eurosko_december
Mia Hämäläinen-PerssonFoto: Daniel Iskander

Socialdemokraterna backar upp Khalifa

Det har nu gått en tid sedan programmet uppdrag granskning sändes i SVT. Mycket har hänt sedan dess, dels i Sigtunas kommunpolitik men också internt i Socialdemokraterna.

Vi har i vårt parti tagit mycket allvarligt på de anklagelser som riktats mot flera företrädare, både nuvarande och tidigare, för vårt parti. Vi har försökt få fram konkreta fakta och bevisning, inte bara löst tyckande för det som påstås i programmet. Vi har bjudit in medverkande i programmet till samtal och diskussioner, efterfrågat bevisning för påståenden och även själva tagit del av de handlingar/dokument som finns.

Socialdemokraternas partidistrikt i Stockholms län har även de varit inkopplade i frågan. Inte heller de har fått någon som helst bevisning för påståendena om att det skulle ha förekommit några oegentligheter i Socialdemokraterna i Sigtuna kommun.

Den fråga vi ställer oss är hur en public service-produktion som vill uppfattas som seriösa och neutrala kan låta endast en partimedlem få tolkningsföreträde framför en hel partiorganisation, utan att det ifrågasätts egenintresse eller skäl till medverkan. I programmet framställs heller ingen bevisning för det som sägs, utan allt bygger på indicier, tyckande och lösa påståenden.

Nu en tid efteråt kan vi konstatera att ingen har kunnat ge några belägg för påståenden som att det skulle finnas ett maffiastyre eller att det skulle förekomma korruption. Skulle det förekommit olaglig verksamhet, såsom korruption, hade en polisutredning självfallet påbörjats. Är det någon som har faktisk bevisning att framföra, uppmanar vi denne att höra av sig till oss och presentera detta.

När det enda vi kunnat fastställa är att det inte finns någon som presenterat några som helst konkreta belägg eller bevisning för påståenden, ställer vi oss frågan om det snarare handlar om en förtalskampanj? Är det så att personer i eget syfte förtalar våra företrädare för egen vinning? Den lokala organisationen tillsammans med partidistriktet arbetar nu aktivt för att lösa de interna konflikter som funnits och utreder samtidigt om illojalt beteende förekommit.

Både vi och vårt parti har fortsatt fullt förtroende för Ibrahim Khalifa som vår företrädare. Om det finns medlemmar som på grund av detta känner att de behöver lämna sina uppdrag respekterar vi det. Däremot tar vi starkt avstånd från förtalskampanjer mot våra företrädare.

– Mia Hämäläinen Persson, ordförande för Socialdemokraterna i Sigtuna
– Lars Andersson, vice ordförande för Socialdemokraterna i Sigtuna

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Holst: (S) sysslar med historieförfalskning och lögner

Insändare Att läsa Steffen Oxenvads, socialdemokraternas nye politiske sekreterare, inlägg på sociala medier är beklämmande. En ren historieförfalskning blandas med ogrundade påståenden, halvsanningar och rena lögner. En enkel faktagranskning kan snabbt visa verkligheten.

happy_homes_sommar

Är kommunens ekonomi dålig?

Insändare Sedan i höstas görs det med eftertryck gällande att kommunens ekonomi är dålig. Det hävdas att kommunen under åren 2018-2020 måste spara betydande belopp på sin drift med syftet att år 2020 klara kärnverksamheterna och samtidigt få ett rejält ekonomiskt resultat – en rejäl siffra ”på sista raden”. Men är det så, om man ser till alla möjligheter som står till buds?

gott nytt år

Kommunalrådets Nyårskrönika

Krönikor År 2017 går mot sitt slut. Året har inneburit en hel del turbulens i politiken. Såväl internationellt som nationellt och inte minst i Sigtuna kommun.

kulturklapp

Nyårslöfte vi bör avge: ”Jag ska nöjesflyga mindre 2018!”

Insändare Att den fortgående uppvärmningen av atmosfären behöver stoppas är alla vettiga stater och människor överens om. Vi sänder genom vår jättehöga energianvändning ett övermått av koldioxid upp i lufthavet där den bildar ett allt tjockare, alltmer värmande och därmed allt farligare växthustak över oss.

defacto_panorama_boka_mote

Vinstuttag skadar välfärden

Insändare I sin första budget väljer Regnbågskoalitionen att lägga ned en ny kommunal konsthall, privatiserar driften av Midgårdsbadet och ange att upp till 50 procent av den kommunala verksamheten ska kunna utföras av annan leverantör än kommunen.

forskontor

Ali Wandi förenade alla

Krönikor Efter en tids sjukdom har socialdemokraten Ali Wandi gått bort, han blev 51 år gammal. Chefredaktör Daniel Iskander minns Ali som en politiker som förenade alla oavsett etnicitet och religion.

Alla som kan jobba ska jobba

Insändare Socialdemokraterna har styrt Sigtuna kommun sedan 2002 fram till 2017 och har genom en medveten och expansiv jobb- och näringslivspolitik skapat stark tillväxt.

magget_dejt

Vad kostar högeralliansens trixande skattebetalarna?

Insändare En busslast med fler politiker – det är vad högeralliansens och Miljöpartiets trixande med nämndstorlekarna innebär. Vad kalaset kostar skattebetalarna vill de inte tala om. Efter konstens alla regler, öppenhet och transparens samt inget trixande -det var ledorden i gårdagens debattartikel, men i verkligheten hann man inte ens till startlinjen innan detta var bortblåst.

Ibland kan vi inte skriva om allt…

Krönikor ”Nu är helikoptern uppe igen”, ”fullt med poliser”, ”vad händer?”. märsta.nu får ibland många frågor men det är inte alltid lämpligt att gå ut med information.

connys
standard
objekt2
vinterstudiobf
matcher_skanela
biokalla_dec
objekt3
nfc_vinter
Norra Redovisningshuset
objekt1
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola