socialdemokraterna_banner
Kommunen söker någon som ska samordna invigningar och spadtag. Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Klippa band-tjänsteman sökes för att rädda Sigtuna kommun!

Det kan inte vara många av oss som missat den senaste tidens rapporteringar om den ökande otryggheten i Sigtuna kommun, om de utmaningar inom äldreomsorg, skola, bostadsförsörjning och ekonomi som kommunen står inför de närmaste åren. Såväl artiklar som insändare berör läget i kommunen och konkreta åtgärder efterfrågas både av kommuninvånare och politiker.

Sigtuna kommun har förutsättningar att vara en framgångskommun om vi sköter korten rätt, fokuserar på trygghet och kommunal kärnverksamhet samt alltid investerar skattepengarna förnuftigt. Genomtänkta mål och beslut måste fattas och framför allt behövs akuta trygghetsskapande åtgärder. Vad gör den socialdemokratiskt ledda kommunledningen då? Jo, de utlyser en helt ny skattefinansierad tjänst: ”Koordinator och samordnare invigningar, spadtag samt evenemangskalendern”. Den kommunala tjänstemannen ska ansvara för att koordinera invigningar, spadtag och bandklippningar. Nej, det är inte 1a april, men det är bara ett och ett halvt år till nästa val.

”Klippa band-tjänstemannen” kommer garanterat inte bidra till att Sigtuna kommun blir en tryggare och lugnare kommun med högre skolresultat och bättre äldreomsorg. Tjänsten kommer enbart fokusera på att lyfta fram politiker i den S-ledda kommunledningen genom att visa upp dem i olika invigningssammanhang i lagom god tid före valet. Vi har sett det förr och minns det stora antalet blixtsnabba avslut och färdigställanden av sporthallar, parkbänkar och simhallar, som brottats med slarvfel långt efter invigningarna och valen. Nu kan vi alltså återigen förvänta oss en hel rad invigningar av t.ex. gångvägar, tak på cykelgarage och säkert en och annan parkbänk också. Ingen av dessa invigningar kan självklart motivera att en helt ny kommunal tjänst inrättas, utan kan enbart ses som marknadsföring av den förda socialdemokratiska kommunpolitiken.

Under tiden fortsätter skolresultaten sjunka, våra äldre får inte den kvalitetshöjning inom omsorgen de förtjänar och sist, men absolut inte minst, ökar otryggheten i samtliga kommundelar. Är en ”klippa band-tjänsteman” för våra skattepengar verkligen den prioritering Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet vill göra för att få Sigtuna kommun på rätt köl igen?

  • Olov Holst, oppositionsråd (M)

Fotnot: Se annonsen här (OBS! Extern länk)

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

happy_homes_sommar

Replik: Liberaler flyttar fokus från kärleksproblem till politik

Insändare Dan Rosenholm och Daniel Hedlund försöker flytta fokus från Liberalernas kärleksproblem till politik. Desperat slår de mot det tidigare kommunalrådet Anders Johansson, som lämnade uppdraget för över 4 år sedan. Kritiken mot den då förda politiken är inget annat än kritik mot de partier Liberalerna själva samarbetar med – Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

magget_v16

Trygghet är ingen komplex fråga

Insändare Trygghet och säkerhet är ingen komplex fråga, sluta snacka strunt. Trygghet och säkerhet skapar vi genom förebyggande arbete på ett systematisk sätt genom samverkan där medborgarna är i fokus.

dackia_skifte2017

Riskera inte andras liv för sekunder

Krönikor Då hände det igen, en olycka i korsningen Märstavägen ut mot 263. Jag är inte förvånad! Jag åker på vägen kanske 5-6 gånger i veckan. Ofta, inte sällan, slänger sig en bil ut från Märstavägen mot Märsta eller en optimist som ska in snabbt söderifrån in mot Sigtuna. Varför denna sekundjakt?

Se verkligheten som den är

Insändare Det som hänt med Valstaskolan är tragiskt och hade inte varit nödvändigt om man hade reagerat i tid och tagit varningssignalerna på allvar. Det är mycket oroande.

valborg
varumarke_defacto_sommar
nyårskrönikan

Kommunalrådets Nyårskrönika

Krönikor Då är det återigen nyårsafton. En tidpunkt som brukar få de flesta av oss att blicka både framåt och bakåt. Reflektera över det som varit och våra framtidsplaner, ett avslut och en nystart.

Kulturskolan enda alternativet för Råbergsskolan

Insändare Vi har beslutat att skyndsamt flytta ut verksamheten från Råbergsskolan. Anledningen är att kemikalier av den typ som kommer från byggmaterial uppmätts i luften i den nyare delen av skolan, den som färdigställdes 2005, resultaten kom till förvaltningen den 5 december.

Internationella Kvinnodagen

Insändare Idag den 25:e november är FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Frihet från våld är en mänsklig rättighet. Ändå rapporterar allt fler kvinnor och tjejer om sexuella övergrepp och våldtäkter.

Håll Sigtuna rent

Insändare Under ett antal år har jag förfärats över hur det ser ut runt om i naturen och längs diken i vår fina kommun. Det syns allra tydligast när snön smälter bort, allt från hundbajs till fimpar, skräp och en väldigt massa olika saker som inte hör hemma där. Jag har sedan dess jobbat för att påverka kommunen att ta tag i frågan genom en ”Håll Sigtuna rent”-kampanj liknande den ”Håll Sverige rent”-kampanj som många av oss växte upp med.

Ny strategi från SD

Insändare På frågan om Sverigedemokraterna tillhör etablissemanget svarar deras partisekreterare Richard Jomshof. ”Inte det socialliberala etablissemanget, det etablissemang som skapat de problem som vi idag ser i det svenska samhället”. Det är en ny strategi som vi nu ser från SD.

Kommunalskattebetalare – säg ifrån i vinstdebatten!

Insändare Kommunalskattebetalarna måste vara den mest bortglömda folkgruppen i dagens Sverige. Är det någon som uppmärksammar dem, ger dem bekräftelse? Finns de? Jodå, de finns. I landet var vi 7 235 637 år 2014, och är säkert ca 7 400 000 i år.

Vad vill SD privatisera?

Insändare I Sigtuna kommunfullmäktiges budgetbeslut för 2016 var alla överens om att ”Kommunstyrelsen får i uppdrag att under 2016 till kommunfullmäktige presentera ett förslag till program med mål och riktlinjer för kommunala angelägenheter som utförs av privata utförare.”

cricketklubben
arkaden_outsider
hugingatan7
Frisyr – Standard
oppethus_maj
connys
morsdag
Festspecialisten – Standard
jan_nfc
annons_rore
standard_ridskola
colorama_jan
Norra Redovisningshuset
vringen4
oxelvagen9