sportlov_centrum

Oxenvad: Holst en vind från dåtiden

Den elfte januari går kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) ut på märsta.nu med beskedet att inga hyresrätter kommer att färdigställas av Sigtunahem under 2018.

sportlov_centrum

Jag kommenterade artikeln på min egen facebookvägg, vilket ledde till ett häftigt personangrepp från Olov Holst på märsta.nu. Det förtjänar ett svar, dels påstående om historieförfalskning och lögner dels om tonen i Sigtunapolitiken.

Jag kritiseras för att säga att koalitionen inte tänker bygga hyresrätter, efter att Holst sagt att de inte tänker bygga hyresrätter. Han menar att de visst planerar för att bygga och han hänvisar till bostadsförsörjningsprogrammet. Vad är rätt och fel? Jo, det planeras för byggas, men det planeras för att någon annan ska bygga, inte Sigtuna kommun!

Sen kritiseras S för att ha sålt mark för att täcka driften i kommunen, vilket framstår som en märklig kritik från Holst som tagit ut fem miljoner från Sigtunahem för att täcka just drift. Det är fakta, och fakta har ofta lite flera sidor än vad Holst ger sken av. Påstående om lögner känns igen från budgetfullmäktige. Till och med när vi läste högt ur den budget som koalitionen hade föreslagit fick vi veta att vi ljög. Den inställningen till fakta påminner mycket om påstående om fake news.

Olov Holst vill också gärna beskriva mig som ny, ”den nya politiska sekreteraren”, trots att han vet att jag varit förtroendevald i Sigtuna kommun i tio år. Det påminner om den härskarteknik han använt mot #metoo-rörelsen först genom robotskämtet som han fick ge en halvhjärtad ursäkt för, sen genom att på sociala medier förminska utsatta kvinnors berättelser till ett utslag av offermentalitet. Påstående om fake news och en tveksam syn på kvinnors berättelser påminner mest om en president i väst.

Angreppet från Olov Holst är som en vind från dåtiden, där två gubbar stod i kommunfullmäktige och skällde på varandra inför publik. Det fanns ingen ambition om lösning enbart konflikt.

Att moderater inte håller med socialdemokrater kommer inte som en överraskning för väljarna. Men sättet vi talar till varandra är vad som skapar grund för kompromisser och lösningar. Jag är vänster men samarbetar gärna med konstruktiva högerkrafter. Jag respekterar Olov Holsts åsikter, därför att han har rätt att ha dem även när han har fel.

Utan investeringar skapas inte jobb och välfärd. Socialdemokratin ska fortsatt utvecklas och det socialdemokratiska budskapet ska ständigt förnyas men bygga på samma värderingar om rättvisa, jämlikhet och frihet som tidigare.

Vi behöver återskapa den konstruktiva tonen i Sigtunapolitiken. Gubbarnas och hatarnas tid måste vara över. Vi behöver bli ett modernt politisk forum, där vi söker fakta och lösningar istället för att stå i talarstolen och skälla på varandra.

  • Steffen Oxenvad (S)
ridskola_2019_helsida
sangensemble

Alliansen monterar ned kommunen

Insändare Efter att ha läst Olov Holsts (M) och Karsten Bjärbos (KD) nyårskrönikör, båda helt utan konkreta förslag och politiska visioner, tycker vi i Socialdemokraterna att det är viktigt att påminna invånarna om vad den moderatledda allianspolitiken hittills inneburit för invånarna i Sigtuna kommun.

korpen_jan-feb

Högerbudgetar

Insändare 2019 har anlänt och vi har nu tre olika högerbudgetar som styr. Det gäller i kommun, region och riksdag. I ett läge där vi måste minska ojämlikheten som har blivit alldeles för stor i detta land ser man istället i alla budgetar en tydlig mörkblå tråd.

Med tunga steg

Insändare Det var med något tunga steg jag i slutet på förra året gick till fullmäktigemötet i Sigtuna kommun, det viktiga möte som behandlade det nya årets kommunala budget.

sportlov2019
Nyårskrönikan

Olov Holst: Det finns utmaningar 2019

Krönikor Det händelserika året 2018 har nu passerat. Min personliga upplevelse av året präglas mest av valet och allt som hade med det att göra. Visserligen har inte Sverige fått någon ny regering, men Sigtuna kommun har fått en ny, stabil allianskommunledning som jag har den stora glädjen att leda.

arlandagolf
icavalsta_semlor

Nu återstår bara att rösta

Krönikor Krutröken har lagt sig! Valrörelsen är officiellt över. Nu återstår för partierna att dela ut valsedlar och att uppmana kommuninvånare att rösta.

banner_trerosor

Vi är garanten för att SD inte får inflytande

Insändare När väljarna har röstat och vi har ett valresultat, är det dags att lägga prestige och hård retorik åt sidan och istället söka samarbete. Socialdemokraterna i Sigtuna kommun vill se ett blocköverskridande samarbete mellan partier som vill utveckla vår kommun och välfärden i positiv riktning.

connys

Vänsterpartiet vill se en röd skatteväxling

Insändare Sverige var världens mest jämlika land men nu har vi fått ett skattesystem som är riggat för de rika. Sverige är det land där inkomstskillnaderna ökar snabbast. Därför vill Vänsterpartiet se en röd skatteväxling. Allt enligt devisen: av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.

happyhomes_2019

Det fjärde alternativet

Insändare M och Alliansen har i sista valveckan redovisat tre alternativa valmöjligheter för invånarna i Sigtuna kommun. Miljöpartiet konstaterar att när  Alliansen vill spara så sparas det även på valmöjligheter. I valets krutrök ser Alliansen endast tre alternativ. Miljöpartiet satsar därför, som ett sista vallöfte, att vara det fjärde alternativet.

Stoppa hedersrelaterat förtryck

Insändare Hedersrelaterat våld och förtryck är en av de främsta utmaningarna som Sverige står inför på jämställdhetsområdet. Omfattningen av hedersförtrycket är svårt att sätta en exakt siffra på, men olika studier har visat att så många som hundratusen eller fler kan vara drabbade i varierande utsträckning. Kvinnor drabbas främst, men även män är utsatta och det är inte ovanligt att de många gånger påtvingas rollen som såväl offer som förövare.


nrh
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider