invigning_clasohlsson
Mia Hämäläinen-PerssonFoto: Daniel Iskander

Socialdemokraterna backar upp Khalifa

Det har nu gått en tid sedan programmet uppdrag granskning sändes i SVT. Mycket har hänt sedan dess, dels i Sigtunas kommunpolitik men också internt i Socialdemokraterna.

banner_artikel

Vi har i vårt parti tagit mycket allvarligt på de anklagelser som riktats mot flera företrädare, både nuvarande och tidigare, för vårt parti. Vi har försökt få fram konkreta fakta och bevisning, inte bara löst tyckande för det som påstås i programmet. Vi har bjudit in medverkande i programmet till samtal och diskussioner, efterfrågat bevisning för påståenden och även själva tagit del av de handlingar/dokument som finns.

Socialdemokraternas partidistrikt i Stockholms län har även de varit inkopplade i frågan. Inte heller de har fått någon som helst bevisning för påståendena om att det skulle ha förekommit några oegentligheter i Socialdemokraterna i Sigtuna kommun.

Den fråga vi ställer oss är hur en public service-produktion som vill uppfattas som seriösa och neutrala kan låta endast en partimedlem få tolkningsföreträde framför en hel partiorganisation, utan att det ifrågasätts egenintresse eller skäl till medverkan. I programmet framställs heller ingen bevisning för det som sägs, utan allt bygger på indicier, tyckande och lösa påståenden.

Nu en tid efteråt kan vi konstatera att ingen har kunnat ge några belägg för påståenden som att det skulle finnas ett maffiastyre eller att det skulle förekomma korruption. Skulle det förekommit olaglig verksamhet, såsom korruption, hade en polisutredning självfallet påbörjats. Är det någon som har faktisk bevisning att framföra, uppmanar vi denne att höra av sig till oss och presentera detta.

När det enda vi kunnat fastställa är att det inte finns någon som presenterat några som helst konkreta belägg eller bevisning för påståenden, ställer vi oss frågan om det snarare handlar om en förtalskampanj? Är det så att personer i eget syfte förtalar våra företrädare för egen vinning? Den lokala organisationen tillsammans med partidistriktet arbetar nu aktivt för att lösa de interna konflikter som funnits och utreder samtidigt om illojalt beteende förekommit.

Både vi och vårt parti har fortsatt fullt förtroende för Ibrahim Khalifa som vår företrädare. Om det finns medlemmar som på grund av detta känner att de behöver lämna sina uppdrag respekterar vi det. Däremot tar vi starkt avstånd från förtalskampanjer mot våra företrädare.

– Mia Hämäläinen Persson, ordförande för Socialdemokraterna i Sigtuna
– Lars Andersson, vice ordförande för Socialdemokraterna i Sigtuna

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Tio minuter från Märsta betyder barnen ingenting!

Insändare I alla tider har föräldrar kämpat i Skånela med omnejd för att få anständiga busshållplatser som är trygga och säkra när barnen står och väntar på skolbussen. Det är ett under att inget barn dött ännu, men varför ska vi vänta på det?

varen2018

Moderaterna motarbetar valdeltagandet

Insändare Den moderatledda koalitionen har beslutat att kommunen ska avbryta den påbörjade rekryteringen av demokratiambassadörer. Deras viktigaste arbetsuppgift skulle ha varit att gå ut i kommundelarna och prata med invånarna för att få fler att använda sin rösträtt i valet i september.

februari

Elvägar är framtiden

Insändare Klimatkrisen är akut. Om Sverige ska klara av kraven i Parisavtalet så måste vi ställa om snabbare. Det gäller framförallt transportsektorn. Med ökad elektrifiering av fordonsflottan kan vi lösa klimatkrisen och problemen med luftkvalitet i städerna.

Friheten tillbaka – rädda assistansen

Insändare Personlig assistans var tänkt som en frihetsreform, en möjlighet att leva som andra också för dem som har omfattande funktionsnedsättningar, men det har steg för steg smulats sönder vilket även drabbar invånare i Sigtuna kommun. Reglerna för vilka som har rätt till assistans tolkas allt hårdare. Över 1200 personer har blivit av med sitt stöd och många fler har fått stora neddragningar.

center_banner2

Inspirerande klimatplan andas centerpartistisk miljöpolitik

Insändare Under torsdagens möte i kommunfullmäktige antogs Sigtuna kommuns klimatplan. Kommunens satsning på förnybar energi är mycket glädjande för ett parti som under många år arbetat för att lyfta miljöfrågan generellt men i synnerhet vikten av att på ett hållbart sätt växla från fossila bränslen till förnybara.

forskontor
dackia_2018

Sverige är inte jämställt

Insändare Visst har mycket blivit bättre, men Sverige är fortfarande inte jämställt. Flickor i Sverige könsstympas och gifts bort mot sin vilja. Många flickor och kvinnor har inte rätt att röra sig fritt, tala med vem de vill eller klä sig som de vill.

Ett starkt Vänsterparti är ett måste

Insändare Det var trevligt att läsa Socialdemokraternas svar om vilken fråga man trodde skulle bli den viktigaste i valet i höst. De tycker precis som Vänsterpartiet att en stark gemensam välfärd är oerhört viktigt, speciellt för att få ett mer jämlikt samhälle. Ett samhälle för alla och inte bara för de rikaste.

Närodlad matpolitik

Insändare Med den nya koalitionen i ledningen blir Sigtuna kommun en grönare kommun med stort fokus på långsiktig närodlad hållbarhet.

märsta.nu tio år

Krönikor Idag fyller märsta.nu tio år. Sajten lanserades 1:a februari 2008 sedan jag tillsammans med tre andra entreprenörer i kommunen ansett att behovet för hyperlokala nyheter i Sigtuna kommun var stort.

Är kommunens ekonomi dålig?

Insändare Sedan i höstas görs det med eftertryck gällande att kommunens ekonomi är dålig. Det hävdas att kommunen under åren 2018-2020 måste spara betydande belopp på sin drift med syftet att år 2020 klara kärnverksamheterna och samtidigt få ett rejält ekonomiskt resultat – en rejäl siffra ”på sista raden”. Men är det så, om man ser till alla möjligheter som står till buds?

gott nytt år

Kommunalrådets Nyårskrönika

Krönikor År 2017 går mot sitt slut. Året har inneburit en hel del turbulens i politiken. Såväl internationellt som nationellt och inte minst i Sigtuna kommun.

objekt2
nfc_vinter
objekt3
Norra Redovisningshuset
standard_ridskola
objekt4
outsider_defacto
val2018
connys
vuxentutbildning
sigtunavatten_standard
standard_start
veterankraft_standard
matcher_skanela