varfest_marstac
Kommunen söker någon som ska samordna invigningar och spadtag. Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Klippa band-tjänsteman sökes för att rädda Sigtuna kommun!

Det kan inte vara många av oss som missat den senaste tidens rapporteringar om den ökande otryggheten i Sigtuna kommun, om de utmaningar inom äldreomsorg, skola, bostadsförsörjning och ekonomi som kommunen står inför de närmaste åren. Såväl artiklar som insändare berör läget i kommunen och konkreta åtgärder efterfrågas både av kommuninvånare och politiker.

banner_artikel

Sigtuna kommun har förutsättningar att vara en framgångskommun om vi sköter korten rätt, fokuserar på trygghet och kommunal kärnverksamhet samt alltid investerar skattepengarna förnuftigt. Genomtänkta mål och beslut måste fattas och framför allt behövs akuta trygghetsskapande åtgärder. Vad gör den socialdemokratiskt ledda kommunledningen då? Jo, de utlyser en helt ny skattefinansierad tjänst: ”Koordinator och samordnare invigningar, spadtag samt evenemangskalendern”. Den kommunala tjänstemannen ska ansvara för att koordinera invigningar, spadtag och bandklippningar. Nej, det är inte 1a april, men det är bara ett och ett halvt år till nästa val.

”Klippa band-tjänstemannen” kommer garanterat inte bidra till att Sigtuna kommun blir en tryggare och lugnare kommun med högre skolresultat och bättre äldreomsorg. Tjänsten kommer enbart fokusera på att lyfta fram politiker i den S-ledda kommunledningen genom att visa upp dem i olika invigningssammanhang i lagom god tid före valet. Vi har sett det förr och minns det stora antalet blixtsnabba avslut och färdigställanden av sporthallar, parkbänkar och simhallar, som brottats med slarvfel långt efter invigningarna och valen. Nu kan vi alltså återigen förvänta oss en hel rad invigningar av t.ex. gångvägar, tak på cykelgarage och säkert en och annan parkbänk också. Ingen av dessa invigningar kan självklart motivera att en helt ny kommunal tjänst inrättas, utan kan enbart ses som marknadsföring av den förda socialdemokratiska kommunpolitiken.

Under tiden fortsätter skolresultaten sjunka, våra äldre får inte den kvalitetshöjning inom omsorgen de förtjänar och sist, men absolut inte minst, ökar otryggheten i samtliga kommundelar. Är en ”klippa band-tjänsteman” för våra skattepengar verkligen den prioritering Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet vill göra för att få Sigtuna kommun på rätt köl igen?

  • Olov Holst, oppositionsråd (M)

Fotnot: Se annonsen här (OBS! Extern länk)

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Fortfarande tomma spökhus i Märsta port

Insändare Vi har nu kommit in i maj 2018 och tre av de nyaste husen i Märsta port står fortfarande helt tomma. Det är över 100 lägenheter som står tomma! Man blir arg varje gång man går förbi dem och påminns om detta slöseri, samtidigt som så många letar efter ett boende. Det är inte alls roligt att ha dessa spökhus i våran kommun.

februari

Tio minuter från Märsta betyder barnen ingenting!

Insändare I alla tider har föräldrar kämpat i Skånela med omnejd för att få anständiga busshållplatser som är trygga och säkra när barnen står och väntar på skolbussen. Det är ett under att inget barn dött ännu, men varför ska vi vänta på det?

varen2018

Moderaterna motarbetar valdeltagandet

Insändare Den moderatledda koalitionen har beslutat att kommunen ska avbryta den påbörjade rekryteringen av demokratiambassadörer. Deras viktigaste arbetsuppgift skulle ha varit att gå ut i kommundelarna och prata med invånarna för att få fler att använda sin rösträtt i valet i september.

dackia_2018

Elvägar är framtiden

Insändare Klimatkrisen är akut. Om Sverige ska klara av kraven i Parisavtalet så måste vi ställa om snabbare. Det gäller framförallt transportsektorn. Med ökad elektrifiering av fordonsflottan kan vi lösa klimatkrisen och problemen med luftkvalitet i städerna.

Friheten tillbaka – rädda assistansen

Insändare Personlig assistans var tänkt som en frihetsreform, en möjlighet att leva som andra också för dem som har omfattande funktionsnedsättningar, men det har steg för steg smulats sönder vilket även drabbar invånare i Sigtuna kommun. Reglerna för vilka som har rätt till assistans tolkas allt hårdare. Över 1200 personer har blivit av med sitt stöd och många fler har fått stora neddragningar.

nationaldag_sigtunakommun

Inspirerande klimatplan andas centerpartistisk miljöpolitik

Insändare Under torsdagens möte i kommunfullmäktige antogs Sigtuna kommuns klimatplan. Kommunens satsning på förnybar energi är mycket glädjande för ett parti som under många år arbetat för att lyfta miljöfrågan generellt men i synnerhet vikten av att på ett hållbart sätt växla från fossila bränslen till förnybara.

vuxenutbildning2

Sverige är inte jämställt

Insändare Visst har mycket blivit bättre, men Sverige är fortfarande inte jämställt. Flickor i Sverige könsstympas och gifts bort mot sin vilja. Många flickor och kvinnor har inte rätt att röra sig fritt, tala med vem de vill eller klä sig som de vill.

Ett starkt Vänsterparti är ett måste

Insändare Det var trevligt att läsa Socialdemokraternas svar om vilken fråga man trodde skulle bli den viktigaste i valet i höst. De tycker precis som Vänsterpartiet att en stark gemensam välfärd är oerhört viktigt, speciellt för att få ett mer jämlikt samhälle. Ett samhälle för alla och inte bara för de rikaste.

Närodlad matpolitik

Insändare Med den nya koalitionen i ledningen blir Sigtuna kommun en grönare kommun med stort fokus på långsiktig närodlad hållbarhet.

märsta.nu tio år

Krönikor Idag fyller märsta.nu tio år. Sajten lanserades 1:a februari 2008 sedan jag tillsammans med tre andra entreprenörer i kommunen ansett att behovet för hyperlokala nyheter i Sigtuna kommun var stort.

Är kommunens ekonomi dålig?

Insändare Sedan i höstas görs det med eftertryck gällande att kommunens ekonomi är dålig. Det hävdas att kommunen under åren 2018-2020 måste spara betydande belopp på sin drift med syftet att år 2020 klara kärnverksamheterna och samtidigt få ett rejält ekonomiskt resultat – en rejäl siffra ”på sista raden”. Men är det så, om man ser till alla möjligheter som står till buds?

outsider_moderat
connys
standard_start
vuxentutbildning
val2018
standard_ridskola
sigtunavatten_standard
veterankraft_standard
objekt3
oppning_sportfiske2
Norra Redovisningshuset
nfc_vinter
objekt2
objekt4
outsider_defacto
barnnplattan