varumarke_defacto_sommar

Replik: Liberaler flyttar fokus från kärleksproblem till politik

Dan Rosenholm och Daniel Hedlund försöker flytta fokus från Liberalernas kärleksproblem till politik. Desperat slår de mot det tidigare kommunalrådet Anders Johansson, som lämnade uppdraget för över 4 år sedan. Kritiken mot den då förda politiken är inget annat än kritik mot de partier Liberalerna själva samarbetar med – Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

marstac_aug

Dan Rosenholm och Daniel Hedlund försöker flytta fokus från Liberalernas kärleksproblem till politik. Desperat slår de mot det tidigare kommunalrådet Anders Johansson, som lämnade uppdraget för över 4 år sedan. Kritiken mot den då förda politiken är inget annat än kritik mot de partier Liberalerna själva samarbetar med – Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Ibrahim Khalifa, Evalena Lindqvist, Ronnie Lund, Lasse Andersson, Karolina Windefalk, Henrik Naglitsch, för att nämna några, hade ledande uppdrag under Johanssons tid och har det även idag. Angreppet på Johansson är därmed också ett angrepp på dessa personer.

Pernilla Bergqvist kärlekslycka har skapat en problematisk situation för hela den politiska ledningen. Det handlar om att en överordnad har inlett ett förhållande med en underställd. Det handlar inte om när förhållandet inleddes, vilka kontrollstationer den kommunala förvaltningen har eller när nämnden hade sitt senaste möte. Det handlar inte om politik eller falangstrider inom S.

Det handlar om trovärdighet och rättssäkerhet. Det handlar alltså om demokrati.

För oss får ingen tveksamhet eller oklarhet råda kring de beslut som har och kommer att fattats av ordförande och nämnd. Därför kvarstår de krav vi framfört:
1. att Pernilla Bergqvist omedelbart lämnar sitt uppdrag som ordförande i Barn- och ungdomsnämnden
2. att samtliga beslut ska granskas och föras upp för nytt ställningstagande
3. att kommunens revisorer genomför en förnyad granskning av Barn- och ungdomsnämndens verksamhet

Under dagen har vi med anledning av vår insändare blivit kontaktade av anställda inom Barn- och ungdomsförvaltningen som menar att det inte funnits opartiskhet och att de därför ifrågasätter beslut som har tagits. Vi ser allvarligt på att personal tydligt upplever jäv.

Frågan är hur kostsam Liberalerna tycker att kärleksrelationen får vara. Idag har det framkommit att grundskolechefen är arbetsbefriad. Arbetsrättsligt finns ingen grund för arbetsbefrielse pga kärlek. Skulle grundskolechefen välja att driva detta fackligt kommer det innebära ett saftigt skadestånd för kommunen. Vad den politiska kostnaden är för att ignorera att åtgärder vidtas för att säkerställa rättssäkerheten återstår att se.

– William Petersson
– Anita Ögren

Fotnot: Debattörerna är socialdemokratiska medlemmar men agerar enskilt.

Svar från Liberalerna
Liberalerna deltar i den styrande majoriteten för att förändra och förbättra. Vi är inte bekväma, vi är inte rädda, vi är kunniga och driver vår linje vare sig vi samarbetar med socialdemokrater eller moderater. Båda är möjliga, ingen är idealisk, sådan är politiken.

Vår ideologi bygger på individens frihet, ekonomiskt ansvar, kunskap, alla människors lika rätt, mänsklig mångfald, kapitalism och internationalism. Värden som idag står under hot från alla håll.

Konsekvensen av att hålla en rak linje är risken att bli angripen, att de som inte gillar vår socialliberalism tar de chanser de får. Det här är ett exempel, ett snaskigt sådant. Romanser på jobbet är tillåtna, det är en mänsklig, liberal frihet. Det handlar om trovärdighet och rättsäkerhet, ja om demokrati och västerländska värden. När man arbetar ihop lär man känna varandra, och ibland säger det ”klick”.

