nu verkställer vi löftena med tuffa och nödvändiga prioriteringar för invånarnas bästa.

oppning_helsida
sigtunavatten_standard

Sigtuna kommun sviker sina anställda

Insändare Vi ser nu en stark reaktion på arbetsplatser och bland medborgarna på de nedskärningar som den styrande högermajoriteten gör i kommunens verksamheter. Även vi i Vänsterpartiet är mycket oroliga – både för hur detta påverkar våra medborgare och för hur kommunen agerar som arbetsgivare.

sbrf_helsida

Nödvändiga förändringar för ökad kvalitet

Insändare Just nu görs stora förändringar i hela den kommunala organisationen, inte bara inom äldreomsorgen. Förändringarna görs för att vi ska kunna uppfylla vår primära uppgift; att leverera välfärdstjänster av hög kvalitet.

ica_valsta_choklad
EXTRA

märsta.nu fortsätter öka

Krönikor Den gångna månaden blev det sjätte bästa någonsin för märsta.nu trots att februari bara hade 28 dagar: - Vi snittade 30 000 unika besök i veckan, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

midsommar_valsta_outsider
sh_bovard_out
nrh
sh_oppet
connys
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
colorama_april
oppning_outsider
sbrf_outsider
fme_outsider