bovard_sh
Foto: Privat

Nu behöver vi en polisstation i Sigtuna Kommun!

Det finns en upplevd oro för den ökade brottsligheten bland de boende och företag i Sigtuna Kommun.

banner_juni_artikel

Oron för ungdomsbrottslighet, inbrott, knarkhandel till radikalisering av delar av samhället. Vi tror att en polisnärvaro bland allmänheten kan lindra den upplevda, tydliga oron. Idag ser vi polisen i Sigtuna mest på foto, TV eller vid mer förekommande dramatiska polisingripande bland oss.

Vi tror att en fungerande polisnärvaro i Rosersberg, Märsta, Valsta och Sigtuna stad skulle hindra en eskalering av brottsligheten. En fungerande dialog mellan polisen och allmänheten hindrar händelser från att eskalera till allvarligt brott. Idag rapporteras inte alla brottsfall eftersom det är tidskrävande att åka till Sollentuna Polisstation och främst för att det inte händer så värst mycket med anmälan. Att ringa till polisen och polisens närvaro vid brottsplatsen ofta resulterar i att gärningsmännen är redan borta från platsen.

Så det finns ett förskönande tal i brottsstatistiken. Den upplevda brottsligheten är mycket större än den rapporterade brottsligheten. En polisstation i den expansiva Sigtuna kommun skulle underlätta för alla som bor och verkar i kommunen. En fortsättning av den rådande situationen eller utan polisnärvaro blir en negativ spiral som leder oss mot att vi tappar hela områden till brottsligheten Idag är brottsproblemet stort dock fortfarande hanterbart.

Jag tror att en ökad polisnärvaro genom en bemannad polisstation i Sigtuna Kommun minskar min oro för brottsligheten och gör Sigtuna Kommun till en bättre, tryggare plats att bo och verka i. I denna fråga spelar våra lokala politiker en underordnad betydelse. Kritiken och begäran om en ökad polisnärvaro i kommunen ska i första hand riktas mot Polismyndigheten.

Dock med stöd av våra lokala politiker i Sigtuna. Ifall vi tillhör någon förening eller politiskt parti kan vi alltid kontakta dem och fråga var de står i den här fråga. Och agera därefter.

  • Lorenzo Garcia
oppning_helsida
fme_helsida
midsommar_valsta_helsida

Miljardsatsning på landsbygden

Insändare Vi i Sigtuna kommun drabbades hårt av fjolårets extrema torka, och allt går inte att räkna hem i pengar. För de företagare som har blivit av med sin skog eller tvingats göra sig av med boskap är det fortfarande en lång resa tillbaka. Centerpartiet ser nu till så att hela landet prioriteras och att vi får möjlighet att stötta upp och avhjälpa de mest akuta behoven efter extremsommaren 2018.

happyhomes_2019

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull

Insändare I februari i år kom en uppdaterad version av Chalmers-rapporten ”Kimatpåverkan från svenska befolkningens flygresor”. Forskarna hade gått igenom 2017 års siffror och nu inkluderat resornas utsläpp hela vägen till slutdestinationen, dvs även efter mellanlandning, liksom den så kallade höghöjdseffekten.

sbrf_helsida

Mer pengar till tjej- och kvinnojourer

Insändare Vi måste ta kvinnors utsatthet och otrygghet på allvar. Allt för många kvinnor utsätts för hat, hot och våld. Den ofrihet som drabbar många kvinnor kräver därför krafttag och politisk handling. Hedersförtryck och psykisk och misshandel ska inte få förekomma.

Lovade att skapa ordning och reda

Insändare I valet 2018 lovade vi inte allt till alla, men att hålla det vi lovade. Vi lovade stoppa mygel och korruption, skapa ordning och reda i ekonomin, arbeta för ökad trygghet och prioritera kommunens kärnverksamheter. Väljarna litade på oss och röstade för en tydlig alliansmajoritet i Sigtuna kommun. Nu verkställer vi löftena med tuffa och nödvändiga prioriteringar för invånarnas bästa.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida

Sigtuna kommun sviker sina anställda

Insändare Vi ser nu en stark reaktion på arbetsplatser och bland medborgarna på de nedskärningar som den styrande högermajoriteten gör i kommunens verksamheter. Även vi i Vänsterpartiet är mycket oroliga – både för hur detta påverkar våra medborgare och för hur kommunen agerar som arbetsgivare.

ica_valsta_choklad

Nödvändiga förändringar för ökad kvalitet

Insändare Just nu görs stora förändringar i hela den kommunala organisationen, inte bara inom äldreomsorgen. Förändringarna görs för att vi ska kunna uppfylla vår primära uppgift; att leverera välfärdstjänster av hög kvalitet.

colorama_april2
EXTRA

märsta.nu fortsätter öka

Krönikor Den gångna månaden blev det sjätte bästa någonsin för märsta.nu trots att februari bara hade 28 dagar: - Vi snittade 30 000 unika besök i veckan, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

colorama_april
sh_bovard_out
oppning_outsider
sbrf_outsider
fme_outsider
connys
ridskola2019_outsider
midsommar_valsta_outsider
sh_oppet
nrh
defacto_outsider