Liberalernas djupgående kritik av Anders Johanssons regim är välkänd för den insatte sedan uppåt ett decennium. Att det handlar om områden som det ekonomiska beroendet av markförsäljningar och den katastrofala samhällsplaneringen är ingen hemlighet. Vi gick in i kommunledningen med målet att göra rätt av det som varit fel. Det gör vi, det har vi gjort och det fortsätter vi med.

Anledningen till att vi alltid har politiska svar på frågeställningar är två. Det ena är att det är vad som intresserar oss. Det andra är att man aldrig ska svara på insinuanta frågor, speciellt om någons privatliv.

Och ordet ”falangstrider” får stå för William Petersson och Anita Ögren. Måhända det är något freudianskt över det?

– Dan Rosenholm, gruppledare och kommunalråd (L)
– Daniel Hedlund, ordförande (L)

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Vinstuttag skadar välfärden

Insändare I sin första budget väljer Regnbågskoalitionen att lägga ned en ny kommunal konsthall, privatiserar driften av Midgårdsbadet och ange att upp till 50 procent av den kommunala verksamheten ska kunna utföras av annan leverantör än kommunen.

happy_homes_sommar

Ali Wandi förenade alla

Krönikor Efter en tids sjukdom har socialdemokraten Ali Wandi gått bort, han blev 51 år gammal. Chefredaktör Daniel Iskander minns Ali som en politiker som förenade alla oavsett etnicitet och religion.

dackia_vinter2018

Alla som kan jobba ska jobba

Insändare Socialdemokraterna har styrt Sigtuna kommun sedan 2002 fram till 2017 och har genom en medveten och expansiv jobb- och näringslivspolitik skapat stark tillväxt.

farbrorbla_host2017

Vad kostar högeralliansens trixande skattebetalarna?

Insändare En busslast med fler politiker – det är vad högeralliansens och Miljöpartiets trixande med nämndstorlekarna innebär. Vad kalaset kostar skattebetalarna vill de inte tala om. Efter konstens alla regler, öppenhet och transparens samt inget trixande -det var ledorden i gårdagens debattartikel, men i verkligheten hann man inte ens till startlinjen innan detta var bortblåst.

marknad_steninge
forskontor

Ibland kan vi inte skriva om allt…

Krönikor ”Nu är helikoptern uppe igen”, ”fullt med poliser”, ”vad händer?”. märsta.nu får ibland många frågor men det är inte alltid lämpligt att gå ut med information.

Interna koalitions-slitningar bakom M-förlusten 2002

Insändare I början och slutet av SVT-programmet ”Uppdrag granskning” 2017-04-26 hävdar Peter Kockum (M)att det var ”kyrktomten” som gjorde att de borgerliga förlorade kommunvalet i september 2002. Har han rätt i det? Jag menar att svaret är nej.

Näthatet

Vi accepterar inte påhopp

Krönikor Tonen på sociala medier har eskalerat och trots våra rensningar framkommer ibland en del påhopp mot både oss i redaktionen och andra. Den här personen kallade märsta.nu:s ägare för "råtta" med "kränkande" kvinnosyn

Vad vill och gör då Sverigedemokraterna?

Insändare Det måste ta emot att göra sig till toffel åt en koalition, där ”fiender” som MP, L och C ingår. Tofflor är bekväma att ha hemma men inte så värst fina och eleganta att vistas med på stan. Eller kommer SD att visa var makten i det uppkomna läget egentligen finns, och göra livet surt för den regnbåge, som man nekats plats i?

julgranshamtning
connys
vanster_mote
blackfriday
vidargatan7
lindvagen27
matcher_skanela
cricketklubben
dogranch
colorama_jan
yrkesutbildningen
solrosvagen28
agy2
lions_standard
standard
Festspecialisten – Standard
borg
nfc_vinter
frisyr2018
Norra Redovisningshuset