eurosko2
Mia Hämäläinen-PerssonFoto: Daniel Iskander

Socialdemokraterna backar upp Khalifa

Det har nu gått en tid sedan programmet uppdrag granskning sändes i SVT. Mycket har hänt sedan dess, dels i Sigtunas kommunpolitik men också internt i Socialdemokraterna.

marstac_aug

Vi har i vårt parti tagit mycket allvarligt på de anklagelser som riktats mot flera företrädare, både nuvarande och tidigare, för vårt parti. Vi har försökt få fram konkreta fakta och bevisning, inte bara löst tyckande för det som påstås i programmet. Vi har bjudit in medverkande i programmet till samtal och diskussioner, efterfrågat bevisning för påståenden och även själva tagit del av de handlingar/dokument som finns.

Socialdemokraternas partidistrikt i Stockholms län har även de varit inkopplade i frågan. Inte heller de har fått någon som helst bevisning för påståendena om att det skulle ha förekommit några oegentligheter i Socialdemokraterna i Sigtuna kommun.

Den fråga vi ställer oss är hur en public service-produktion som vill uppfattas som seriösa och neutrala kan låta endast en partimedlem få tolkningsföreträde framför en hel partiorganisation, utan att det ifrågasätts egenintresse eller skäl till medverkan. I programmet framställs heller ingen bevisning för det som sägs, utan allt bygger på indicier, tyckande och lösa påståenden.

Nu en tid efteråt kan vi konstatera att ingen har kunnat ge några belägg för påståenden som att det skulle finnas ett maffiastyre eller att det skulle förekomma korruption. Skulle det förekommit olaglig verksamhet, såsom korruption, hade en polisutredning självfallet påbörjats. Är det någon som har faktisk bevisning att framföra, uppmanar vi denne att höra av sig till oss och presentera detta.

När det enda vi kunnat fastställa är att det inte finns någon som presenterat några som helst konkreta belägg eller bevisning för påståenden, ställer vi oss frågan om det snarare handlar om en förtalskampanj? Är det så att personer i eget syfte förtalar våra företrädare för egen vinning? Den lokala organisationen tillsammans med partidistriktet arbetar nu aktivt för att lösa de interna konflikter som funnits och utreder samtidigt om illojalt beteende förekommit.

Både vi och vårt parti har fortsatt fullt förtroende för Ibrahim Khalifa som vår företrädare. Om det finns medlemmar som på grund av detta känner att de behöver lämna sina uppdrag respekterar vi det. Däremot tar vi starkt avstånd från förtalskampanjer mot våra företrädare.

– Mia Hämäläinen Persson, ordförande för Socialdemokraterna i Sigtuna
– Lars Andersson, vice ordförande för Socialdemokraterna i Sigtuna

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Alla som kan jobba ska jobba

Insändare Socialdemokraterna har styrt Sigtuna kommun sedan 2002 fram till 2017 och har genom en medveten och expansiv jobb- och näringslivspolitik skapat stark tillväxt.

forsmaleri
vinter_bil

Vad kostar högeralliansens trixande skattebetalarna?

Insändare En busslast med fler politiker – det är vad högeralliansens och Miljöpartiets trixande med nämndstorlekarna innebär. Vad kalaset kostar skattebetalarna vill de inte tala om. Efter konstens alla regler, öppenhet och transparens samt inget trixande -det var ledorden i gårdagens debattartikel, men i verkligheten hann man inte ens till startlinjen innan detta var bortblåst.

defacto_panorama_boka_mote
jul2018

Ibland kan vi inte skriva om allt…

Krönikor ”Nu är helikoptern uppe igen”, ”fullt med poliser”, ”vad händer?”. märsta.nu får ibland många frågor men det är inte alltid lämpligt att gå ut med information.

dackia_vinter2018

Interna koalitions-slitningar bakom M-förlusten 2002

Insändare I början och slutet av SVT-programmet ”Uppdrag granskning” 2017-04-26 hävdar Peter Kockum (M)att det var ”kyrktomten” som gjorde att de borgerliga förlorade kommunvalet i september 2002. Har han rätt i det? Jag menar att svaret är nej.

Näthatet

Vi accepterar inte påhopp

Krönikor Tonen på sociala medier har eskalerat och trots våra rensningar framkommer ibland en del påhopp mot både oss i redaktionen och andra. Den här personen kallade märsta.nu:s ägare för "råtta" med "kränkande" kvinnosyn

Vad vill och gör då Sverigedemokraterna?

Insändare Det måste ta emot att göra sig till toffel åt en koalition, där ”fiender” som MP, L och C ingår. Tofflor är bekväma att ha hemma men inte så värst fina och eleganta att vistas med på stan. Eller kommer SD att visa var makten i det uppkomna läget egentligen finns, och göra livet surt för den regnbåge, som man nekats plats i?

S har hjälpt många föreningar sedan 2002

Insändare I SVT-programmet Uppdrag granskning den 26 april framställdes det som otillbörligt, att en församling år 2002 gavs löfte/möjlighet att köpa en tomt för att uppföra en kyrka med villkoret att församlingen för framtiden skulle tillhandahålla kommunen en önskad, stor samlingssal.

Socialdemokraterna satsar på unga

Insändare Alla vill ha en meningsfull tillvaro, även på sommarlovet. Att skolungdomar har ett sommarjobb är viktigt, där får de lära sig hur det är att ha ett jobb, tjäna egna pengar och ta ett viktigt steg mot självständighet.

Det går inte att tiga

Insändare Motståndet mot att socialdemokraterna fortsätter styra kommunen är massivt, inte bara hos medborgarna utan bland i stort sett alla politiska partier. Lika stor är förnekelsen bland kommunens socialdemokrater. Allt är andras fel.

frisyr2018
cricketklubben
borg
standard_ridskola
connys
lions_standard
blackfriday
dalgatan7b
dogranch
Festspecialisten – Standard
matcher_skanela
skolgatan6d
nfc_vinter
steningeliden32
standard
colorama_jan
agy2
slutstation
yrkesutbildningen
Norra Redovisningshuset