socialdemokraterna_banner

Replik: Liberaler flyttar fokus från kärleksproblem till politik

Dan Rosenholm och Daniel Hedlund försöker flytta fokus från Liberalernas kärleksproblem till politik. Desperat slår de mot det tidigare kommunalrådet Anders Johansson, som lämnade uppdraget för över 4 år sedan. Kritiken mot den då förda politiken är inget annat än kritik mot de partier Liberalerna själva samarbetar med – Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Dan Rosenholm och Daniel Hedlund försöker flytta fokus från Liberalernas kärleksproblem till politik. Desperat slår de mot det tidigare kommunalrådet Anders Johansson, som lämnade uppdraget för över 4 år sedan. Kritiken mot den då förda politiken är inget annat än kritik mot de partier Liberalerna själva samarbetar med – Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Ibrahim Khalifa, Evalena Lindqvist, Ronnie Lund, Lasse Andersson, Karolina Windefalk, Henrik Naglitsch, för att nämna några, hade ledande uppdrag under Johanssons tid och har det även idag. Angreppet på Johansson är därmed också ett angrepp på dessa personer.

Pernilla Bergqvist kärlekslycka har skapat en problematisk situation för hela den politiska ledningen. Det handlar om att en överordnad har inlett ett förhållande med en underställd. Det handlar inte om när förhållandet inleddes, vilka kontrollstationer den kommunala förvaltningen har eller när nämnden hade sitt senaste möte. Det handlar inte om politik eller falangstrider inom S.

Det handlar om trovärdighet och rättssäkerhet. Det handlar alltså om demokrati.

För oss får ingen tveksamhet eller oklarhet råda kring de beslut som har och kommer att fattats av ordförande och nämnd. Därför kvarstår de krav vi framfört:
1. att Pernilla Bergqvist omedelbart lämnar sitt uppdrag som ordförande i Barn- och ungdomsnämnden
2. att samtliga beslut ska granskas och föras upp för nytt ställningstagande
3. att kommunens revisorer genomför en förnyad granskning av Barn- och ungdomsnämndens verksamhet

Under dagen har vi med anledning av vår insändare blivit kontaktade av anställda inom Barn- och ungdomsförvaltningen som menar att det inte funnits opartiskhet och att de därför ifrågasätter beslut som har tagits. Vi ser allvarligt på att personal tydligt upplever jäv.

Frågan är hur kostsam Liberalerna tycker att kärleksrelationen får vara. Idag har det framkommit att grundskolechefen är arbetsbefriad. Arbetsrättsligt finns ingen grund för arbetsbefrielse pga kärlek. Skulle grundskolechefen välja att driva detta fackligt kommer det innebära ett saftigt skadestånd för kommunen. Vad den politiska kostnaden är för att ignorera att åtgärder vidtas för att säkerställa rättssäkerheten återstår att se.

– William Petersson
– Anita Ögren

Fotnot: Debattörerna är socialdemokratiska medlemmar men agerar enskilt.

Svar från Liberalerna
Liberalerna deltar i den styrande majoriteten för att förändra och förbättra. Vi är inte bekväma, vi är inte rädda, vi är kunniga och driver vår linje vare sig vi samarbetar med socialdemokrater eller moderater. Båda är möjliga, ingen är idealisk, sådan är politiken.

Vår ideologi bygger på individens frihet, ekonomiskt ansvar, kunskap, alla människors lika rätt, mänsklig mångfald, kapitalism och internationalism. Värden som idag står under hot från alla håll.

Konsekvensen av att hålla en rak linje är risken att bli angripen, att de som inte gillar vår socialliberalism tar de chanser de får. Det här är ett exempel, ett snaskigt sådant. Romanser på jobbet är tillåtna, det är en mänsklig, liberal frihet. Det handlar om trovärdighet och rättsäkerhet, ja om demokrati och västerländska värden. När man arbetar ihop lär man känna varandra, och ibland säger det ”klick”.

Liberalernas djupgående kritik av Anders Johanssons regim är välkänd för den insatte sedan uppåt ett decennium. Att det handlar om områden som det ekonomiska beroendet av markförsäljningar och den katastrofala samhällsplaneringen är ingen hemlighet. Vi gick in i kommunledningen med målet att göra rätt av det som varit fel. Det gör vi, det har vi gjort och det fortsätter vi med.

Anledningen till att vi alltid har politiska svar på frågeställningar är två. Det ena är att det är vad som intresserar oss. Det andra är att man aldrig ska svara på insinuanta frågor, speciellt om någons privatliv.

