varumarke_defacto_sommar
Kommunen söker någon som ska samordna invigningar och spadtag. Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Klippa band-tjänsteman sökes för att rädda Sigtuna kommun!

Det kan inte vara många av oss som missat den senaste tidens rapporteringar om den ökande otryggheten i Sigtuna kommun, om de utmaningar inom äldreomsorg, skola, bostadsförsörjning och ekonomi som kommunen står inför de närmaste åren. Såväl artiklar som insändare berör läget i kommunen och konkreta åtgärder efterfrågas både av kommuninvånare och politiker.

marstac_aug

Sigtuna kommun har förutsättningar att vara en framgångskommun om vi sköter korten rätt, fokuserar på trygghet och kommunal kärnverksamhet samt alltid investerar skattepengarna förnuftigt. Genomtänkta mål och beslut måste fattas och framför allt behövs akuta trygghetsskapande åtgärder. Vad gör den socialdemokratiskt ledda kommunledningen då? Jo, de utlyser en helt ny skattefinansierad tjänst: ”Koordinator och samordnare invigningar, spadtag samt evenemangskalendern”. Den kommunala tjänstemannen ska ansvara för att koordinera invigningar, spadtag och bandklippningar. Nej, det är inte 1a april, men det är bara ett och ett halvt år till nästa val.

”Klippa band-tjänstemannen” kommer garanterat inte bidra till att Sigtuna kommun blir en tryggare och lugnare kommun med högre skolresultat och bättre äldreomsorg. Tjänsten kommer enbart fokusera på att lyfta fram politiker i den S-ledda kommunledningen genom att visa upp dem i olika invigningssammanhang i lagom god tid före valet. Vi har sett det förr och minns det stora antalet blixtsnabba avslut och färdigställanden av sporthallar, parkbänkar och simhallar, som brottats med slarvfel långt efter invigningarna och valen. Nu kan vi alltså återigen förvänta oss en hel rad invigningar av t.ex. gångvägar, tak på cykelgarage och säkert en och annan parkbänk också. Ingen av dessa invigningar kan självklart motivera att en helt ny kommunal tjänst inrättas, utan kan enbart ses som marknadsföring av den förda socialdemokratiska kommunpolitiken.

Under tiden fortsätter skolresultaten sjunka, våra äldre får inte den kvalitetshöjning inom omsorgen de förtjänar och sist, men absolut inte minst, ökar otryggheten i samtliga kommundelar. Är en ”klippa band-tjänsteman” för våra skattepengar verkligen den prioritering Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet vill göra för att få Sigtuna kommun på rätt köl igen?

  • Olov Holst, oppositionsråd (M)

Fotnot: Se annonsen här (OBS! Extern länk)

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

forskontor

Vad kostar högeralliansens trixande skattebetalarna?

Insändare En busslast med fler politiker – det är vad högeralliansens och Miljöpartiets trixande med nämndstorlekarna innebär. Vad kalaset kostar skattebetalarna vill de inte tala om. Efter konstens alla regler, öppenhet och transparens samt inget trixande -det var ledorden i gårdagens debattartikel, men i verkligheten hann man inte ens till startlinjen innan detta var bortblåst.

happy_homes_sommar
defacto_panorama_boka_mote

Ibland kan vi inte skriva om allt…

Krönikor ”Nu är helikoptern uppe igen”, ”fullt med poliser”, ”vad händer?”. märsta.nu får ibland många frågor men det är inte alltid lämpligt att gå ut med information.

Interna koalitions-slitningar bakom M-förlusten 2002

Insändare I början och slutet av SVT-programmet ”Uppdrag granskning” 2017-04-26 hävdar Peter Kockum (M)att det var ”kyrktomten” som gjorde att de borgerliga förlorade kommunvalet i september 2002. Har han rätt i det? Jag menar att svaret är nej.

Näthatet

Vi accepterar inte påhopp

Krönikor Tonen på sociala medier har eskalerat och trots våra rensningar framkommer ibland en del påhopp mot både oss i redaktionen och andra. Den här personen kallade märsta.nu:s ägare för "råtta" med "kränkande" kvinnosyn

Vad vill och gör då Sverigedemokraterna?

Insändare Det måste ta emot att göra sig till toffel åt en koalition, där ”fiender” som MP, L och C ingår. Tofflor är bekväma att ha hemma men inte så värst fina och eleganta att vistas med på stan. Eller kommer SD att visa var makten i det uppkomna läget egentligen finns, och göra livet surt för den regnbåge, som man nekats plats i?

S har hjälpt många föreningar sedan 2002

Insändare I SVT-programmet Uppdrag granskning den 26 april framställdes det som otillbörligt, att en församling år 2002 gavs löfte/möjlighet att köpa en tomt för att uppföra en kyrka med villkoret att församlingen för framtiden skulle tillhandahålla kommunen en önskad, stor samlingssal.

Socialdemokraterna satsar på unga

Insändare Alla vill ha en meningsfull tillvaro, även på sommarlovet. Att skolungdomar har ett sommarjobb är viktigt, där får de lära sig hur det är att ha ett jobb, tjäna egna pengar och ta ett viktigt steg mot självständighet.

Det går inte att tiga

Insändare Motståndet mot att socialdemokraterna fortsätter styra kommunen är massivt, inte bara hos medborgarna utan bland i stort sett alla politiska partier. Lika stor är förnekelsen bland kommunens socialdemokrater. Allt är andras fel.

Låt inte syrianerna som grupp drabbas!

Insändare Det måste sägas klart och tydligt. Låt inte syrianer som grupp drabbas av att de skandalösa förhållanden som vår kommun lidit under sedan mer än ett decennium äntligen kommit i dagen.

cricketklubben
lillabjorn5
standard
Norra Redovisningshuset
Frisyr – Standard
standard
sbrf2
lions_standard
oriongatan174
korpentraning
standard_ridskola
korsbarsvagen1
borg
connys
Festspecialisten – Standard
matcher_skanela