arlandagk_panorama
Foto: Privat

Nu behöver vi en polisstation i Sigtuna Kommun!

Det finns en upplevd oro för den ökade brottsligheten bland de boende och företag i Sigtuna Kommun.

centrum_pask

Oron för ungdomsbrottslighet, inbrott, knarkhandel till radikalisering av delar av samhället. Vi tror att en polisnärvaro bland allmänheten kan lindra den upplevda, tydliga oron. Idag ser vi polisen i Sigtuna mest på foto, TV eller vid mer förekommande dramatiska polisingripande bland oss.

Vi tror att en fungerande polisnärvaro i Rosersberg, Märsta, Valsta och Sigtuna stad skulle hindra en eskalering av brottsligheten. En fungerande dialog mellan polisen och allmänheten hindrar händelser från att eskalera till allvarligt brott. Idag rapporteras inte alla brottsfall eftersom det är tidskrävande att åka till Sollentuna Polisstation och främst för att det inte händer så värst mycket med anmälan. Att ringa till polisen och polisens närvaro vid brottsplatsen ofta resulterar i att gärningsmännen är redan borta från platsen.

Så det finns ett förskönande tal i brottsstatistiken. Den upplevda brottsligheten är mycket större än den rapporterade brottsligheten. En polisstation i den expansiva Sigtuna kommun skulle underlätta för alla som bor och verkar i kommunen. En fortsättning av den rådande situationen eller utan polisnärvaro blir en negativ spiral som leder oss mot att vi tappar hela områden till brottsligheten Idag är brottsproblemet stort dock fortfarande hanterbart.

Jag tror att en ökad polisnärvaro genom en bemannad polisstation i Sigtuna Kommun minskar min oro för brottsligheten och gör Sigtuna Kommun till en bättre, tryggare plats att bo och verka i. I denna fråga spelar våra lokala politiker en underordnad betydelse. Kritiken och begäran om en ökad polisnärvaro i kommunen ska i första hand riktas mot Polismyndigheten.

Dock med stöd av våra lokala politiker i Sigtuna. Ifall vi tillhör någon förening eller politiskt parti kan vi alltid kontakta dem och fråga var de står i den här fråga. Och agera därefter.

  • Lorenzo Garcia

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull

Insändare I februari i år kom en uppdaterad version av Chalmers-rapporten ”Kimatpåverkan från svenska befolkningens flygresor”. Forskarna hade gått igenom 2017 års siffror och nu inkluderat resornas utsläpp hela vägen till slutdestinationen, dvs även efter mellanlandning, liksom den så kallade höghöjdseffekten.

colorama_april2

Mer pengar till tjej- och kvinnojourer

Insändare Vi måste ta kvinnors utsatthet och otrygghet på allvar. Allt för många kvinnor utsätts för hat, hot och våld. Den ofrihet som drabbar många kvinnor kräver därför krafttag och politisk handling. Hedersförtryck och psykisk och misshandel ska inte få förekomma.

happyhomes_2019

Lovade att skapa ordning och reda

Insändare I valet 2018 lovade vi inte allt till alla, men att hålla det vi lovade. Vi lovade stoppa mygel och korruption, skapa ordning och reda i ekonomin, arbeta för ökad trygghet och prioritera kommunens kärnverksamheter. Väljarna litade på oss och röstade för en tydlig alliansmajoritet i Sigtuna kommun. Nu verkställer vi löftena med tuffa och nödvändiga prioriteringar för invånarnas bästa.

sigtunavatten_standard

Sigtuna kommun sviker sina anställda

Insändare Vi ser nu en stark reaktion på arbetsplatser och bland medborgarna på de nedskärningar som den styrande högermajoriteten gör i kommunens verksamheter. Även vi i Vänsterpartiet är mycket oroliga – både för hur detta påverkar våra medborgare och för hur kommunen agerar som arbetsgivare.

fme_helsida

Nödvändiga förändringar för ökad kvalitet

Insändare Just nu görs stora förändringar i hela den kommunala organisationen, inte bara inom äldreomsorgen. Förändringarna görs för att vi ska kunna uppfylla vår primära uppgift; att leverera välfärdstjänster av hög kvalitet.

ica_pask
EXTRA

märsta.nu fortsätter öka

Krönikor Den gångna månaden blev det sjätte bästa någonsin för märsta.nu trots att februari bara hade 28 dagar: - Vi snittade 30 000 unika besök i veckan, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

valsta_utveckling
centrum_pask_helsida

Miljöförstöringen är utbredd över hela jorden

Insändare Nästan överallt kan man läsa om och se hur utbredd miljöförstöringen och nedskräpningen av vår planet, har blivit.
I havet flyter stora öar av sopor och plats.
Under vattenytan är det fullt med plast som följer med strömmen.

logistik_utbildning
defacto_helsida

Alliansen monterar ned kommunen

Insändare Efter att ha läst Olov Holsts (M) och Karsten Bjärbos (KD) nyårskrönikör, båda helt utan konkreta förslag och politiska visioner, tycker vi i Socialdemokraterna att det är viktigt att påminna invånarna om vad den moderatledda allianspolitiken hittills inneburit för invånarna i Sigtuna kommun.

ridskola2019_outsider
colorama_april
sh_oppet
fme_outsider
bonava_outsider
valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider
defacto_outsider