Och ordet ”falangstrider” får stå för William Petersson och Anita Ögren. Måhända det är något freudianskt över det?

– Dan Rosenholm, gruppledare och kommunalråd (L)
– Daniel Hedlund, ordförande (L)

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

dackia_skifte2017
happy_homes_sommar

Trygghet är ingen komplex fråga

Insändare Trygghet och säkerhet är ingen komplex fråga, sluta snacka strunt. Trygghet och säkerhet skapar vi genom förebyggande arbete på ett systematisk sätt genom samverkan där medborgarna är i fokus.

Riskera inte andras liv för sekunder

Krönikor Då hände det igen, en olycka i korsningen Märstavägen ut mot 263. Jag är inte förvånad! Jag åker på vägen kanske 5-6 gånger i veckan. Ofta, inte sällan, slänger sig en bil ut från Märstavägen mot Märsta eller en optimist som ska in snabbt söderifrån in mot Sigtuna. Varför denna sekundjakt?

varumarke_defacto_sommar

Se verkligheten som den är

Insändare Det som hänt med Valstaskolan är tragiskt och hade inte varit nödvändigt om man hade reagerat i tid och tagit varningssignalerna på allvar. Det är mycket oroande.

magget_v16

Klippa band-tjänsteman sökes för att rädda Sigtuna kommun!

Insändare Det kan inte vara många av oss som missat den senaste tidens rapporteringar om den ökande otryggheten i Sigtuna kommun, om de utmaningar inom äldreomsorg, skola, bostadsförsörjning och ekonomi som kommunen står inför de närmaste åren. Såväl artiklar som insändare berör läget i kommunen och konkreta åtgärder efterfrågas både av kommuninvånare och politiker.

valborg
nyårskrönikan

Kommunalrådets Nyårskrönika

Krönikor Då är det återigen nyårsafton. En tidpunkt som brukar få de flesta av oss att blicka både framåt och bakåt. Reflektera över det som varit och våra framtidsplaner, ett avslut och en nystart.

Kulturskolan enda alternativet för Råbergsskolan

Insändare Vi har beslutat att skyndsamt flytta ut verksamheten från Råbergsskolan. Anledningen är att kemikalier av den typ som kommer från byggmaterial uppmätts i luften i den nyare delen av skolan, den som färdigställdes 2005, resultaten kom till förvaltningen den 5 december.

Internationella Kvinnodagen

Insändare Idag den 25:e november är FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Frihet från våld är en mänsklig rättighet. Ändå rapporterar allt fler kvinnor och tjejer om sexuella övergrepp och våldtäkter.

Håll Sigtuna rent

Insändare Under ett antal år har jag förfärats över hur det ser ut runt om i naturen och längs diken i vår fina kommun. Det syns allra tydligast när snön smälter bort, allt från hundbajs till fimpar, skräp och en väldigt massa olika saker som inte hör hemma där. Jag har sedan dess jobbat för att påverka kommunen att ta tag i frågan genom en ”Håll Sigtuna rent”-kampanj liknande den ”Håll Sverige rent”-kampanj som många av oss växte upp med.

Ny strategi från SD

Insändare På frågan om Sverigedemokraterna tillhör etablissemanget svarar deras partisekreterare Richard Jomshof. ”Inte det socialliberala etablissemanget, det etablissemang som skapat de problem som vi idag ser i det svenska samhället”. Det är en ny strategi som vi nu ser från SD.

Kommunalskattebetalare – säg ifrån i vinstdebatten!

Insändare Kommunalskattebetalarna måste vara den mest bortglömda folkgruppen i dagens Sverige. Är det någon som uppmärksammar dem, ger dem bekräftelse? Finns de? Jodå, de finns. I landet var vi 7 235 637 år 2014, och är säkert ca 7 400 000 i år.

Vad vill SD privatisera?

Insändare I Sigtuna kommunfullmäktiges budgetbeslut för 2016 var alla överens om att ”Kommunstyrelsen får i uppdrag att under 2016 till kommunfullmäktige presentera ett förslag till program med mål och riktlinjer för kommunala angelägenheter som utförs av privata utförare.”

oppethus_maj
jan_nfc
annons_rore
colorama_jan
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola
Norra Redovisningshuset
connys
Frisyr – Standard
arkaden_outsider
morsdag
oxelvagen9
cricketklubben
hugingatan7
vringen4