centrum_standard
Kommunen söker någon som ska samordna invigningar och spadtag. Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Klippa band-tjänsteman sökes för att rädda Sigtuna kommun!

Det kan inte vara många av oss som missat den senaste tidens rapporteringar om den ökande otryggheten i Sigtuna kommun, om de utmaningar inom äldreomsorg, skola, bostadsförsörjning och ekonomi som kommunen står inför de närmaste åren. Såväl artiklar som insändare berör läget i kommunen och konkreta åtgärder efterfrågas både av kommuninvånare och politiker.

centrum_standard

Sigtuna kommun har förutsättningar att vara en framgångskommun om vi sköter korten rätt, fokuserar på trygghet och kommunal kärnverksamhet samt alltid investerar skattepengarna förnuftigt. Genomtänkta mål och beslut måste fattas och framför allt behövs akuta trygghetsskapande åtgärder. Vad gör den socialdemokratiskt ledda kommunledningen då? Jo, de utlyser en helt ny skattefinansierad tjänst: ”Koordinator och samordnare invigningar, spadtag samt evenemangskalendern”. Den kommunala tjänstemannen ska ansvara för att koordinera invigningar, spadtag och bandklippningar. Nej, det är inte 1a april, men det är bara ett och ett halvt år till nästa val.

”Klippa band-tjänstemannen” kommer garanterat inte bidra till att Sigtuna kommun blir en tryggare och lugnare kommun med högre skolresultat och bättre äldreomsorg. Tjänsten kommer enbart fokusera på att lyfta fram politiker i den S-ledda kommunledningen genom att visa upp dem i olika invigningssammanhang i lagom god tid före valet. Vi har sett det förr och minns det stora antalet blixtsnabba avslut och färdigställanden av sporthallar, parkbänkar och simhallar, som brottats med slarvfel långt efter invigningarna och valen. Nu kan vi alltså återigen förvänta oss en hel rad invigningar av t.ex. gångvägar, tak på cykelgarage och säkert en och annan parkbänk också. Ingen av dessa invigningar kan självklart motivera att en helt ny kommunal tjänst inrättas, utan kan enbart ses som marknadsföring av den förda socialdemokratiska kommunpolitiken.

Under tiden fortsätter skolresultaten sjunka, våra äldre får inte den kvalitetshöjning inom omsorgen de förtjänar och sist, men absolut inte minst, ökar otryggheten i samtliga kommundelar. Är en ”klippa band-tjänsteman” för våra skattepengar verkligen den prioritering Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet vill göra för att få Sigtuna kommun på rätt köl igen?

  • Olov Holst, oppositionsråd (M)

Fotnot: Se annonsen här (OBS! Extern länk)

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Holst: (S) sysslar med historieförfalskning och lögner

Insändare Att läsa Steffen Oxenvads, socialdemokraternas nye politiske sekreterare, inlägg på sociala medier är beklämmande. En ren historieförfalskning blandas med ogrundade påståenden, halvsanningar och rena lögner. En enkel faktagranskning kan snabbt visa verkligheten.

kulturklapp

Är kommunens ekonomi dålig?

Insändare Sedan i höstas görs det med eftertryck gällande att kommunens ekonomi är dålig. Det hävdas att kommunen under åren 2018-2020 måste spara betydande belopp på sin drift med syftet att år 2020 klara kärnverksamheterna och samtidigt få ett rejält ekonomiskt resultat – en rejäl siffra ”på sista raden”. Men är det så, om man ser till alla möjligheter som står till buds?

gott nytt år

Kommunalrådets Nyårskrönika

Krönikor År 2017 går mot sitt slut. Året har inneburit en hel del turbulens i politiken. Såväl internationellt som nationellt och inte minst i Sigtuna kommun.

forskontor

Nyårslöfte vi bör avge: ”Jag ska nöjesflyga mindre 2018!”

Insändare Att den fortgående uppvärmningen av atmosfären behöver stoppas är alla vettiga stater och människor överens om. Vi sänder genom vår jättehöga energianvändning ett övermått av koldioxid upp i lufthavet där den bildar ett allt tjockare, alltmer värmande och därmed allt farligare växthustak över oss.

happy_homes_sommar

Vinstuttag skadar välfärden

Insändare I sin första budget väljer Regnbågskoalitionen att lägga ned en ny kommunal konsthall, privatiserar driften av Midgårdsbadet och ange att upp till 50 procent av den kommunala verksamheten ska kunna utföras av annan leverantör än kommunen.

defacto_panorama_boka_mote

Ali Wandi förenade alla

Krönikor Efter en tids sjukdom har socialdemokraten Ali Wandi gått bort, han blev 51 år gammal. Chefredaktör Daniel Iskander minns Ali som en politiker som förenade alla oavsett etnicitet och religion.

Alla som kan jobba ska jobba

Insändare Socialdemokraterna har styrt Sigtuna kommun sedan 2002 fram till 2017 och har genom en medveten och expansiv jobb- och näringslivspolitik skapat stark tillväxt.

magget_dejt

Vad kostar högeralliansens trixande skattebetalarna?

Insändare En busslast med fler politiker – det är vad högeralliansens och Miljöpartiets trixande med nämndstorlekarna innebär. Vad kalaset kostar skattebetalarna vill de inte tala om. Efter konstens alla regler, öppenhet och transparens samt inget trixande -det var ledorden i gårdagens debattartikel, men i verkligheten hann man inte ens till startlinjen innan detta var bortblåst.

Ibland kan vi inte skriva om allt…

Krönikor ”Nu är helikoptern uppe igen”, ”fullt med poliser”, ”vad händer?”. märsta.nu får ibland många frågor men det är inte alltid lämpligt att gå ut med information.

standard_ridskola
Festspecialisten – Standard
biokalla_dec
matcher_skanela
connys
nfc_vinter
objekt4
objekt3
vinterstudiobf
Norra Redovisningshuset
objekt2
standard
oppethus
objekt1