banner_moderaterna

Oxenvad: Holst en vind från dåtiden

Den elfte januari går kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) ut på märsta.nu med beskedet att inga hyresrätter kommer att färdigställas av Sigtunahem under 2018.

banner_moderaterna_artikel

Jag kommenterade artikeln på min egen facebookvägg, vilket ledde till ett häftigt personangrepp från Olov Holst på märsta.nu. Det förtjänar ett svar, dels påstående om historieförfalskning och lögner dels om tonen i Sigtunapolitiken.

Jag kritiseras för att säga att koalitionen inte tänker bygga hyresrätter, efter att Holst sagt att de inte tänker bygga hyresrätter. Han menar att de visst planerar för att bygga och han hänvisar till bostadsförsörjningsprogrammet. Vad är rätt och fel? Jo, det planeras för byggas, men det planeras för att någon annan ska bygga, inte Sigtuna kommun!

Sen kritiseras S för att ha sålt mark för att täcka driften i kommunen, vilket framstår som en märklig kritik från Holst som tagit ut fem miljoner från Sigtunahem för att täcka just drift. Det är fakta, och fakta har ofta lite flera sidor än vad Holst ger sken av. Påstående om lögner känns igen från budgetfullmäktige. Till och med när vi läste högt ur den budget som koalitionen hade föreslagit fick vi veta att vi ljög. Den inställningen till fakta påminner mycket om påstående om fake news.

Olov Holst vill också gärna beskriva mig som ny, ”den nya politiska sekreteraren”, trots att han vet att jag varit förtroendevald i Sigtuna kommun i tio år. Det påminner om den härskarteknik han använt mot #metoo-rörelsen först genom robotskämtet som han fick ge en halvhjärtad ursäkt för, sen genom att på sociala medier förminska utsatta kvinnors berättelser till ett utslag av offermentalitet. Påstående om fake news och en tveksam syn på kvinnors berättelser påminner mest om en president i väst.

Angreppet från Olov Holst är som en vind från dåtiden, där två gubbar stod i kommunfullmäktige och skällde på varandra inför publik. Det fanns ingen ambition om lösning enbart konflikt.

Att moderater inte håller med socialdemokrater kommer inte som en överraskning för väljarna. Men sättet vi talar till varandra är vad som skapar grund för kompromisser och lösningar. Jag är vänster men samarbetar gärna med konstruktiva högerkrafter. Jag respekterar Olov Holsts åsikter, därför att han har rätt att ha dem även när han har fel.

Utan investeringar skapas inte jobb och välfärd. Socialdemokratin ska fortsatt utvecklas och det socialdemokratiska budskapet ska ständigt förnyas men bygga på samma värderingar om rättvisa, jämlikhet och frihet som tidigare.

Vi behöver återskapa den konstruktiva tonen i Sigtunapolitiken. Gubbarnas och hatarnas tid måste vara över. Vi behöver bli ett modernt politisk forum, där vi söker fakta och lösningar istället för att stå i talarstolen och skälla på varandra.

  • Steffen Oxenvad (S)
gotenehus

Något måste göras

Insändare Det är två saker som oroar mig allra mest: Hur vissa beter sig mot andra människor och hur vi behandlar vår jord. Samhällsklimatet har hårdnat och flera känner att det är okej att häva ur sig vad som helst, i synnerhet på sociala medier. Det är lätt att gilla eller dela något. Men stämmer det som står eller är det bara där för att du ska reagera och sen gå vidare till nästa inlägg?

steningeslottsommar

Värna miljö och natur

Insändare Det finns mycket vacker natur i vår kommun, och många har flyttat hit just för att ha nära till naturen. Vi har det centralt belägna Rävstaområdet, vars naturreservat vi nyligen beslutat att utvidga, vi har Mälaren, men vi har också en hel del utmaningar. Naturskyddsföreningen har gett Liberalernas miljöpolitik högst betyg i alliansen. Vi har en vision om att Sigtuna skall bli känt för att ta ansvar för miljö och klimat.

banner_center_helsida_tva
marstakalaset

Stoppa hedersrelaterat våld och förtryck

Insändare Varje människa har rätt att leva, tro och älska som den vill i Sverige. Liberalerna har länge drivit på för att bekämpa hedersrelaterat förtryck för att försvara varje människas frihet. Mänskliga rättigheter får inte kränkas i hederns namn. Vi måste stå vid de utsattas sida och göra allt i vår makt för att stoppa detta.

valet2018

Nu kommer ValExtra

Krönikor Tidningen märsta.nu ValExtra delas ut till alla kommuninvånare nästa vecka. Tidningen innebär startskottet för ökad valbevakning!

happy_homes_juli

Inget röstfiske i äldreomsorgen

Insändare Det är ett spännande och ansvarsfullt uppdrag att vara ordförande i en kommunal nämnd. Kontakten med chefer, personal och brukare är både stimulerande och utmanande. Men… Från tid till annan är det faktiskt också ganska tufft!

sap_valet2018

Stärk hälsan i Sigtuna kommun

Insändare Vi vill tidigt mota bort ohälsa men också säkerställa att vården finns där när den behövs. Hälsan för invånarna har förbättrats under senare år, men skillnaderna i hälsa är stora. Utbildningsnivå, inkomst och bostadsort spelar roll för hur man mår fysiskt och psykiskt på ett sätt som vi måste ta på största allvar. Där hälsan är som sämst måste vården vara starkast. Det kräver en närvarande och tillgänglig vård samt ett långsiktigt arbete.

theweek_2018

Våldsprevention i skolan

Insändare I SCB:s medborgarundersökning för 2017 står det klart att invånarna i Sigtuna kommun ser otryggheten som ett stort problem. Det är oacceptabelt.

centerpartiet_helsida_ett

Fortfarande tomma spökhus i Märsta port

Insändare Vi har nu kommit in i maj 2018 och tre av de nyaste husen i Märsta port står fortfarande helt tomma. Det är över 100 lägenheter som står tomma! Man blir arg varje gång man går förbi dem och påminns om detta slöseri, samtidigt som så många letar efter ett boende. Det är inte alls roligt att ha dessa spökhus i våran kommun.

Tio minuter från Märsta betyder barnen ingenting!

Insändare I alla tider har föräldrar kämpat i Skånela med omnejd för att få anständiga busshållplatser som är trygga och säkra när barnen står och väntar på skolbussen. Det är ett under att inget barn dött ännu, men varför ska vi vänta på det?

Moderaterna motarbetar valdeltagandet

Insändare Den moderatledda koalitionen har beslutat att kommunen ska avbryta den påbörjade rekryteringen av demokratiambassadörer. Deras viktigaste arbetsuppgift skulle ha varit att gå ut i kommundelarna och prata med invånarna för att få fler att använda sin rösträtt i valet i september.

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
sd_val2018
sfs_outsider
skanela_standard
objekt4
objekt3